Om het elektriciteits- en gasnetwerk goed te laten werken en op een verstandige manier mee te nemen in de energietransitie, zoeken wij een junior Consultant die de besluitvorming strategisch mede kan bepalen. Vanuit jouw asset verantwoordelijkheid draag jij hier dus concreet aan bij. Een junior rol met seniore impact!

Jouw werkgever
Wij zijn Alliander, een groep waarin verschillende bedrijven actief zijn waaronder Liander, Qirion en Kenter.  Voor miljoenen Nederlanders ontwikkelen én beheren we het energienet. Dat is hard werken, zeker nu de energietransitie in volle gang is. We zijn dan ook blij dat we kunnen rekenen op de kennis en kunde van onze 7.000 vakmensen. Met elkaar bedenken en realiseren we technisch slimme oplossingen die het energienet klaarmaken voor de toekomst.

Binnen deze functie versterk jij de 3.000 collega’s bij netbeheerder Liander. Met elkaar leiden zij de dagelijkse distributie van gas en elektra over onze netten in goede banen.

Wij geloven in een inclusieve en diverse organisatie waarin iedereen vanuit zijn eigen kracht en talent een kans krijgt. Dus wat je verhaal ook is, je bent van harte welkom.

Jouw energie

Als Junior Consultant Assetmanagement Instandhouding ben je werkzaam bij de afdeling Instandhouding, binnen het bedrijfsonderdeel Asset- & Productmanagement (APM). Je bent de spil tussen verschillende afdelingen van het bedrijf. Zo overleg je bijvoorbeeld met de afdeling Klant & Ontwerp over nieuwe onderstations, bespreek je wekelijks de operationele stand van zaken in de regio en heb je het overzicht van alle projecten die er spelen en gaan spelen. Met jouw overzicht en visie van de regio weet jij waar we de komende jaren werk te doen hebben én waar we slim kunnen inspelen op interne en externe ontwikkelingen.

Je vakinhoudelijke leidinggevende is je product owner, terwijl je hiërarchisch leidinggevende je vakgroepcoach is. Samen met je vakgroepcoach bespreek je ook je persoonlijke ontwikkeling. Zelf stuur jij de serviceproviders (bv. O&S, Qirion, Reddyn) functioneel aan.

Vanuit jouw rol neem jij de regie en weet je collega’s met elkaar te verbinden. Je bent regionaal, in 1 van onze 6 rayons, verantwoordelijk voor budget als ook beslissingsbevoegd bij het opstellen van meerjarenplannen, je bedenkt en bepaalt instandhoudingsstrategieën en realiseert vastgestelde doelstellingen en eisen van het project- en activiteitenportfolio. Hiernaast ben je actief in digitale (ontwikkel-) teams binnen APM of daarbuiten. Onze projecten en activiteiten worden uitgevoerd in een dynamische en veranderende omgeving.

Jij acteert zowel op operationeel maar zeker ook op tactisch en strategisch niveau. Ook draag je bij aan een digitalisering- en data gedreven visie en speel je een grote rol bij samenwerkingen met realisatieketens, sectoren en collega’s van andere afdelingen die gericht zijn op het realiseren van (complexe) projecten.

Zo werk jij aan de energie van vandaag en morgen

Jij beheert en vertaalt analyses naar knelpunten en risico’s in de netten, en bepaalt reducerende oplossingen. Je bent verantwoordelijk voor het opstellen van jaarplannen en meerjarenplannen en de tijdige mitigatie van de netrisico’s. Hierbij weeg je kosten, risico’s en prestaties af. Dit vanuit een sterke reliability engineering (RE) en regierol en rekening houdend met interne en externe ontwikkelingen.

Als Junior Consultant Assetmanagement treed je op als volwaardige gesprekspartner voor managers en ben je kennisdrager op meerdere specifieke domeinen (zoals een generiek risico's, specifieke componenten of bepaalde processen). Je creëert draagvlak, verbinding en inzicht. Je adviseert en beïnvloedt in- en externe stakeholders bij de te realiseren verandering. Je bent organisatiesensitief en voelt aan waar de behoefte ligt binnen jouw verantwoordelijkheidsgebied. Jouw analytisch vermogen stelt je in staat om advies te geven en deze adviezen zelfstandig uit te werken.

Verder ben je verantwoordelijk voor:

 • In opdracht geven en besturen van complexe projecten, programma's of specifieke werkpakketten
 • Zorgen voor een op risico gebaseerde onderbouwing van de geïdentificeerde knelpunten
 • Schrijven van goed onderbouwde projectvoorstellen, investeringsvoorstellen en/of netplannen en hierbij oog hebben voor zowel het optimaal inzetten van de assets als de kosten die de keuzes met zich meebrengen.
 • Opstellen van jaarplannen, meerjarenplannen en RE plannen en bewaken van de uitnutting/realisatie hiervan en nemen van passende acties indien nodig
 • Definiëren van opdrachten uit het meerjarenplan, monitoren van de status op tijd, geld en kwaliteit en bijsturen waar nodig
 • Het management voorzien van actuele en relevante informatie en inzichten in de assets
 • Opstellen en verdedigen complexe netplannen. het schrijven van investeringsvoorstellen en creëren van samenhang en overzicht tussen deze.

Jouw achtergrond

 • Een afgeronde wo- opleiding, zoals Werktuigbouwkunde, Elektrotechniek of Natuurkunde.
 • Bij voorkeur heb je al enige relevante werkervaring opgedaan
 • Een goed organisatie- en coördinatievermogen
 • Je bent analytisch en plannen en organiseren gaat je goed af
 • Ervaring met multidisciplinaire samenwerking in een Agile omgeving en vaardigheid om teamdynamiek te doorzien
 • Verder ben je resultaatsgericht en communicatief vaardig. Je beschikt over organisatiesensitiviteit en vindt het leuk om anderen te coachen.
 • Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal.

Jouw arbeidsvoorwaarden

Jij hebt de energie, wij bieden je de ruimte. Ruimte om het beste uit jezelf te halen, daar worden we immers allemaal beter van. Jij, Alliander en vooral onze klanten. En er is meer. Voor deze vacature kan je rekenen op (o.b.v. een 38-urige werkweek):

 • Een prima salaris, dit is afhankelijk van de ervaring en achtergrond die je meebrengt en is variërend tussen schaal 8 (max (max 4530 euro) en schaal 9 (max €5.127 euro)
 • een vast contract na 1 jaar.
 • op fulltime basis een Persoonlijk Budget van 18% van het jaarsalaris. Je kunt dit laten uitbetalen, er extra verlofdagen van kopen of storten in je pensioen.
 • elk jaar 36 uur (4,5 dag) extra spaarverlof. Dit verlof kan je opnemen of maximaal 10 jaar sparen voor bijvoorbeeld een sabbatical.
 • een vaste eindejaarsuitkering van 5,94%.
 • Alliander biedt veel ruimte en mogelijkheden voor jouw ontwikkeling. Daarvoor werken we samen met de beste opleiders van Nederland. Je kunt kiezen uit een breed aanbod aan trainingen, workshops, opleidingen, studieboeken, webinars en E-learningmodules.
 • een NS Business Card of als je met de auto reist een kilometervergoeding.

Jouw Actie

We hebben ruimte voor jouw energie!

Standplaats: Amsterdam of Arnhem.

Meer informatie over de vacature? Schakel met  Alex Hartsuiker, Manager Instandhouding, via alex.hartsuiker@alliander.com. Meer informatie over de selectieprocedure? Contact Nicole van Boxtel, interim recruiter via, nicole.van.boxtel@alliander.com of +31 (0)6 43 28 07 01.

Herken jij jezelf in bovenstaand profiel? Solliciteer dan direct via de knop “Solliciteren”

Goed van start gaan
Wij screenen alle sollicitanten vanuit goed werkgeverschap. Zo weten we zeker dat we op alle fronten een match zijn en een langdurige werkperiode tegemoet kunnen gaan. Want een goed begin is het halve werk, toch? Hoe zo’n screening er precies uitziet, kan variëren per vacature.

Recruiter

Nicole van Boxtel
Telefoonnummer:

+31 (6) 43280701

Carlijn Kempees - recruiter bij Alliander
Carlijn Kempees
Stel je vraag via: