Stel je eens voor…

dat je als financieringsexpert samen met onze accountmanagers Food & Agri een bijdrage kunt leveren aan het oplossen van het voedselvraagstuk. Dat je vanuit een onafhankelijke rol meedenkt en spart met de accountmanager en de klant over strategische uitdagingen. En dat je commercieel meedenkt over de invulling van complexe financieringsbehoeften van onze agri-klanten. Samen met de accountmanagers en andere specialisten, stel je een passende en concurrerende financieringsstructuur en rapportage op en licht je waar gewenst het financieringsvoorstel toe bij de klant.

Impact creëren

Je werkt financieringsaanvragen uit voor (potentiële) klanten en structureert financieringsoplossingen en voert revisies uit.
Je geeft klanten samen met de accountmanager een toelichting op de geadviseerde financieringsconstructie en de consequenties daarvan.
Je volgt als financieringsexpert de ontwikkelingen op financieringsgebied op de voet en deelt dit met jouw collega’s.
Je levert input voor het lokale financieringsbeleid en bent medeverantwoordelijk voor de kwaliteit van de kredietportefeuille.
Met elkaar

Samenwerken is de manier waarop we werken. Ons team Klant en Sales Support Financieren bundelt de krachten om klanten met complexe adviesvragen en behoefte aan specialistische dienstverlening te bedienen. Dit doen wij met een team van Accountmanagers en Specialisten. Team Klant en Sales Support Financieren staat voor een efficiënte en kwalitatieve klantbediening, waarbij wij er voor de klant zijn op de momenten die er toe doen. Het team Klant en Sales Support Financieren maakt onderdeel uit van het specialistenteam kring Zuidwest-Nederland, welke gehuisvest is in Roosendaal.

Specialistenteam Food & Agri

Het specialistenteam Food & Agri bedient klanten die actief zijn in een groot aantal subsectoren met de nadruk op akkerbouw, melkveehouderij, boomkwekerij, tuinbouw en agribusiness. Jij bent werkzaam in het team financieringsspecialisten dat speciaal staat opgesteld voor onze Food & Agri klanten.

Met jouw talenten

Natuurlijk ben jij klantgericht en heb je een commerciële mindset. Juist die eigenschappen maken jou tot een goede Financieringsspecialist Food & Agri, zeker in combinatie met:

 • een afgeronde HBO/WO opleiding, aangevuld met 1-3 jaar relevante werkervaring;
 • goede kennis van financieren en alternatieve financieringsproposities en –constructies en de daarbij horende risico’s;
 • een commerciële mindset en communicatiekracht, waardoor je anderen weet te overtuigen;
 • een sterk analytisch vermogen: je doorziet verbanden en je kunt je analyse goed onderbouwen en beargumenteren.

Bij de Rabobank
Rabobank bedient in Nederland ruim 6,7 miljoen Nederlandse particuliere en 800.000 zakelijke klanten met een compleet pakket aan financiële producten en diensten. Internationaal is Rabobank vooral actief als financiële dienstverlener in de landbouw en voedingssector. Wereldwijd is Rabobank actief in veertig landen en bedient circa 10 miljoen klanten. De Rabobank is een coöperatie met leden waarbij klanten hun betrokkenheid met de bank kunnen tonen door lid te worden. Leden kunnen formeel meepraten en meebeslissen over de bank via de ledenraad, waarin leden met hun eigen achtergrond en oriëntatie de buitenwereld binnen brengen.

Rabobank heeft zich al sinds haar oprichting verbonden met de lokale communities en maakt daarmee deel uit van- en is actief in lokale netwerken. De bank brengt kennis, capaciteit, geld en andere middelen in en verbindt zich met (beleidsbepalende) lokale partijen om de lokale samenleving te versterken. Dit vindt plaats door het gezamenlijk opstellen van een lokale of regionale agenda, samen investeren in de sociaal economische ontwikkelingen van de regio, altijd gericht op de bijdrage aan de leden, zowel op individueel niveau als op community niveau. Hiermee wordt zowel beoogd de lokale economie te versterken als de financiële zelfredzaamheid van individuele particuliere en zakelijke klanten te verhogen.

De circa 90 lokale banken vormen het kloppend hart van de organisatie. Zij staan dichtbij de klant en zijn sterk geworteld in de eigen markt. Om de bancaire dienstverlening en invulling van de relevante maatschappelijke initiatieven dichtbij de klanten te kunnen organiseren, wordt met 250 marktteams gewerkt, waarin bancaire professionals de kern vormen. 14 banken hebben naast de lokale functie ook een ondersteunende functie voor de kring. Vanuit specialistenteams worden de lokale banken ondersteund om de regionale maatschappelijke agenda mede vorm te geven. Deze specialistenteams werken hiertoe nauw samen met de lokale banken in hun kring.

Wil jij dit ook?

De beste versie van jezelf worden? Wij helpen je er graag bij door jouw ontwikkeling centraal te stellen en te investeren in een omgeving waarin je blijft leren. We geven je de ruimte om te innoveren en ondernemen. Zo bieden we je volop groeikansen en helpen je verwachtingen te overtreffen en het goede buitengewoon goed te doen, zodat je kan groeien als professional. Daarbovenop kan je bij ons (o.b.v. een 36-urige werkweek) ook rekenen op:

 • een bruto maandsalaris binnen schaal 7-8;
 • een dertiende maand en vakantiegeld;
 • een Employee Benefit Budget (9% van je maandinkomen). Hoe jij dit budget inzet, is aan jou. Denk bijvoorbeeld aan het kopen van extra vakantiedagen of een extra storting in je pensioen;
 • een persoonlijk budget, dat je kunt besteden aan activiteiten gericht op jouw ontwikkeling en loopbaan;
 • flexibiliteit in werktijden en locatieonafhankelijk werken;
 • 100% vergoeding van woon-werkverkeer als je met ov reist! Toch met auto of motor? Kies dan voor een woon-werkverkeervergoeding;
 • een pensioenregeling waar je zelf maar 5% aan bijdraagt.

Laten we kennismaken

Ben jij hem/haar? Onze nieuwe collega die de Rabobank wil versterken als Financieringsspecialist Food & Agri A en zo het verschil wil maken voor jezelf, onze klanten én de maatschappij? We ontvangen graag jouw sollicitatie op deze vacature in Roosendaal.

Handig om te weten:

 • Reacties worden conform vacaturemanagement in behandeling genomen.
 • Als je vragen hebt over de inhoud van de vacature, kan je die stellen Sytze Stins, Manager KSS Financieren, sytze.stins@rabobank.nl
 • Als je vragen hebt over de inhoud van de vacature en sollicitatieprocedure, kan je die stellen aan Jean-Paul Roodenburg, Recruiter 06 83 55 24 58,
 • Screening is onderdeel van de sollicitatieprocedure. We toetsen op basis van de screeningsprocedures die binnen de Rabobank gelden of nieuwe medewerkers voldoende betrouwbaar zijn om werkzaamheden bij de Rabobank te verrichten.
 • Iedereen is anders, en juist de verschillen in mensen helpen ons om een nog betere bank te zijn. Daarom zijn we benieuwd naar wie jíj bent!