Bijdragen aan aardwetenschappelijke ICT en datamanagementprojecten. Zie het voor je. Word projectmanager bij TNO in Utrecht.

LOCATIE
Utrecht

OPLEIDINGSNIVEAU
wo

TYPE
Vacature

UREN PER WEEK
Fulltime – 40

WAT GA JE DOEN?
Jij stuurt projectteams aan die op systematische wijze geologische informatie verzamelt, interpreteert en ter beschikking stelt.
Als projectmanger ben je van onschatbare waarde voor je teams. Dankzij jou weet iedereen wat hem of haar te doen staat en worden de projecten succesvol opgeleverd. Je ziet erop toe dat we ons houden aan contractafspraken. Er is eens per maand inhoudelijk overleg met de projectmanagers van de afdeling. Tijdens deze overleggen staat van elkaar leren en successen delen centraal. Daarnaast heb je als projectmanager ook regelmatig afspraken met de manager van de afdeling en een controller om de status van projecten te bespreken.
Ook ben je regelmatig op pad, bijvoorbeeld om klanten of medewerkers van andere TNO-vestigingen te bezoeken die meewerken aan jouw project. en budgetten en dat de klant tevreden is.

Ontmoet hier vast wat collega's

WAT VRAGEN WIJ VAN JOU?
Jij bent een echte regelaar die het een uitdaging vindt om projecten op de rit te krijgen en tot een goed einde te brengen. Je spreekt de taal van de aardwetenschappelijke en data- en ICT professionals, maar laat ook in gesprekken met klanten je meerwaarde zien. De behoefte en wens van de klant vertaal je naar het schrijven van projectvoorstellen. Door jouw verbindende en plantmatige kwaliteiten sta jij nooit voor verrassingen.

Wat je nog meer in huis hebt?

 • Een wo-master, bijvoorbeeld natuurkunde, aardwetenschappen, data science, computer science, informatica of wiskunde.
 • Ervaring als projectleider.
 • Interesse in de ondergrond en ICT- en datamanagement.

WAT MAG JE VAN JE WERKOMGEVING VERWACHTEN?
TNO slaat als onafhankelijke onderzoeksorganisatie een brug tussen de universitaire wereld en bedrijven. Wij vertalen onderzoeksresultaten naar heldere toepassingen en oplossingen. Zo lossen we de problemen van overmorgen op. Bij ons heb je de tijd om langer en rustiger over situaties na te denken. En is een project volbracht? Dan hervatten we onze ontdekkingsreis naar tools, modellen en adviezen waar Nederlandse bedrijven en organisaties in de toekomst wat aan hebben. Met zo’n drieduizend medewerkers werken we binnen negen verschillende domeinen voor uiteenlopende opdrachtgevers: overheden, het mkb, maatschappelijke organisaties, grote bedrijven en dienstverleners.

Lees meer over TNO als werkgever

Elk land ter wereld kent een Geologische Dienst, een organisatie die op systematische wijze geologische informatie verzamelt, interpreteert en ter beschikking stelt. Belangrijke doelen zijn hierbij: inzicht in natuurlijk kapitaal en in natuurlijke risico’s. In Nederland gaat het hierbij vooral om natuurlijk kapitaal, zoals energie, grondwater, bouwgrondstoffen en ondergrondse ruimte. Toch zijn natuurlijke risico’s, die zich in ons laaggelegen land vaak manifesteren als een waterprobleem, niet uit te vlakken; denk hierbij bijvoorbeeld aan bodemdaling en slappe grond.
De Nederlandse geologische dienst is ondergebracht bij TNO. De voorziening in informatie over de ondergrond van ons land voeren wij uit in opdracht van de Rijksoverheid, daarnaast voeren we opdrachten uit voor derden, zowel lagere overheden als bedrijven / kennisinstellingen. Een deel van ons werk voeren wij uit in door de EU gefinancierde projecten.
De afdeling heeft als belangrijkste activiteit het systematisch inwinnen, beheren, verrijken en analyseren van de informatie van de Nederlandse ondergrond, voor toepassingsgebieden variërend van bodem en water tot olie en gas. Daarnaast zijn wij, in opdracht van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties, verantwoordelijk voor de realisatie en het beheer van een nieuwe Basisregistratie (de basisregistratie van de Nederlandse Ondergrond (BRO)). Het grootste ICT project van TNO.

Lees meer over de afdeling

WAT KAN TNO JE BIEDEN?
Uitdagend én afwisselend werk. En volop kansen, want bij TNO heb je grotendeels zelf de regie over je carrière. Naast een bruto maandsalaris tussen € 3500,- en € 5000,- (afhankelijk van je kennis en ervaring) krijg je alle mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen. Misschien wil je doorgroeien tot programmamanager of jezelf verder verdiepen in consultancy of onderzoek. Daarnaast kun je bij TNO een ‘menu’ aan arbeidsvoorwaarden samenstellen dat bij jouw persoonlijke situatie past. Wat je ook mag verwachten:

 • Flexibele werktijden en de mogelijkheid om thuis te werken.
 • Een uitstekende pensioenregeling.
 • 28 vakantie- en 5 atv-dagen.
 • Uitzicht op een vast contract.
 • Een tegemoetkoming in je reiskosten.
 • Een uiterst professionele, innovatieve werkomgeving, met topexperts als collega’s.
 • Een moderne werkplek op ons kantoor in Utrecht, als de Covid maatregelen dit weer toestaan.
 • Mogelijkheid om cursussen, opleidingen en workshops te volgen en congressen te bezoeken.
 • Toegang tot het projectleidersgilde van TNO: een netwerk van zo’n driehonderd gelijkgestemden. Het gilde organiseert jaarlijks verschillende workshops, symposia, intervisiesessies en andere activiteiten voor projectleiders.
 • Coaching als je daar behoefte aan hebt.

Lees hier uit welke arbeidsvoorwaarden je kunt kiezen


HOE ZIET HET PROCES ERUIT?
Solliciteren is mogelijk t/m 14 maart. De eerste ronde staat gepland op 22 maart. Deze sollicitatieprocedure kent een tweetal gespreksrondes. Daarna volgt een selectieassessment OF presentatie. En afrondend bespreken we in een interview de arbeidsvoorwaarden. We streven ernaar dit binnen 4 weken af te ronden.

SOLLICITEER

HEEFT DEZE VACATURE IETS BIJ JE LOS GEMAAKT?
Dan zie ik je sollicitatie graag tegemoet!
Mocht je nog vragen hebben dan kun je contact met ons opnemen.

Recruiter: Anne-Maartje Uijl- Meijman, den
Mobiel: +31 (0)6-469 66067
LinkedIn: https://nl.linkedin.com/in/annemaartjedenuijlmeijman

Hiring manager: Mirjam Bartels-de Ruiter
Telefoonnummer: +31 (0)88-86 62014

Anne-Maartje den Uijl-Meijman - Corporate Recruiter - recruiter bij TNO
Anne-Maartje den Uijl-Meijman - Corporate Recruiter
Stel je vraag via: