Beleggen kan duurzaamheidsambities dichterbij brengen. Jij bewijst het elke dag!

Multi Management Private Equity en Onroerend Goed is een levendig en snelgroeiend onderdeel van Fiduciair Beheer. De afdeling is sterk ambitieus, zowel in termen van financieel rendement, klantondersteuning als duurzaamheidsdenken. Beleggingen in vastgoed kunnen daar in ons geval (vastgoedportfolio NL: 4.5 miljard euro) een flinke bijdrage aan leveren. Als we bestaande panden vergroenen of investeren in BREAAM gecertificeerde ‘stenen’, is dat pure winst voor het milieu. Om al onze ambities waar te maken, schudt het Onroerend Goed team (7 enthousiaste collega’s, plus jij) graag de hand van een Analist die passie heeft voor (vastgoed)beleggen. Ben jij dat?

De rol
Als Junior Vastgoed Analist Nederland leid je, samen met je collega’s, de vastgoedstrategie van pensioenfondsen in goede banen. Oftewel: jij monitort de uitvoering van het klantmandaat, waarbij je quick wins met gejuich begroet, maar veel vaker en liever stuurt op de lange-termijn doelstellingen die passen bij een organisatie die pensioengelden belegt. Hoewel je dan (terecht!) denkt aan het veiligstellen van rendement, is dat niet je enige aandachtspunt. Net als ‘onze’ pensioenfondsen willen we namelijk dat onze investeringen ook maatschappelijk rendement opleveren...

Bij al je keuzes houd je de ESG-factoren in jouw achterhoofd. Ga je voor een procentpunt meer rendement of voor een procent minder CO2 uitstoot? Jouw keuzes doen ertoe. Ook het verzorgen van kwartaal- en jaarverslagen is in scope, net als toezien op de naleving van de ISAE3402 standaard. Aantrekkelijk is de combinatie van ‘zachte landing’ (je loopt in het begin mee met ervaren collega’s) en de vrijheid die je daarna krijgt om boven jezelf uit te stijgen: je maakt als Junior Vastgoed Analist Nederland snel een groot verschil.

Jouw profiel
Je bent een maatschappelijk bewogen starter met een glas-half-vol mentaliteit en de drive om je team verder te helpen. Je combineert beleggingsinhoudelijke kennis met aantoonbare vastgoedaffiniteit. Als circulair denker omarm je de SDG’s en onderschrijf je de meerwaarde van GRESB assessments. Hoewel we beseffen dat je als relatieve nieuwkomer in de vastgoedwereld niet alle in’s & out’s kent, stijgt het rendement van je sollicitatie als je DCF berekeningen op vastgoed begrijpt. Talent voor het opstellen van samenhangende notities en adviezen is voor de rol van Junior Vastgoed Analist Nederland een must.

Achtergrond en competenties

  • Academische opleiding en 0-3 jaar werkervaring
  • M(S)RE certificaat is een pre, de bereidheid die te behalen een must
  • Behoorlijk goed thuis in Excel, Word, Power BI en eventueel SimCorp Dimension
  • Praktisch ingesteld, leergierig, energiek en klantgericht
  • Humor is altijd welkom, een ‘9 tot 5’ mentaliteit niet

Jouw werkomgeving
Deze rol plaatst je in het hart van onze Vermogensbeheersorganisatie. De sfeer is open, nuchter, informeel en samenwerkingsgericht. We willen het elke dag beter doen en gaan uitdagingen samen aan. We denken en praten graag over wat we voor onze klanten willen verbeteren, maar krijgen nog meer energie van het waarmaken van die plannen. ‘Elke dag beter’ is voor ons geen holle frase, maar een doorvoeld credo. Hoewel je als Junior Vastgoed Analist Nederland een grote mate van zelfstandigheid hebt, trek je intensief op met teamleden die andere klantportefeuilles beheren, zodat kennis blijft stromen. Je rapporteert aan het Hoofd van de afdeling Multi Management Private Equity en Onroerend Goed. Voor de rol van Junior Vastgoed Analist Nederland geldt: flexibel werken is prima!

Cornelie de Boer - Senior Corporate Recruiter - recruiter bij MN
Cornelie de Boer - Senior Corporate Recruiter
Stel je vraag via: