Van veel evenementen is het momenteel onduidelijk in welke vorm ze worden aangeboden. We doen er alles aan om je de juiste informatie te geven, maar check voor de zekerheid ook altijd even de site van de betreffende werkgever met informatie over evenementen en sollicitatieprocedures

Wat ga je doen?
Bouw aan je eigen ontwikkeling én aan de IT van NS
Waar je ook kijkt binnen onze organisatie, IT is overal. In treinen, op stations, winkels en natuurlijk ook op kantoor. In het IT traineeship van NS beland je op een plek waar je miljoenen mensen op weg helpt. Letterlijk en figuurlijk. Want als IT’er werk je aan innovatieve oplossingen voor onze treinen, maar ook buiten onze treinen is er van alles te doen. Bouw een nieuwe reisplanner, creëer mogelijkheden voor klanten zodat ze eenvoudiger kunnen betalen of help mee de ruim 16.000 werkplekken van NS te beheren. Zo werk je met ons aan een zo aangenaam en duurzaam mogelijke reis voor ruim 1.000.000 mensen. Elke dag weer. De reis van morgen begint bij jou.

Zo werkt het
Het IT traineeship is een 2-jarig programma waarin jij aan verschillende opdrachten werkt en jezelf ontwikkelt. Als trainee krijg je geen betere leerschool om je voor te bereiden op een stevige functie binnen de architectuur, security, (project)management, agile coaching, development of data science. Een perfecte start van een mooie carrière dus. Dankzij het IT traineeship ligt de weg helemaal open om jouw specialisme te ontdekken en ontwikkelen, terwijl je ondertussen ook in aanraking komt met andere vakgebieden.

Het programma
In dit traineeship staan je vakinhoudelijke en persoonlijke ontwikkeling centraal. Leer NS kennen en kom in aanraking met complexe vraagstukken op het gebied van IT. Vraagstukken met impact op onze maatschappij en/of onze organisatie. Zo ziet het IT traineeship eruit:

 • Je start op 2 september 2019.
 • Binnen het traineeship kun je je ontwikkelen als specialist en je verdiepen in uitdagende IT-materie of je ontwikkelen als generalist en een brede kennis opdoen over de processen en ketens van de IT-organisatie. Wil je je verdiepen? Dan gaan we samen met jou op zoek naar je passie en besteed je hier de meeste tijd aan. Je maakt wel een uitstapje van een half jaar in een andere richting. Wil je je verbreden? Dan doe je twee verschillende functies van een jaar waarin je je kan ontwikkelen aan de hand van jouw ambities. Gedurende het traineeship volg je een intensief opleidingstraject dat je vakinhoudelijk en persoonlijk sterker maakt.
 • Je krijgt volop begeleiding van je manager en mentor.

Waar ben je goed in?
NS-medewerkers vinden de maatschappelijke invloed van hun werk erg belangrijk. We verwachten dat dat ook voor jou geldt. Je staat ervoor open om nieuwe dingen te leren, gaat complexe vraagstukken niet uit de weg en bent daarbij niet bang om fouten te maken. Binnen NS krijg je voldoende feedback om hiervan te leren. Je bent in staat om multidisciplinair en cross functioneel te werken, en bent samenwerkingsgericht. Communicatief sta je sterk en je bent erg gemotiveerd om jezelf te ontwikkelen. In ieder geval heb je al een basis om vanuit te starten:

 • Je hebt een WO denkniveau met een opleidingsachtergrond in de richting van Technische Bedrijfskunde, Informatica of een soortgelijke opleiding op dit niveau.
 • Je hebt 0 á 3 jaar ervaring in IT.
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden.

Hier ga je werken
Zoals we eerder al vertelden; IT zit overal in onze organisatie. Toch werken onze IT’ers voornamelijk vanuit ons hoofdkantoor in Utrecht, pal naast Utrecht Centraal. Binnen welk team en op welk project je gaat werken is volledig afhankelijk van jouw wensen en ambities. Bij NS werken IT’ers van allerlei niveaus en binnen meerdere disciplines. Als IT trainee heb je dan ook altijd mensen om je heen van wie je kunt leren. Professionals met wie je intensief samenwerkt aan de mooiste projecten.

Op NS kun je rekenen
Werken bij NS betekent dat jij hét verschil kunt maken in de wereld van duurzame mobiliteit. Je maakt deel uit van een organisatie die midden in de maatschappij staat en Nederland in beweging brengt. Maar als 1 van de grootste werkgevers van Nederland hebben we je zoveel meer te bieden. Voor deze functie is dit onder andere:

 • Een salaris van € 3104,28 bruto per maand (o.b.v. 36-urige werkweek)
 • Een 36-urige werkweek 
 • Vijf weken vakantie (180 uur o.b.v. fulltime dienstverband). Hier bovenop bouw je ook nog ruim een week extra verlof op.
 • De mogelijkheid om 3 christelijke feestdagen om te ruilen voor 3 niet-christelijke feestdagen.
 • 3% eindejaarsuitkering, 8% vakantietoeslag en een uitstekende pensioenregeling.
 • Vrij reizen in de 2e klas. Logisch als je hét spoorwegbedrijf van NL versterkt ;-).
 • Je treinreizen in de 2e klas zijn gratis; in de 1e klas reizen kan tegen een kleine eigen bijdrage.
 • Gratis treinreizen in de daluren voor je gezinsleden.
 • Korting op Europese treinreizen zodra je 1 jaar bij NS werkt.
 • Professionele ontwikkelingsmogelijkheden en een keuzeplan.
 • De mogelijkheid tot thuiswerken en flexibele werktijden (in overleg).

Vind je dit interessant?
En? Wil jij bouwen aan onze IT én aan je eigen ontwikkeling? Solliciteer direct, maar uiterlijk voor 12 mei, via de sollicitatiebutton hieronder. Binnen enkele minuten ontvang je een automatische sollicitatiebevestiging. Wij laten je zo snel mogelijk, en uiterlijk binnen twee weken weten of we je uitnodigen voor een vervolg.

Goed om te weten:

 • Bij NS vinden we iedereen uniek. Dit zie je in alles wat we doen, en dus ook in ons aannamebeleid.
 • De eindselectiedagen zijn op 10 mei en 17 juni in Utrecht.
 • Met deze vacature willen wij zelf onze nieuwe collega werven. Dit is dan ook géén oproep voor acquisitie.
 • Een achtergrondonderzoek maakt deel uit van de sollicitatieprocedure.