Over het CBS
Het CBS levert als hét statistische bureau van Nederland met betrouwbare statistische informatie en data inzicht in maatschappelijke vraagstukken. Daarmee voedt het CBS het maatschappelijk debat, de beleidsontwikkeling en de besluitvorming en draagt zo bij aan welvaart, welzijn en democratie.
Het CBS is een innovatieve kennisorganisatie, die voortdurend nieuwe technologieën en ontwikkelingen toepast om de kwaliteit van de gegevens en de onafhankelijke positie te blijven borgen.

 • Locatie:Den Haag
 • Opleidingsniveau:HBO
 • Categorie:Overig
 • Dienstverband:Stageduur is 5-6 maanden
 • Uur per week:32-40
 • Salaris:Er geldt een stagevergoeding van € 628,- bruto per maand bij een 40-urige werkweek

Solliciteren
Waar kom je te werken
De hoofddirectie Bedrijfsvoering, IT en Methodologie levert het fundament onder de statistiekproductie van het CBS. BIM zorgt voor vakkundige en klantgerichte dienstverlening op het gebied van IT, methodologie en procesontwikkeling, HR, financiën en control, projectmanagement en facilitaire zaken. Als stagiair(e) Interne Communicatie loop je stage bij het team Ondersteuning & Informatiemanagement en word je begeleid door de communicatieadviseur van hoofddirectie BIM.

Wat ga je doen
Tijdens de meeloopstage ondersteun je de communicatieadviseur bij uitvoerende taken op het gebied van interne communicatie. Denk hierbij aan het (mede) opstellen van communicatieplannen, het schrijven van webcontent voor ons intranet en het schrijven en opmaken van communicatieproducten, zoals artikelen, nieuwsberichten en blogs. Je vertaalt interne richtlijnen in communicatie naar de medewerkers van het CBS om bewustwording te bevorderen. Hiervoor denk je ook na over nieuwe communicatiemiddelen.

Wie zoeken wij

 • Je volgt een hbo-opleiding met vakgebied communicatie of vergelijkbaar;
 • Je beheerst de Nederlandse taal uitstekend, zowel mondeling als schriftelijk;
 • Je bent gedreven en je stapt gemakkelijk op anderen af;
 • Proactiviteit en initiatief nemen zijn jouw kwaliteiten;
 • Je bent zelfstandig, goed in plannen en communicatief vaardig;
 • Je beschikt over goede writing skills en bent creatief.

Wat bieden wij
We bieden jou een stageplek binnen een veelzijdig en enthousiast team, waarmee je in staat wordt gesteld om praktijkervaring op te doen als communicatiemedewerker. Je krijgt de kans om je te ontwikkelen tot een echte communicatieprofessional. De stageplek is beschikbaar van februari tot juli, maar een andere start- en/of einddatum is in overleg bespreekbaar.

Bij een 40-urige werkweek geldt een stagevergoeding van €628,- bruto per maand.

Meer weten
Wil je meer weten? Neem contact op met Carola Weijsenfeld, Directeur Ondersteuning & Informatiemanagement, via 06-52464120 voor meer informatie.

Reacties
Je reactie op de vacature Interne Communicatie (hbo) ontvangen wij graag met je CV en motivatiebrief. Klik op de onderstaande knop.

Karin van Kasteel, Adviseur Arbeidsmarktcommunicatie - recruiter bij CBS
Karin van Kasteel, Adviseur Arbeidsmarktcommunicatie
Stel je vraag via: