Binnen de afdeling Cyber Security and Robustness (CSR) van TNO werken 45 professionals met diepgaande securitykennis en -ervaring aan het ontwikkelen en toepassen van innovatieve technologie en methodieken. Daarbij werken we intensief samen met partners zoals universiteiten, andere kennisinstituten, security service providers en productleveranciers, zowel in Nederland als daarbuiten. Onze bijdrage varieert van onafhankelijk advies tot verkennend onderzoek naar veelbelovende technologie. Daarnaast maken we technologie toepasbaar voor een specifieke klant of context bijvoorbeeld door het ontwikkelen van een proof-of-concept.

Opdrachtgevers voor ons onderzoek zijn beheerders van vitale infrastructuren zoals energie-netbeheerders, financiële instellingen en telecom providers. Ook ondersteunen we als strategische partner Defensie bij het uitbouwen van hun cyber security capability. Enkele voorbeelden van de rol en betrokkenheid van TNO zijn:

 • Ontwikkeling van technologie voor detectie van geavanceerde cyberaanvallen samen met diverse nationale en internationale partners;
 • Onderzoek naar de beveiliging van nieuwe en voorziene systemen voor banktransacties;
 • Onderzoek naar de beveiliging van cyber-physical systems zoals SCADA, domestic appliances en auto’s;
 • Analyse en benchmarking van het securityniveau van Europese telecomproviders in opdracht van de internationale brancheorganisatie;
 • Onderzoeksprogramma’s voor Defensie gericht op het uitbouwen van hun cybersecurity capability;
 • Ontwikkeling van een platform voor veilige Webtransacties, in partnership met o.a. SIDN;
 • Begeleiden van aanbestedingen, bijvoorbeeld voor Defensie rond de acquisitie van securityproducten.

In verband met uitbreiding van het team zijn wij op zoek naar een Junior Cyber Security Expert.
Als aankomend Junior Cyber Security Expert heb je een fascinatie voor technologie en leer je graag meer over nieuwe technologieën en gerelateerde zaken. Je zult al snel mee draaien in projectteams die werken aan innovaties op het vlak van Cyber Security. Deze projecten zullen vaak samen met partners van buiten TNO worden uitgevoerd. Vanuit je solide IT-achtergrond heb je een technisch inhoudelijke rol in de projecten waaraan je bijdraagt. Werken als Junior Cyber Security Expert bij TNO kent de nodige afwisseling. Je werkt (gelijktijdig) aan verschillende projecten samen met collega's vanuit de eigen afdeling maar ook met collega's vanuit andere (IT-)disciplines. Afhankelijk van je persoonlijke interesses en talenten kunnen je werkzaamheden variëren van bijdragen aan (kortere termijn) adviesopdrachten voor opdrachtgevers tot bijdragen aan lange termijn onderzoeksprojecten of een combinatie hiervan. Het creëren van proof-of-concepts en het meewerken aan de ontwikkeling van nieuwe technologie vormen een belangrijk onderdeel van je functie. Aangezien je in deze functie veel gaat samenwerken en voor en/of met klanten gaat werken, zijn goede sociale vaardigheden een must.
Binnen je takenpakket kies je gaande weg zelf je inhoudelijke focus en/of rol (e.g. toegepast onderzoek, consultancy) en groei je uit tot expert op een van de gebieden waarin TNO actief is.

Functie-eisen

 • Academisch werk- en denk niveau bij voorkeur richting Informatica of een andere technische studie met voldoende affiniteit met ICT.
 • Recent afgestudeerd of minder dan 3 jaar ervaring in een IT functie.
 • Aantoonbare interesse in Cyber Security.
 • Ervaring met populaire IT platforms en tooling.
 • In staat om ideeën uit te werken tot een demonstrator of een proof-of-concept.
 • Resultaat- en oplossingsgericht.
 • Communicatief en adviesvaardig.
 • Klantgericht.
 • Creatief, inventief.

Bedrijfsinformatie

TNO is een onafhankelijke onderzoeksorganisatie die op basis van haar expertise en onderzoek een belangrijke bijdrage levert aan de concurrentiekracht van bedrijven en organisaties, aan de economie en aan de kwaliteit van de samenleving als geheel. Met zo’n 3500 medewerkers werken we voor uiteenlopende opdrachtgevers: overheden, het mkb, grote bedrijven, dienstverleners en maatschappelijke organisaties. Samen werken we aan nieuwe kennis, betere producten, heldere adviezen over beleid en processen. Bij alles wat we doen, draait het om impact. Onze product- en procesinnovaties en onze adviezen hebben pas écht zin als de opdrachtgever daarmee zijn concurrentiepositie kan verbeteren. Als de overheid daarmee haar beleid doelmatiger kan inrichten. En als het mensen en organisaties daadwerkelijk verder helpt.

Arbeidsvoorwaarden

Werken met plezier betekent voor iedereen iets anders. TNO wil invulling geven aan jouw balans tussen werk en privé. Jij wilt werken aan je carrière en tegelijkertijd een leuk sociaal leven leiden. Daarom bieden wij bijvoorbeeld arbeidsvoorwaarden à-la-carte, waarbij je gedurende het kalenderjaar diverse arbeidsvoorwaarden tegen elkaar kunt uitruilen. Flexibele werktijden en verschillende verlofregelingen geven je ook veel keuzevrijheid, zo kun je zelf een pakket creëren dat optimaal aansluit bij jouw situatie. Vanzelfsprekend werk je voor een goed salaris en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden.
TNO is dé innovatie- en kennisorganisatie bij uitstek. Dat betekent dat we ook veel waarde hechten aan jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling. Er zijn vele mogelijkheden om met je eigen ontwikkeling aan de slag te gaan: congressen, opleidingen, workshops, coaching, intervisie, mentoring en functiewisseling. Je hebt veel inbreng in de snelheid en richting van jouw eigen ontwikkeling.

Contactinformatie

Voor deze vacature is het noodzakelijk dat de AIVD een VGB afgeeft na het uitvoeren van een veiligheidsonderzoek. Kijk voor meer informatie op de website van de AIVD.

Paul de Jager, manager, telefoonnummer 088 - 866 7721
Annemieke Kips, plaatsvervangend Manager, telefoonnummer 088-8667161
Vincent Aust, recruiter, telefoonnummer 06-11342124

Solliciteren

Start je sollicitatie op Qompas, je wordt direct doorgelinkt naar het juiste sollicitatieformulier op de TNO site!