Hoe jij het verschil kunt maken
Als nieuwe inkoper loop je mee met ervaren inkopers. Zodra je voldoende bent ingewerkt wordt jouw kennis en expertise ingezet op de projecten en tenders van Boskalis, waar je het complete inkoopmanagement van een project onder controle hebt. Over de inkoopactiviteiten binnen het project breng je verslag uit aan de verantwoordelijke projectmanager. Voor alle andere zaken wordt je onderdeel van het zelfsturend inkoop team en zal je enkele managementtaken vervullen ten behoeve van het team.

Boskalis verandert de kaart van Nederland en aangrenzende landen met baanbrekende projecten zoals de Ring van Antwerpen, N206, Nieuwe Verbinding N69 "de groenste weg van Nederland", en beschermt Nederland tegen overstromingen met dijkversterkingen zoals het project Markermeerdijken, Meanderende Maas, IJsseldijk Zwolle - Olst noem maar op!

Daar kan jij als inkoper op positieve wijze aan bijdragen door goed te luisteren naar de wensen van tender- en projectteams. In deze rol breng je al die wensen samen en zorg je ervoor dat je een project al in je hoofd kan inkopen voordat er ook nog maar één machine op de projectlocatie is geweest. Want door als inkoper zo vroeg mogelijk aan te haken, maken wij samen het verschil.

Wat je gaat doen als Junior Inkoper:

 • Tenderteams van Boskalis adviseren over de juiste leveranciers voor het project.
 • Projectrealisatie, en tenderteams van Boskalis adviseren over de juiste leveranciers voor het project
 • Meehelpen met het onderbouwen van de offerte aan de klant om daarmee nieuwe projecten binnen te halen.
 • Jouw kennis van zaken met je nieuwe teamgenoten delen.
 • Bestaande projecten gladjes doen verlopen door de juiste leveranciers te contracteren en te sturen op een gezonde marge.
 • Opstellen van inkoopplannen en -planning en advisering op risico vraagstukken.
 • Ondersteunen van onze Business Lines en stafafdelingen met het afsluiten van raamovereenkomsten.
 • Bijdragen in het zelfsturend team, waarin we naar persoonlijke voorkeur en/of gewenste ontwikkeling de managementtaken verdelen.

Wat je meebrengt

 • Je hebt een afgeronde HBO- of academische opleiding.
 • Werkervaring in een technische projectomgeving.
 • Je bent zelfstandig, je neemt initiatief, bent flexibel en je hebt de juiste mix van tolerantie/luisteren en het vermogen om (positief) conflictvaardig te zijn.
 • Ervaring met ERP software Metacom en Microsoft Power BI is een pre.
 • Je hebt de flexibiliteit om op verschillende projectlocaties in Nederland te werken.

Wat je kunt verwachten

 • Een dynamische werkomgeving: Een baan waarbij je impact kan maken bij een toonaangevend bedrijf en waar je deel uitmaakt van een divers (internationaal) team van experts. Ieder jaar is er een "rollenmarkt" waarin we de rollen onderling opnieuw verdelen zodat je optimaal aan je groei kan werken.
 • Salaris en meer:  Naast salaris ontvang je vakantiegeld, 26 vakantiedagen en 5 ATV dagen op basis van een fulltime dienstverband. Tevens een premievrij pensioen, bedrijfsregelingen zoals collectieve ziektekostenverzekering en reiskostenvergoeding.
 • Carrièremogelijkheden: Volop mogelijkheden om persoonlijk en professioneel alles uit je carrière te halen. Daag je zelf uit met (online) trainingen in onze Boskalis Academy.
 • Boskalis campus: Ervaar de unieke Boskalis vibe op onze locatie in Papendrecht, compleet met restaurants, sportvelden en een kade waar onze schepen aanmeren. We bieden een state-of-the-art auditorium, brainstormruimtes, experience center voor klantvergaderingen en een nieuwe koffieplek waar je kunt afspreken met collega's.
 • Young Boskalis: Ben jij jonger dan 36? Kom dan bij Young Boskalis! Maandelijkse sociale en sportieve activiteiten, variërend van pub-quizzen, yoga, bootcamps en een jaarlijkse zeilbootrace. Ook netwerken en kennis delen zijn een belangrijk onderdeel van Young Boskalis.

Extra informatie

 • Jouw team: Je wordt binnen Boskalis Nederland onderdeel van het zelfsturende team Inkoop. Het bijzondere aan dit team is dat de teamleden sinds 2,5 jaar zelf de managementtaken voor hun rekening nemen. Denk daarbij aan het goedkeuren van vrije dagen, de dagelijkse planning en verschillende inkoopactiviteiten, het afdelingsbudget opstellen en collega’s aannemen. Het team werkt met rollen en regelt deze activiteiten onderling in goed overleg en in openheid en transparantie.
 • Kernwaarden zijn: humor, professionaliteit, ondernemerschap en transparantie. Wegens uitbreiding van het team zijn we op zoek naar een nieuw teamlid om samen met 7 andere collega’s de mooie projecten van Boskalis te bedienen. Binnen het team is mentorschap voorzien om elkaar te helpen.
 • Fulltime/parttime: Het betreft een aanstelling van 32-40 uur per week.
 • Werksfeer: Werken bij Boskalis Nederland als junior inkoper betekent werken in een organisatie met korte lijnen en zowel top-down als bottom-up verloopt de communicatie soepel. Onze organisatie wordt gekenmerkt door de kernwaarden ondernemerschap, passie & trots, lerend vermogen, ondersteunend samenwerken en professionaliteit. De werksfeer kan getypeerd worden als prettig en informeel.
 • Procedure: Solliciteren doe je eenvoudig door het online sollicitatieformulier in te vullen en je CV en motivatiebrief te uploaden. Je ontvangt altijd direct een ontvangstbevestiging per e-mail. Afhankelijk van de functie nodigen we je uit voor twee of meer sollicitatiegesprekken. Als je alle stappen succesvol hebt doorlopen, ontvang je van ons een aanbieding en heten we je van harte welkom bij Boskalis!

Over Boskalis
Werken bij Boskalis betekent letterlijk een nieuwe horizon creëren op een zo duurzaam mogelijke manier. In een wereld waar bevolkingsgroei, toenemende wereldhandel, vraag naar (nieuwe) energie en klimaatverandering drijvende krachten zijn, dagen we jou uit om je stempel te drukken op complexe infrastructurele en maritieme projecten.

Wil je meer weten?
We staan je graag te woord om al je vragen over de functie van Junior Inkoper te beantwoorden. Neem contact op met François Roskam, Corporate Recruiter via 06 2950 6250

Geïnteresseerd? Solliciteer dan nu!

Luke Zacharias - Recruiter - recruiter bij Boskalis
Luke Zacharias - Recruiter
Stel je vraag via: