Praktischer dan een universiteit. Onderzoekender dan het bedrijfsleven. Dat is TNO. Oftewel: de beste plek om jouw onderzoekscarrière een boost te geven.

Wat ga je doen?
Wanneer je start, liggen er een aantal projecten voor je klaar. Hierbij kijken we natuurlijk naar jouw interesses en specialisme. Binnen de projecten doe je toegepast wetenschappelijk onderzoek naar vernieuwende oplossingen die voertuigen, schepen en gebouwen een stuk slimmer maken. Denk aan een gebouw dat zelfstandig energie kan besparen. Of aan een marinevloot die deels bestaat uit zelfvarende onbemande schepen. Je werkt hierbij samen met je collega’s binnen en buiten het projectteam, maar ook met klanten en met partners, bijvoorbeeld uit het bedrijfsleven.

Technieken uit de kunstmatige intelligentie, wiskunde, systems engineering, robotica en het internet of things; het komt allemaal voorbij. Het mooie is dat je concreet resultaat ziet van je werk. De prototypes die jij mede ontwikkelt worden in veel gevallen daadwerkelijk in de praktijk toegepast. Naast jouw onderzoekstaken schrijf je mee aan artikelen over jouw vakgebied, bijvoorbeeld in het kader van een conferentie. En je helpt mee om het vakgebied te vernieuwen.


Wat vragen wij van jou?
Jij bent een creatieve, nieuwsgierige en innovatieve onderzoeker die graag complexe problemen ontrafelt en analyseert. Als geen ander weet jij de essentie duidelijk te maken. Verder ben je gericht op samenwerking, zowel met je collega’s als met partners in het veld. Wat je nog meer in huis hebt?
Een wo-master van een technische opleiding, zoals wiskunde, natuurkunde, kunstmatige intelligentie of informatica.
Een promotie in jouw vakgebied is een pre.
Bij voorkeur enige ervaring met programmeertalen, zoals C, C++, Java en Python.
Affiniteit met het domein defensie en veiligheid.

Heb je meer ervaring? Bekijk ook onze vacatures voor medior scientist en senior scientist.


Wat mag je van je werkomgeving verwachten?
TNO slaat als onafhankelijke onderzoeksorganisatie een brug tussen de universitaire wereld en bedrijven. Wij vertalen onderzoeksresultaten naar heldere toepassingen en oplossingen. Zo lossen we de problemen van overmorgen op. Bij ons heb je de tijd om langer en rustiger over situaties na te denken. En is een project volbracht? Dan hervatten we onze ontdekkingsreis naar tools, gadgets en adviezen waar Nederlandse bedrijven en organisaties in de toekomst wat aan hebben. Met zo’n drieduizend medewerkers werken we binnen negen verschillende domeinen voor uiteenlopende opdrachtgevers: overheden, het mkb, maatschappelijke organisaties, grote bedrijven en dienstverleners.

Onbemande en autonome systemen zijn niet meer weg te denken uit onze samenleving. Drones, robots, zelfrijdende auto’s, slimme fabrieken, intelligente sensornetwerken, smart grids en ga zo maar door. De afdeling Intelligent Autonomous Systems doet onderzoek naar de onderliggende technologie van dit soort systemen. Met praktische demonstrators en prototypes helpen we klanten om nieuwe producten te ontwikkelen en maatschappelijke vraagstukken op te lossen. Onze automatisering maakt het bijvoorbeeld mogelijk dat marineschepen ook met kleinere bemanningen kunnen varen. Dat onbemande systemen samen als een zwerm ingezet kunnen worden. Of dat gebouwen en datacenters zelf leren waar ze energie kunnen besparen. Onze ruim veertig professionals werken nauw samen met overheid, industriële partners en universiteiten.


Wat kan TNO je bieden?
Werken met plezier betekent voor iedere werknemer iets anders. Daarom bieden wij bijvoorbeeld arbeidsvoorwaarden a-la-carte, waarbij je maandelijks diverse arbeidsvoorwaarden tegen elkaar kunt uitruilen. Door flexibele werktijden (bijvoorbeeld 4x9) en verschillende verlofregelingen kun je zelf een pakket creëren wat optimaal aansluit op jouw wensen. Kijk hier voor meer informatie over onze flexibele arbeidsvoorwaarden.
TNO hecht veel waarde aan zowel jouw persoonlijke als jouw professionele ontwikkeling. Er zijn vele mogelijkheden om met je ontwikkeling aan de slag te gaan: congressen, opleidingen, workshops, coaching, intervisie, mentoring en functierotatie. Bij TNO heb je de regie van je eigen carrière voor een zeer groot deel in eigen hand. Het salaris voor deze functie ligt in schaal 10 en is afhankelijk van je expertise en ervaring.


Hoe ziet het proces eruit?
Deze sollicitatieprocedure kent een tweetal gespreksrondes. Daarna volgt een selectieassessment. En afrondend bespreken we in een interview de arbeidsvoorwaarden. We streven ernaar dit binnen 4 weken af te ronden.

Voor deze vacature is het noodzakelijk dat de AIVD een VGB afgeeft na het uitvoeren van een veiligheidsonderzoek. 

Lees meer via deze link