• Vakgebied: IT
 • Opleidingniveau: WO
 • Provincie: Gelderland

Werken met IT én je inhoudelijk en persoonlijk verder ontwikkelen. Aan grote projecten werken op het gebied van IoT, VR, Robotica en Business Analytics. Klinkt dit als iets wat jij wil? Dan zit je goed bij het Alliander IT traineeship!

Wat houdt de functie in?

Jouw energie

Het onafgebroken leveren van gas en elektriciteit is de hoofdverantwoordelijkheid van onze IT-afdeling. En dat maar liefst aan 3,4 miljoen klanten! Bijna alle IT-werkzaamheden voeren wij in eigen beheer uit en dit geeft jou de kans om in uiteenlopende opdrachten aan de slag te gaan. Dit maakt Alliander dé plek om je IT-carrière te starten.

In het IT traineeship ontwikkel jij je in 2 jaar tijd op persoonlijk én professioneel vlak. Dit doe je niet alleen, maar met veel begeleiding en opleiding aan onze kant. Zo doorloop je gedurende het traineeship samen met je mede-trainees een trainingsprogramma met diverse trainingen, workshops en coaching gericht op zowel professionele als persoonlijke ontwikkeling.

Zo werk jij aan de energie van vandaag én morgen:

 • Samen met jouw mede trainees volg jij een persoonlijk ontwikkelprogramma van 18 maanden bij hét trainingsinstituut voor leiderschap en persoonlijke ontwikkeling: de Baak.
 • Jij voert 2 tot 4 opdrachten met succes uit.
 • Bij het Alliander opleidingscentrum krijg jij een technische basistraining over de laatste energie- en gastechnieken.
 • In kleine groepjes, de zogenoemde peergroups, geef en ontvang je van je mede trainees feedback en daag je elkaar uit om te blijven groeien.
 • Je leert jezelf kennen ‘on the job’. Dit doe je niet alleen, maar je wordt in jouw persoonlijk ontwikkelplan begeleid door je opdrachtgever, een mentor en de Young Talent Manager.

Zet 1 april 2020 in jouw agenda! Het is de datum waarop jij kan starten als IT trainee bij Alliander.

Jouw werkgever
Wij zijn Alliander, een groep waarin verschillende bedrijven actief zijn waaronder Liander, Qirion en Kenter. Voor miljoenen Nederlanders ontwikkelen én beheren we het energienet. Dat is hard werken, zeker nu de energietransitie in volle gang is. We zijn dan ook blij dat we kunnen rekenen op de kennis en kunde van onze 7.000 vakmensen. Met elkaar bedenken en realiseren we technisch slimme oplossingen die het energienet klaarmaken voor de toekomst.

Jouw arbeidsvoorwaarden
Jij hebt de energie, wij bieden je de ruimte. Ruimte om het beste uit jezelf te halen, daar worden we immers allemaal beter van. Jij, Alliander en vooral onze klanten. En er is meer. Voor deze vacature kan je rekenen op (o.b.v. een 38-urige werkweek):

 • tot wel € 2.780 (schaal 7) bruto per maand.
 • een contract voor onbepaalde tijd.
 • een keuzebudget (IKB) van minstens 17,45% van het jaarsalaris. Je kunt dit laten uitbetalen of er bijvoorbeeld extra verlofdagen of ouderschapsverlof van kopen.
 • een duurzaam inzetbaarheid budget (DIB) van € 500 dat je kunt inzetten voor bijvoorbeeld loopbaanontwikkeling, een sportabonnement en/of arbo-proof thuiswerkmeubilair.
 • een ABP-pensioen waarvan Alliander 70% betaalt.
 • een NS Business Card.
 • een vaste eindejaarsuitkering van 5,94%.
 • een brutobijdrage van € 360 en kortingen bij afname van een aanvullende verzekering als je een collectieve ziektekostenverzekering bij Zilveren Kruis Achmea hebt.
 • een laptop en mobiele telefoon, anders: Bring Your Own Device.
 • Bij Alliander is het er allemaal en we hebben het op een rij gezet op www.werkenbijalliander.com/jouw-arbeidsvoorwaarden.

Jouw achtergrond
Jij bent een IT’er in hart en nieren. Dat zien wij terug in jouw opleiding en vrijetijdsbesteding. Je handen jeuken om samen met collega’s en externe partijen aan de slag te gaan met grote projecten en daar jouw nieuwe kennis in de praktijk te brengen. Daarbij weet jij onze IT-afdeling te verbinden met onze business. Ook heb jij:

 • een afgeronde WO-opleiding, bijvoorbeeld Informatiekunde, Business Information Management, Business Information Technology, Technische Bedrijfskunde, Artificial Intelligence, Data Science/Analytics, Human Technology Engineering, of een andere opleiding in soortgelijke richtingen.
 • 0 à 2 jaar aan IT-werkervaring.
 • vloeiende beheersing van het Nederlands, mondeling en schriftelijk.
 • Jouw actie
 • We hebben ruimte voor jouw energie! Solliciteer voor 1 maart 2020 op deze vacature.

Jouw sollicitatieprocedure
Alliander screent alle sollicitanten. Hoe die screening er precies uitziet, varieert per vacature. Denk bijvoorbeeld aan een referentiecheck, check van de authenticiteit van identiteitspapieren en diploma's, een integriteitsonderzoek en/of het opvragen van een verklaring omtrent gedrag. Ook kan een assessment deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Recruiter

Annalyn Brugman

Wat vragen we van je?
De energietransitie is een complexe uitdaging waar we al het beschikbaar talent, verschillende perspectieven en uiteenlopende competenties voor nodig hebben. Door slim gebruik te maken van onze verschillen, kunnen we iedereen, nu en in de toekomst, blijven voorzien van betrouwbare, duurzame en betaalbare energie.

Wat bieden wij je?
Alliander biedt een aantrekkelijk, eigentijds pakket aan arbeidsvoorwaarden. Voor meer info, bekijk www.werkenbijalliander.com/jouw-arbeidsvoorwaarden

Waar ga je werken?
Wij zijn Alliander, een groep waarin verschillende bedrijven actief zijn waaronder Liander, Qirion en Kenter. Voor miljoenen Nederlanders ontwikkelen én beheren we het energienet. Dat is hard werken, zeker nu de energietransitie in volle gang is. We zijn dan ook blij dat we kunnen rekenen op de kennis en kunde van onze 7.000 vakmensen. Met elkaar bedenken en realiseren we technisch slimme oplossingen die het energienet klaarmaken voor de toekomst.

Annalyn Brugman - Campus Recruiter - recruiter bij Alliander
Annalyn Brugman - Campus Recruiter
Stel je vraag via: