Het traject:
Het traject duurt 12 maanden, waarvan je in de eerste 4 maanden per week drie dagen theorie, 1 dag praktijk en 1 dag zelfstudie krijgt. De daarop volgende 8 maanden loop je praktijkstage op één van de ontwikkelafdelingen. Dit doe je in een Cobol scrumteam in een SAFe Agile omgeving.

Inhoud:
Tijdens de theorieperiode zal een diepgaande Cobol training volgen. De theorie bevat onderwerpen zoals: Cobol ,CICS, DB2, JCL, TSO/ ISPF, SQL etc... De lessen worden gegeven door erkende Cobol docent(en) en de praktijkopdrachten en workshops door senior Cobol collega’s.

Daarna volgt de praktijkperiode, in 9 maanden praktijkstage, ga je aan het werk in een scrumteam en zal je worden begeleid door een senior Cobol collega. Je doet dan ervaring op met de volgende tools: Endevor, Sonar, Harvest etc. en natuurlijk leer je ook agile werken in jouw team, scrummen met een daily stand-up, je leert ontwerpen te lezen en uit te voeren onder begeleiding van een ervaren buddy

Het doel van de training is het behalen van het COBOL certificaat & presenteren van de COBOL eindopdracht ( casus). Wanneer je dit alles succesvol hebt afgerond ben je een junior Cobol Developer.

Opleidingsniveau:
Je bent bijna of nog niet langer dan 3 jaar geleden afgestudeerd op MBO-4 niveau of als hbo’er of wo’er, bij voorkeur in een ICT-richting of je hebt aantoonbare affiniteit met ICT.

Op dit moment kan je niet op dit traineeship solliciteren. Wil je wel op de hoogte worden gehouden? Schrijf je dan in voor de Job alert.