Vind jij ook dat anderen wat meer zouden moeten kunnen vinden? Jij krijgt de kans onze documenten vindbaar te maken.

Over het CBS
In een samenleving waarin informatie explosief toeneemt, is het vrij kunnen beschikken over betrouwbare en integrale data cruciaal. Het CBS levert als hét statistische bureau van Nederland met betrouwbare statistische informatie en data inzicht in maatschappelijke vraagstukken. Daarmee voedt het CBS het maatschappelijk debat, de beleidsontwikkeling en de besluitvorming en draagt zo bij aan welvaart, welzijn en democratie.

Het CBS werd in 1899 opgericht vanuit de behoefte aan onafhankelijke, betrouwbare informatie om maatschappelijke vraagstukken te begrijpen. Deze rol heeft het CBS nog altijd. De organisatie is inmiddels uitgegroeid tot een innovatieve kennisorganisatie, die voortdurend nieuwe technologieën en ontwikkelingen toepast om de kwaliteit van de gegevens en de onafhankelijke positie te kunnen blijven borgen.

 • Locatie:Den Haag of Heerlen
 • Opleidingsniveau:HBO
 • Categorie:Overig
 • Dienstverband:Stage overeenkomst.
 • Uur per week:32
 • Salaris:Bij een stageduur van meer dan één maand krijg je een stagevergoeding van €628,- bruto per maand.
 • Deadline:31 Dec 2020

Waar kom je te werken
De archivering van de beleidsdocumenten binnen het CBS valt onder de verantwoordelijkheid van het Centraal Archief.
Het Archief werkt volledig digitaal en maakt daarbij gebruik van het document management systeem eDOCS.

Je komt te werken in veranderende (archief) wereld binnen een enthousiast team wat zich de komende tijd gaat focussen op een complete, betrouwbare en toegankelijke informatiehuishouding.

Vanwege ‘Corona’ werken we zo veel mogelijk thuis, maar via de ‘digitale wereld’ zoeken we elkaar veelvuldig op: om het professionele contact met elkaar te onderhouden, maar ook voor het persoonlijke contact en de fun.

Wat ga je doen
Je gaat samen met een projectteam oplossingen uitwerken die de informatiehuishouding voor de gebruiker beter en eenvoudiger maken en waarbij we voldoen aan de Archiefwet.

Opdrachtvragen:

 • Wie zijn de gebruikers?
 • Hoe bereiken we ze?
 • Welke processen zijn er?
 • Hoe implementeren we de archivering?
 • Met welke (technische) oplossingen gaan we archiveren?

Wie zoeken wij
Je volgt een hbo –opleiding met vakgebied informatiespecialist o.i.d. en je hebt passie en bevlogenheid op het gebied van informatie ontsluiting in een archiefomgeving in beweging.

Wat bieden wij
Bij een stageduur van meer dan één maand krijg je een stagevergoeding van €628,- bruto per maand.
Deze vergoeding is gebaseerd op een 40-urige werkweek.

* Het CBS volgt de richtlijnen van de Rijksoverheid omtrent COVID-19. Dit houdt in dat we in principe thuiswerken en daar waar het niet anders kan naar het CBS gaan.

Meer weten
Neem contact op met Japhet Kooijman (Hoofd Uitvoeringsorganisatie Facilitair Bedrijf) 070-337 4092 voor meer informatie.

Mocht je ons willen bellen voor een mogelijke samenwerking: wij stellen de interesse op prijs, maar vullen al onze (tijdelijke) vacatures zelf in.
Alleen sollicitaties via onze website worden in behandeling genomen.

Reacties
Je reactie op de vacature Informatiespecialist archivering ontvangen wij graag met je CV en motivatiebrief. Klik op de onderstaande knop.

Karin van Kasteel, Adviseur Arbeidsmarktcommunicatie - recruiter bij CBS
Karin van Kasteel, Adviseur Arbeidsmarktcommunicatie
Stel je vraag via: