Van veel evenementen is het momenteel onduidelijk in welke vorm ze worden aangeboden. We doen er alles aan om je de juiste informatie te geven, maar check voor de zekerheid ook altijd even de site van de betreffende werkgever met informatie over evenementen en sollicitatieprocedures

“Als je binnen ADP werkt, werk je veilig; als VMWare engineer draag je met de bouw van ADP bij aan de veiligheid van het werken binnen één van de meest unieke en complexe dataomgevingen.” Sjoerd Bakker, Senior System Engineer

De Belastingdienst kent een voor Nederland uniek Datacenter; uniek in grootte, uniek in complexiteit en uniek qua privacyeisen. De IT afdeling Analytics zorgt dagelijks voor het optimale bewaren, ontsluiten, verwerken en beschermen van de data van de Nederlandse burgers en bedrijven. De producten die zij hiervoor ontwikkelen vormen een belangrijke schakel. Om nog sneller, veiliger en doelmatiger te werken is de afdeling Analytics bezig een eigen infrastructuur te bouwen. Hierin kunnen de doelstellingen voor Analytics gehaald worden terwijl de veiligheid van de data optimaal gewaarborgd blijft.

Deze omgeving is gebouwd op de laatste ontwikkelingen op het gebied van VMWare virtualisatie clusters, Red Hat Enterprise Linux, SAS en Teradata Data Warehousing. Daarnaast worden hardware accellerators zoals NMVe vSan, NSX, DDN/GPFS filestorage en bare metal compute clusters gebruikt binnen een dedicated 100 Gbit backbone netwerk. In jouw rol van junior VMWare engineer krijg jij de mogelijkheid om mee te werken aan de toekomst bij de Belastingdienst. Op basis van geavanceerde hard- en software op het gebied van data, analytics, storage en compute ga jij samen met je collega’s aan de slag met de ontwikkeling van nieuwe infrastructuur. Je werkt hiervoor aan een breed spectrum aan taken: van het ontwerpen tot het onderhouden van een VMWare NSX cluster met de integratie van het daarop draaiende Linux platform en Windows Desktops. Hierbij krijg je alle ruimte en mogelijkheden om de infrastructuur verder door te ontwikkelen en nieuwe initiatieven, technologieën en oplossingen toe te passen.

Kortom, een hele uitdagende rol als je op zoek bent naar ruimte om te experimenteren en jezelf en de organisatie verder te ontwikkelen. Word jij de nieuwe collega van Sjoerd? Of ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact op met Sjoerd Bakker of Victor Klijmeij, Senior System Engineers voor meer informatie.

Functie-eisen

 • Je hebt aantoonbaar HBO werk- en denkniveau
 • Je hebt werkervaring met VMWare, bijvoorbeeld vanuit stage of afstudeeropdracht
 • Je bent bekend met scrum en agile
 • Ervaring met Windows is een pre

Competenties

 • Initiatiefrijk
 • Resultaatgericht
 • Analyseren
 • Klantgericht
 • Voortgangscontrole

Herken jij jezelf ook hierin?

Je snapt de complexiteit van een grote omgeving. Je hebt een proactieve houding en zoekt altijd naar verbetermogelijkheden én je hebt affiniteit met het nut en de noodzaak van de Belastingdienst.

Arbeidsvoorwaarden

 • Salarisniveau schaal 9
 • Maandsalaris Min €2696 - €3809 (bruto)
 • Contractduur Tijdelijke aanstelling met uitzicht op vast
 • Minimum aantal uren per week 32
 • Maximum aantal uren per week 36

Overige arbeidsvoorwaarden
Naast salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer ouderschapsverlof, studiefaciliteiten en een vergoeding woon-werkverkeer. Bij de Rijksoverheid heb je een aantal individuele keuzemogelijkheden bij het samenstellen van je arbeidsvoorwaardenpakket.

Wij verwachten van onze werknemers dat ze integer zijn. En we vragen aan nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Als deze niet kan worden overlegd, volgt geen aanstelling.

De organisatie - Belastingdienst
Bij de Belastingdienst werken 28.000 mensen verspreid over het hele land. We zijn verantwoordelijk voor heffing, inning en controle van belastingen en premies volksverzekeringen. Daarnaast sporen we fraude op, verrichten we douanetaken en zorgen we voor de uitbetaling van voorlopige teruggaven en huur-, zorg- en kinderopvangtoeslag. In teams werken medewerkers met uiteenlopende achtergronden en opleidingsniveaus aan de dienstverlening voor miljoenen burgers en bedrijven.

Op dit moment is de Belastingdienst volop in beweging; de rol van data wordt steeds groter en werkzaamheden worden in toenemende mate gedigitaliseerd. Maar in welk team of vakgebied je ook werkzaam bent: bij de Belastingdienst heb je direct een verantwoordelijke functie, van waaruit je je in verschillende richtingen verder kunt ontwikkelen om burgers en bedrijven in Nederland nog beter van dienst te kunnen zijn. De Belastingdienst is op weg naar de toekomst!

De afdeling - Directie Informatievoorziening/GBS
De Directie Informatievoorziening (IV) heeft een integraal jaarplan. De organisatie werkt voor de gehele Belastingdienst en heeft als doel de Belastingdienst optimaal te ondersteunen. Daartoe werkt IV met de business samen op basis van functionele gelijkwaardigheid. In onderling overleg wordt de prioriteitstelling vastgesteld, waarbij de eindverantwoordelijkheid steeds meer schuift richting de business.

Het onderdeel Generieke Business Services (GBS) brengt generieke eindvoorzieningen voor burgers en bedrijven en medewerkers op het gebied van interactie, data en kantoorvoorzieningen voort.

Bijzonderheden
Graag ontvangen wij jouw brief en cv in een Word- of Pdf-bestand. Je kunt deze uploaden via de sollicitatiebutton. De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde opleiding(en) als werkervaringseisen. Vermeld deze daarom duidelijk in je cv.

Onze selectieprocedure voor deze functie ziet er als volgt uit:
Allereerst wordt beoordeeld of een voorrangskandidaat binnen de Rijksoverheid in aanmerking komt voor deze functie. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die beschikking mee.

Daarna kunnen we beoordelen of jouw cv en motivatiebrief voldoen aan de gestelde functie-eisen. Wekelijks vinden er op dinsdag en donderdag selectiegesprekken plaats op onze locatie Quintax in Apeldoorn.

Een assessment kan deel uit maken van het sollicitatieproces, evenals het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken.

Tessa Groote - Campus Recruiter ICT & Data Science - recruiter bij Belastingdienst
Tessa Groote - Campus Recruiter ICT & Data Science
Stel je vraag via: