Ben jij een Junior Telecom Solution Architect en zoek je een omgeving waar je mede verantwoordelijk bent voor de technische invulling van het gehele producten- en dienstenpostfolio van Alliander Telecom? Wil je jezelf verder (door)ontwikkelen tot expert in telecomnetwerken voor energienetten en in een Internet-of-Things (IoT) omgeving? Draag je steentje bij aan de energietransitie als Junior Telecom Solution Architect en lees verder!

Jouw energie

Als Junior Telecom Solution Architect zorg je voor de technische invulling van het gehele vaste (glasvezel) en/of draadloos (mobiel) producten- en dienstenportfolio van Alliander Telecom. Samen met andere Engineers en Architecten zorg je voor een vertaling van de klantbehoefte naar een productierijp telecomproduct. Daarbij ondersteun je de Architecten bij het technisch uitwerken van ontwerpen. Als Junior Telecom Solution Architect zorg je voor een afstemming met allereerst interne stakeholders (binnen AT) en op termijn ook externe stakeholders.

Alliander Telecom (AT) is een bedrijfsonderdeel in ontwikkeling. We verwachten daarom dat je een breed takenpakket oppakt en proactief een bijdrage levert aan het verder vormgeven van de afdeling en je eigen rol. Zo draag jij bij aan de energietransitie:

 • Technisch uitwerken en uitvoeren van end-to-end ontwerpen van telecom oplossingen die gebruik maken van eigen of commerciële telecomnetwerken en je draagt bij aan concrete ontwikkeling van het telecomnetwerk in projecten.
 • Je bent sparringpartner voor de Architecten en bent onderdeel van het Ontwikkelteam. Je bent de brug tussen het team Ontwikkelen en de Beheer Engineers en Servicedesk van het team Operatie.
 • Je werkt de technische architectuur van de E2E telecomoplossing uit op basis van een highlevel ontwerp van de Architecten.
 • Je geeft richting aan de technische implementatie van een dienst/product. Je werkt samen met andere Engineers van de Operationele organisatie bij het uitwerken van deze architectuur ontwerpen.
 • Je begeleidt technische PoC’s (Proof of Concepts of pilots) op het telecom domein m.b.t. glasvezelnetten en/of draadloze netten of neemt deel aan pilots waar technische ontwikkeling centraal staan.
 • Vanuit jouw kennis over telecomoplossingen geef je interne, externe klanten advies inzake systeem- en productontwikkeling: daartoe stel je bijvoorbeeld impact & risicoanalyses op voor ons huidige netwerk, werk je whitepapers uit t.a.v. de koppeling tussen ons vast en/of mobiel/draadloos telecomnetwerk onze telecom diensten.
 • Je ondersteunt de Product Managers bij de ontwikkeling van nieuwe producten en je toetst daarbij de operationele en technische haalbaarheid.

Jouw werkgever

Wij zijn Alliander, een groep waarin verschillende bedrijven actief zijn waaronder Liander, Qirion en Kenter.

Voor miljoenen Nederlanders ontwikkelen én beheren we het energienet. Dat is hard werken, zeker nu de energietransitie in volle gang is. We zijn dan ook blij dat we kunnen rekenen op de kennis en kunde van onze 7.000 vakmensen. Met elkaar bedenken en realiseren we technisch slimme oplossingen die het energienet klaarmaken voor de toekomst.

Onze visie is dat telecom een cruciale rol speelt in de energievoorziening van de toekomst en de energietransitie. Voorbeelden hiervan zijn het besturen en monitoren van elektriciteitsnetten, het kunnen matchen van lokale energievraag en -aanbod en het maken van betere investeringsbeslissingen op basis van gedetailleerde gegevens. Alliander heeft daarom een eigen telecom organisatie die vaste- en mobiele datacommunicatiediensten biedt aan Liander, andere Alliander werkmaatschappijen en externe partijen met een publieke taak. Zo zet Alliander verdere stappen in de Energietransitie.

Jouw arbeidsvoorwaarden

Jij hebt de energie, wij bieden je de ruimte. Ruimte om het beste uit jezelf te halen, daar worden we immers allemaal beter van. Jij, Alliander en vooral onze klanten. En er is meer. Voor deze vacature kan je rekenen op (o.b.v. een 38-urige werkweek):

 • tot wel €5.027,- (schaal 9) bruto per maand.
 • een vast contract na 1 jaar.
 • op fulltime basis een Persoonlijk Budget van 18% van het jaarsalaris. Je kunt dit laten uitbetalen, er extra verlofdagen van kopen of storten in je pensioen.
 • een vergoeding van 70% van het wettelijk minimum loon over de ouderschapsverlofuren. Dit geldt bij het opnemen van ouderschapsverlof na 1 jaar dienstverband.
 • elk jaar 36 uur (4,5 dag) extra spaarverlof. Dit verlof kan je opnemen of maximaal 10 jaar sparen voor bijvoorbeeld een sabbatical.
 • een duurzaam inzetbaarheid budget van €500,-. Deze kun je inzetten voor bijvoorbeeld loopbaanontwikkeling, een sportabonnement en/of arbo-proof thuiswerkmeubilair.
 • een ABP-pensioen waarvan Alliander 70% betaalt.
 • een vaste eindejaarsuitkering van 5,94%.
 • Alliander biedt veel ruimte en mogelijkheden voor jouw ontwikkeling. Daarvoor werken we samen met de beste opleiders van Nederland. Je kunt kiezen uit een breed aanbod aan trainingen, workshops, opleidingen, studieboeken, webinars en E-learningmodules.
 • een NS Business Card of als je met de auto reist een kilometervergoeding.
 • een bruto bijdrage van €360,- en kortingen bij afname van een aanvullende verzekering als je een collectieve ziektekostenverzekering bij Zilveren Kruis Achmea hebt.
 • een laptop en mobiele telefoon, anders: Bring Your Own Device.

Bij Alliander verbaas je je over de fijne arbeidsvoorwaarden. We hebben ze hier voor je op een rij gezet  https://werkenbij.alliander.com/arbeidsvoorwaarden.

Jouw achtergrond

Jij bent of wordt een van de technische gewetens van Alliander Telecom. Je bent communicatief vaardig en beschikt over sterke analytische vaardigheden. Ook ben je in staat om multidisciplinair te werken en ben je een kartrekker. Daarnaast zou het fijn zijn als je ervaring hebt binnen de energiesector.

Verder breng je het volgende mee:

 • minimaal een afgeronde hbo-opleiding óf mbo-opleiding met aanvullende opleidingen en ervaring;
 • aantoonbare technische werkervaring in een (B2B) telecom omgeving;
 • ervaring met realisatietrajecten voor telecomnetwerken en netwerkdiensten;
 • conceptueel denkvermogen en ervaring met het maken van netwerkontwerpen;
 • interesse en vermogen om jezelf door te ontwikkeling naar een meer conceptuele rol: je kunt op termijn de rol van Architect vervullen.

We vragen inhoudelijke ervaring op een aantal technische componenten. Heb je alleen ervaring met vaste of alleen ervaring met draadloze technieken? Ook dan komen we graag met je in gesprek. Het is een pré als je ervaring hebt met beide. Denk hierbij aan de volgende technische componenten:

 • mobiele netwerken en technieken zoals GPRS, LTE (-M), CDMA;
 • IoT-netwerken en -technieken zoals LTE-M, NB-IoT, LoRa;
 • machine-to-machine-netwerken, -protocollen en -apparatuur;
 • glasvezelnetwerken en -technieken zoals SDH, xWDM, MPLS;
 • seriële interfaces V.24, G.703, E1;
 • kennis van producten en protocollen van lagen 1 t/m 3 van het OSI-model;
 • MEF 2.0/3.0 Framework en specifications.
 • Tip! We snappen dat je niet alle hierboven genoemde technologieën kan bezitten, maar zorg ervoor dat je in je brief aangeeft welke je wel bezit of ervaring mee hebt.

Last but not least: excellent knowledge of the Dutch language is required. If you don’t read, write and speak Dutch fluently we cannot include you in the process for this vacancy.

Jouw actie

We hebben ruimte voor jouw energie! We zien je sollicitatie graag tegemoet!

Meer informatie over de vacature of selectieprocedure? Contact Colinda den Ouden, Corporate Recruiter, via colinda.den.ouden@alliander.com of via 06 – 42234638.

Goed van start gaan

Wij screenen alle sollicitanten vanuit goed werkgeverschap. Zo weten we zeker dat we op alle fronten een match zijn en een langdurige werkperiode tegemoet kunnen gaan. Want een goed begin is het halve werk, toch? Hoe zo’n screening er precies uitziet, kan variëren per vacature. Om je er een duidelijk beeld bij te geven, verwijs ik je graag naar https://werkenbij.alliander.com/arbeidsvoorwaarden/informatie-screening/ Hier kan je er alles over lezen.

Godelief Wösten - Campus Recruiter - recruiter bij Alliander
Godelief Wösten - Campus Recruiter
Stel je vraag via: