In een wereld waar mensen en apparaten continu met elkaar in verbinding staan is data essentieel. Maar hoe kunnen we al deze data ook daadwerkelijk gebruiken om onze samenleving vooruit te helpen? Daar hebben we jouw hulp nodig!

WAT GA JE DOEN?
Samen met je collega’s realiseer jij slimme oplossingen voor het delen van data tussen systemen van verschillende organisaties. Klinkt misschien eenvoudig, maar jij weet dat dat het zeker niet is. De gegevens moeten namelijk door de verschillende systemen precies hetzelfde geïnterpreteerd worden. Jij zorgt hiervoor door kennismodellen op te stellen waarin de betekenis van gegevens kan worden vastgelegd. Ook ontwikkel je software voor platformen waarmee meerdere databronnen aan elkaar worden gekoppeld.

Als ontwikkelaar Semantische Technologie bij TNO volg je nieuwe ontwikkelingen uit de wetenschappelijke wereld en pas je ze ook toe. Zo krijg jij de kans om alles te leren over linked data, semantic reasoners, ontologieën, blockchain, en meer.. Je werkt samen met opdrachtgevers uit verschillende domeinen zoals logistiek, industrie, agrifood en defensie. Zo onderzoeken we bijvoorbeeld in de agrifoodsector hoe we met behulp van semantische technologie boeren beter kunnen ondersteunen bij het gezond en productief houden van hun koeien. Hoe beter dit lukt, hoe beter dat is voor de duurzaamheid, de koe zelf, de boer en de zuivelketen als geheel.
Mede dankzij jou ontstaan er nieuwe vormen van samenwerking en informatie-uitwisseling tussen mensen, bedrijven en overheden. Je werkt trouwens niet alleen voor opdrachtgevers: ook bij grote Europese onderzoeksprojecten hebben we jouw hulp nodig.

WAT VRAGEN WIJ VAN JOU?
Uitdagingen van organisaties vertalen naar concrete en bruikbare oplossingen. Daar krijg jij energie van. Hoe complexer de puzzel, hoe beter. Je vindt het leuk om hierbij gebruik te maken van de nieuwste (wetenschappelijke) inzichten. Jouw mindset past bij de onafhankelijke positie van TNO. Wat is er mooier dan concurrerende partijen bij elkaar aan tafel te krijgen en gezamenlijk voor de beste oplossing te gaan?
Samenwerken is sowieso een van je sterke punten; jij bent een echte teamplayer. Je vindt een veilige en vrolijke sfeer in het team belangrijk. Daarnaast vind je het leuk om binnen en buiten de organisatie te netwerken, op zoek naar nieuwe combinaties van expertise.

WAT MAG JE VAN JE WERKOMGEVING VERWACHTEN?
Een universitair master diploma in de richting van artificial intelligence, (technische) informatica of technische bedrijfskunde (met informaticacomponent).
Kennis van softwareontwikkeling en ervaring met programmeertalen, zoals Python en Java.
Interesse in artificial intelligence, met name op het gebied van semantische technologie zoals semantic web, RDF, en semantic reasoning

WAT KAN TNO JE BIEDEN?
Werken met plezier betekent voor iedere werknemer iets anders. Daarom bieden wij bijvoorbeeld arbeidsvoorwaarden a-la-carte, waarbij je maandelijks diverse arbeidsvoorwaarden tegen elkaar kunt uitruilen. Door flexibele werktijden (bijvoorbeeld 4x9) en verschillende verlofregelingen kun je zelf een pakket creëren wat optimaal aansluit op jouw wensen. Kijk hier voor meer informatie over onze flexibele arbeidsvoorwaarden.
TNO hecht veel waarde aan zowel jouw persoonlijke als jouw professionele ontwikkeling. Er zijn vele mogelijkheden om met je ontwikkeling aan de slag te gaan: congressen, opleidingen, workshops, coaching, intervisie, mentoring en functierotatie. Bij TNO heb je de regie van je eigen carrière voor een zeer groot deel in eigen hand.

HOE ZIET HET PROCES ERUIT?
Solliciteren is mogelijk t/m 5 juli. De eerste ronde staat gepland op 13 juli. De tweede ronde staat gepland op 20 juli. Deze sollicitatieprocedure kent een tweetal gespreksrondes. Daarna volgt een selectieassessment. En afrondend bespreken we in een interview de arbeidsvoorwaarden. We streven ernaar dit binnen 4 weken af te ronden.

Voor deze vacature is het noodzakelijk dat de AIVD een VGB afgeeft na het uitvoeren van een veiligheidsonderzoek. Kijk voor meer informatie op de website van de AIVD.

HEEFT DEZE VACATURE IETS BIJ JE LOS GEMAAKT?
Dan zie ik je sollicitatie graag tegemoet!
Mocht je nog vragen hebben dan kun je contact met ons opnemen.