Bijdragen aan het verbeteren van de duurzame inzetbaarheid van werkenden. Zie jij het voor je? Word Junior Onderzoeker Arbeidsveiligheid bij TNO in Leiden.

LOCATIE: Leiden
OPLEIDINGSNIVEAU: wo
TYPE: Vacature
UREN PER WEEK: Fulltime – 40

Diversiteit en Inclusie
Diversiteit en Inclusie vinden wij belangrijk, vandaar dat we de tekst hiermee beginnen. Want binnen TNO moet iedereen zich thuis voelen. Iedereen moet gelijke kansen krijgen om zichzelf te ontplooien. Ongeacht sekse, religie, geaardheid, culturele achtergrond, nationaliteit, neurotype of lichamelijke beperking.

Het is daarom onze visie om juist mensen van een ander geslacht, andere leeftijd of andere nationaliteit actief bijeen te brengen. Bovendien zijn we daarmee ook innovatiever en creatiever dan homogene teams. We nemen betere besluiten en we presteren op den duur beter. En dat is dé manier waarop TNO haar doelen kan realiseren.

De afdeling
Binnen TNO houdt de afdeling Work Health Technology (WHT) zich bezig met het verbeteren van duurzame inzetbaarheid van werkenden. Dat doen wij door te werken aan oplossingen waarmee de totale groep werkenden zo lang mogelijk gezond, veilig, vitaal en bevlogen aan het werk blijft. Om dit te bereiken doen we onderzoek. En we ontwikkelen en evalueren interventies op het terrein van:

 • arbeidsveiligheid
 • fysieke en psychosociale belasting
 • ontwikkeling (een leven lang leren)
 • het aanpassen van werk
 • mobiliteit
 • diversiteit & inclusie

WAT GA JE DOEN?
Als Junior Onderzoeker Arbeidsveiligheid speel je een belangrijke rol in onderzoek op het gebied van veiligheidsgedrag, -cultuur en -management. Je draagt er vervolgens ook aan bij om de onderzoeksresultaten naar praktische toepassingen om te zetten, waar bedrijven met een hoog risicoprofiel echt iets aan hebben. En omdat de rol van data steeds groter wordt én het aantal digitaliseringsprojecten toeneemt, ondersteun je ook op het vlak van Data Science.

Een concreet voorbeeld is dat je als Junior Onderzoeker Arbeidsveiligheid een literatuuronderzoek doet naar de factoren die verantwoordelijk zijn voor veilig werken bij de aanleg en het onderhoud van grootzakelijke zonneparken. Je gaat in gesprek met medewerkers en managers van bedrijven die zonneparken aanleggen. Je toetst bij hen of deze theoretische factoren daadwerkelijk een rol spelen en vooral hoe. Jouw bevindingen vertaal je naar een conceptueel model. Dit model presenteer je vervolgens aan de project-stuurgroep bij de klant. Je verzamelt hun input en stelt het model eventueel bij. Het resultaat is een definitief eindconcept die gevalideerd kan worden in een volgende onderzoeksfase.

HOE WIL JIJ BIJDRAGEN AAN DE WERELD VAN MORGEN? HOE GROOT KAN JOUW IMPACT ZIJN? KOM WERKEN BIJ TNO EN ZIE HET VOOR JE.

WAT WIJ VAN JOU VERWACHTEN
Een afgeronde WO opleiding op het gebied van veiligheidskunde of organisatiepsychologie.
Deze kennisbasis heb je als Junior Onderzoeker Arbeidsveiligheid echt nodig om jouw onderzoeksprojecten te kunnen uitvoeren.

Aantoonbare affiniteit met arbeidsveiligheid.
Omdat dit het werkveld is waar jij onderzoek in doet, is dit voor ons natuurlijk heel belangrijk. Het kan zijn dat je bijvoorbeeld een minor of major hebt gedaan in deze richting. Of misschien heb je jouw afstuderen of eerste werkervaring in het werkveld van arbeidsveiligheid gedaan.

Affiniteit met Data Science.
Bij TNO krijgen we steeds meer digitaliseringsprojecten bezig. En ook bij ons wordt de rol van data steeds groter. Het zou heel fijn zijn als je al eens gewerkt hebt met Python of R, dit mag ook tijdens studieprojecten zijn.

Je drijfveren zijn innovatie en het ontwikkelen van nieuwe oplossingen voor klanten.
Onderzoek bij TNO is innovatie en wetenschap omzetten in praktische toepassing voor bedrijven en maatschappij. Als je deze drijfveren hebt, voel je je bij ons en bij onze vraagstukken als een vis in het water. Als je een motivatiebrief schrijft, is het fijn als je ook meer toelichting geeft over deze drijfveren.

WAT WIJ JOU BIEDEN
Uitdagend én afwisselend werk met serieuze impact. En volop kansen, want bij TNO heb je grotendeels zelf de regie over je carrière. Naast een bruto maandsalaris tussen € 3.000,- en € 4.500,- (afhankelijk van je kennis en ervaring), ontvang je ook vakantiegeld (8%), een dertiende maand (8,33%) en een flexbudget (5,58% + €180). Daarnaast krijg je alle mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen.

Daarnaast kun je bij TNO een ‘menu’ aan arbeidsvoorwaarden samenstellen dat bij jouw persoonlijke situatie past. Wat je ook mag verwachten:

 • Reiskostenvergoeding
 • Uitzicht op een vast contract.
 • Een uiterst professionele, innovatieve werkomgeving, met topexperts als collega’s.
 • 28 vakantie- en 5 atv-dagen (bij een fulltime dienstverband).
 • Gezellige activiteiten met je team en andere TNO'ers, zoals de maandelijkse borrel. Zo leer je snel veel mensen kennen.
 • Flexibele werktijden en de mogelijkheid om thuis te werken.
 • Mogelijkheid om cursussen, opleidingen en workshops te volgen en congressen te bezoeken, en coaching als je daar behoefte aan hebt.
 • Toegang tot ons Talent Development Programme.
 • Netwerkmogelijkheden en leuke activiteiten georganiseerd door Jong TNO.

TNO ALS WERKGEVER
Bij TNO innoveren we voor een gezonder, veiliger en duurzamer leven. En voor een sterke economie. Sinds 1932 ontwikkelen wij kennis en technologie voor het algemeen belang. We vinden elkaar in verwondering en vindingrijkheid, en we zijn gedreven om grenzen te verleggen. Voor jouw talent en ambitie is er alle ruimte en ondersteuning. Je werkt samen met mensen die aan je gewaagd zijn, die jou inspireren én van jou willen leren. Onze state-of-the-art-faciliteiten zijn er om jouw visie te verwezenlijken. Wat je bij TNO doet, doet ertoe: impact maakt het verschil. Want met elke innovatie draag je bij aan het leven van morgen. Lees meer over TNO als werkgever.

HOE ZIET HET PROCES ERUIT?
Reageren kan tot en met 22 februari 2022. De sollicitatieprocedure bestaat uit twee gespreksrondes. In een laatste gesprek bespreken we de arbeidsvoorwaarden die je zelf samenstelt. We streven ernaar de hele procedure binnen vier weken af te ronden.

Een online assessment en referentiecheck kunnen onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

In verband met de coronamaatregelen zien de sollicitatieprocedure en de inwerkperiode er anders uit dan normaal. Bij je uitnodiging voor het eerste gesprek ontvang je hierover meer informatie.

Omdat je ook gaat werken voor opdrachtgevers in het defensie- en veiligheidsdomein is het noodzakelijk dat de AIVD een Verklaring van Geen Bezwaar (VGB) afgeeft. Daarom onderga je vooraf een veiligheidsonderzoek. Meer informatie daarover lees je hier.

HEEFT DEZE VACATURE IETS BIJ JE LOS GEMAAKT?
Dan zien we je reactie graag tegemoet!
Voor meer informatie over de baan of de procedure kun je contact met ons opnemen.

Recruiter: Marco Tongeren, van
Mobiel: +31 (0)6-112 49467
LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/marcovantongeren/

Hiring manager: Marjon Haandel, van
Telefoonnummer: +31 (0)88-86 61535

Lara Hagendoorn - recruiter - recruiter bij TNO
Lara Hagendoorn - recruiter
Stel je vraag via: