Impact maken bij een van ’s werelds grootste en meest duurzame vermogensbeheerders?

Werkervaring
0 - 2 jaar
Opleidingsniveau
WO
Vakgebied
Investments en asset management

Jouw rol
Als (Junior) Investment Manager werk je nauw samen binnen een team van ervaren investment managers om een zo goed mogelijk financieel en maatschappelijk resultaat neer te zetten voor onze deelnemers. Je ondersteunt daarbij de investment managers in het beheren van de beleggingen en het beoordelen van onze vermogensbeheerders. Je voert kwantitatieve en kwalitatieve analyses uit om onze beleggingen beter en duurzamer te maken, schrijft beleggingsvoorstellen en draagt actief bij aan het door ontwikkelen van ons beleggingsproces en onze tooling. Je wordt bovendien volwaardig lid van ons investment committee.

Jouw afdeling binnen PGGM
In opdracht van onze klanten (pensioenfondsen) verzorgen wij met 1.500 collega’s de pensioenadministratie voor 4,4 miljoen Nederlanders, van wie er 2,8 miljoen werken in de sector Zorg en Welzijn. Met een beheerd vermogen van 252 miljard euro, behoren we tot de grootse institutionele beleggers ter wereld.

De Front Office Vermogensbeheer bestaat uit twee afdelingen, Public Markets en Private Markets. De opdracht van deze afdelingen is het behalen van een goed (lange termijn) beleggingsrendement voor onze klanten in lijn met de ambitie van de klant. Binnen de afdeling Public Markets van PGGM Vermogensbeheer is het External Management team verantwoordelijk voor de selectie, monitoring en het beheer van de multi-manager portefeuilles in publieke makten. Het team bestaat uit 13 ervaren beleggers en is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een hecht team. Het team is verantwoordelijk voor het beheer meer dan 100 miljard euro verdeeld over 38 externe en zeven interne vermogensbeheerders binnen een breed spectrum aan beleggingscategorieën (waaronder aandelen en vastrentende waarden) en type mandaten (passief, actief, smart beta & impact beleggen). External Management is daarmee één van de belangrijkste pijlers van de dienstverlening van PGGM Vermogensbeheer aan haar klanten.

Jouw achtergrond
Wij zijn op zoek naar een collega met:

 • Een afgeronde academische opleiding;
 • 0-5 jaar relevante werkervaring;
 • Bewezen affiniteit met duurzaamheid & duurzaam beleggen;
 • Sterke communicatieve en analytische vaardigheden;
 • Sterke intrinsieke motivatie & nieuwsgierigheid en een coöperatieve & proactieve houding.

Wat wij bieden
Volop kansen om jezelf te ontwikkelen in een groene werkomgeving in het midden van het land (Zeist, Utrecht), waar het gaat om meer dan geld alleen. Bij PGGM vergroot je je vakmanschap door samen te werken en kennis te delen. Je krijgt de vrijheid en verantwoordelijkheid om werk en privé zo goed mogelijk te combineren op de manier die in jouw leven past. Een open en eerlijke bedrijfscultuur hoort daarbij. Kies je voor PGGM, dan kies je voor de maatschappij én voor jezelf. Jij mag rekenen op:

 • een functie met gegarandeerde maatschappelijke impact;
 • een 36-urige werkweek met flexibele werktijden;
 • een ruim opleidingsbudget voor interne en externe trainingen of opleidingen;
 • een gegarandeerde eindejaarsuitkering van 7,5%;
 • ruim 26 vakantiedagen;
 • flexibiliteit in werktijden en thuiswerkmogelijkheden;
 • een goede pensioenregeling als deelnemer van pensioenfonds PFZW (71% betaald door PGGM, 29% door werknemer);
 • een collectieve ziektekostenverzekering bij CZ. Je krijgt korting op de basisverzekering en aanvullende pakketten van CZ.
 • Meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden en salarisschalen lees je in onze CAO, die je vindt onder 'Arbeidsvoorwaarden' op pggm.nl/werken-bij.

Meer weten?
(Junoir) Investment Manager - Manager Selectie: jouw nieuwe baan bij PGGM?

Wil jij als (Junior) Investment Manager de verantwoordelijkheid dragen voor een goed pensioen van 4,4 miljoen pensioendeelnemers? Solliciteer dan via onze website op deze vacature en kies voor een baan met impact.

Heb je vragen of wil je eerst meer weten? Neem dan contact op met Campus Recruiter Inez Crolla, via 06-83240801 (liefst eerst even whatsapp sturen) of inez.crolla@pggm.nl. Informatie over de sollicitatieprocedure vind je terug op onze website.

PGGM en Corona

Door COVID19 werken de meeste PGGM’ers grotendeels vanuit huis. Kennismakingsgesprekken en interviews doen we met videocalls in Microsoft Teams. Een groot deel van jouw inwerktraject gebeurt op afstand, waarbij we er alles aan zullen doen om jou een warm welkom bij PGGM te geven.

Aan intermediairs

We weten dat er veel partijen zijn die graag met ons mee willen zoeken of hun diensten willen aanbieden voor deze vacature, maar bij PGGM werven we nieuwe collega’s zelf. Acquisitie naar een werving & selectie-opdracht of onaangekondigde aanbiedingen van CV's stellen we dan ook niet op prijs en nemen wij niet in behandeling. Mochten we er niet uitkomen, dan bellen we jou.

 

Inez Crolla - Campus recruiter - recruiter bij PGGM
Inez Crolla - Campus recruiter
Stel je vraag via: