Ben jij een enthousiaste jurist met een brede interesse en een voorkeur voor het vennootschapsrecht en governance? Heb je zin om aan de slag te gaan in een omgeving waar veel gebeurt? Dan is PGGM op zoek naar jou!

Werkervaring: 0 - 2 jaar
Opleidingsniveau: WO
Vakgebied: Corporate staf
Functieniveau: Junior

Jouw rol
Wij zijn op zoek naar een junior jurist binnen onze afdeling Corporate Juridische en Fiscale Zaken.

Je gaat aan de slag als junior jurist, waarbij de focus zal liggen op het vennootschapsrecht en de governance van PGGM en haar klanten (pensioenfondsen). Samen met je collega’s vorm je het aanspreekpunt voor alle vragen op (onder andere) het gebied van vennootschapsrecht en governance.

Samen met de andere juristen heb je veel contact met je opdrachtgevers, zoals de bedrijfsonderdelen van PGGM, de directies van de verschillende dochtervennootschappen en de klanten. Je ontwikkelt je dan ook tot een gewaardeerde gesprekspartner, die de juridische kaders stelt en oog heeft voor de wensen van je opdrachtgever. Binnen de afdeling Corporate Juridische en Fiscale Zaken ben je een prettige, leergierige en energieke collega met teamspirit.

Wij bieden ruimte en aandacht om je op deze gebieden (en breder) als bedrijfsjurist te ontwikkelen en door te groeien. Uiteraard bieden we je ook de ruimte om je kennis op andere rechtsgebieden te verdiepen. Er is veel ruimte voor eigen initiatief. Een uitdagende en dynamische functie voor een ambitieuze junior jurist!

Jouw afdeling binnen PGGM
De afdeling Corporate Juridische en Fiscale Zaken, die onderdeel uitmaakt van de stafafdelingen (Informatie en Finance & Control) binnen PGGM, is verantwoordelijk voor alle corporate juridische en fiscale vraagstukken die spelen binnen de eigen onderneming, de business en bij klanten van PGGM. Daarmee is de afdeling een spin in het web van de PGGM organisatie en haar klanten. Vanuit de afdeling heb je regelmatig contact met de Raad van Bestuur (en het Executive Committee) en de Raad van Commissarissen. De afdeling levert onder andere juridisch en fiscaal advies in brede zin, vervult een signaal- en adviesfunctie bij veranderende wetgeving, biedt ondersteuning bij het redigeren van overeenkomsten zowel met klanten als met leveranciers, is verantwoordelijk voor de governance van PGGM, draagt zorg voor subsidieregelingen en voert regie over c.q. biedt juridische en fiscale ondersteuning bij projecten. Naast de verantwoordelijkheid voor de juridische en fiscale aangelegenheden is ook Corporate Strategie onderdeel van de afdeling. Daarnaast maken ook de secretarissen van de diverse bestuurlijke gremia van PGGM en het Privacy Office deel uit van deze afdeling.

Samen met enkele collega’s binnen Corporate Juridische en Fiscale Zaken, zorg je voor de eerstelijns juridische dienstverlening op het terrein van vennootschapsrecht en governance, zowel binnen PGGM als aan haar klanten. Je werkt bijvoorbeeld mee aan (innovatieve) projecten en adviezen en draagt bij aan de early warning functie die Corporate Juridische en Fiscale Zaken heeft ten behoeve van PGGM en de klanten.

De afdeling Corporate Juridische en Fiscale Zaken bestaat uit zo’n 20 juristen/fiscalisten, van Principal Director tot aan junior paralegal, en wordt aangestuurd door een Managing Director Legal.

Jouw achtergrond
Je hebt een academische opleiding Rechtsgeleerdheid, met een goede basiskennis van het vennootschapsrecht en ten minste één of twee jaar relevante werkervaring. Een afgeronde vervolgopleiding is een pre.

Je bent:

 • Enthousiast, leergierig en in staat om je nieuwe materie snel eigen te maken;
 • Analytisch en nauwkeurig;
 • Zelfstandig en gericht op kwaliteit en resultaat;
 • Een team player.

Wat wij bieden
Volop kansen om jezelf te ontwikkelen in een groene werkomgeving in het midden van het land (Zeist, Utrecht), waar het gaat om meer dan geld alleen. Bij PGGM vergroot je je vakmanschap door samen te werken en kennis te delen. Je krijgt de vrijheid en verantwoordelijkheid om werk en privé zo goed mogelijk te combineren op de manier die in jouw leven past. Een open en eerlijke bedrijfscultuur hoort daarbij. Kies je voor PGGM, dan kies je voor de maatschappij én voor jezelf. Jij mag rekenen op:

 • een functie met gegarandeerde maatschappelijke impact.
 • een bruto maandsalaris tussen € 3.210,- en € 4.586,- o.b.v. 36 uur, afhankelijk van je kennis en ervaring.
 • een bruto maandsalaris in schaal 9 van de CAO.
 • een 36-urige werkweek met flexibele werktijden.
 • een goede pensioenregeling als deelnemer van pensioenfonds PFZW (71,5% betaald door PGGM, 28,5% door werknemer).
 • een ruim opleidingsbudget voor interne en externe trainingen of opleidingen.
 • een gegarandeerde eindejaarsuitkering van 7,5%.
 • ruim 26 vakantiedagen.
 • flexibiliteit in werktijden en thuiswerkmogelijkheden.
 • een collectieve ziektekostenverzekering bij CZ. Je krijgt korting op de basisverzekering en aanvullende pakketten van CZ.

Meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden en salarisschalen lees je in onze CAO, die je vindt onder 'Arbeidsvoorwaarden' op pggm.nl/werken-bij.

Meer weten?
Junior Jurist: jouw nieuwe baan bij PGGM?

Wil jij als Junior Jurist de verantwoordelijkheid dragen voor een goed pensioen van 4,4 miljoen pensioendeelnemers? Solliciteer dan op deze vacature en kies voor een baan met impact.

Heb je vragen of wil je meer te weten komen tijdens een virtuele kop koffie? Neem dan contact op met Inez Crolla, via WhatsApp (0683240801) of inez.crolla@pggm.nl.

Sollicitatieprocedure

De sollicitatieprocedure voor deze vacature bestaat uit twee gesprekken, een assessment, een referentiecheck en een arbeidsvoorwaardengesprek.

PGGM en Corona

Door COVID19 werken de meeste PGGM’ers grotendeels vanuit huis. Kennismakingsgesprekken en interviews doen we met videocalls in Microsoft Teams. Een afrondend gesprek vindt plaats op kantoor. Een groot deel van jouw inwerktraject gebeurt op afstand, waarbij we er alles aan zullen doen om jou een warm welkom bij PGGM te geven.

Aan intermediairs

We weten dat er veel partijen zijn die graag met ons mee willen zoeken of hun diensten willen aanbieden voor deze vacature, maar bij PGGM werven we nieuwe collega’s zelf. Acquisitie naar een werving & selectie-opdracht of onaangekondigde aanbiedingen van CV's stellen we dan ook niet op prijs en nemen wij niet in behandeling. Mochten we er niet uitkomen, dan bellen we jou.

Inez Crolla - Campus recruiter - recruiter bij PGGM
Inez Crolla - Campus recruiter
Stel je vraag via: