Junior adviseur verkeersmanagement
Zorgen voor een optimale doorstroming van de verkeersstromen en het continue verbeteren van de verkeersveiligheid is een complex proces en daar heeft Rijkswaterstaat (RWS) jou voor nodig. Als junior verkeerskundige werk je binnen een enthousiast team in Rhoon. Lijkt het jou leuk om mee te werken aan verkeerskundige plannen en processen, zodat de doorstroom zo goed mogelijk gewaarborgd kan worden? Lees dan verder!

Wat ga je doen?
Je houdt je als junior adviseur verkeersmanagement (AVM) bezig met verkeerskundige voorbereidingen van de operationele uitvoering op de weg. Dit doe je voor Zuid-Holland en delen van de aangrenzende provincies. Samen met de afdeling Verkeersgeleiding, stuur jij de verbeteringen in de verkeerskundige processen aan en breng je verkeerskundige kennis in.

Als junior AVM ben je verantwoordelijk voor de begeleiding van de dagelijkse operatie. Hier vallen diverse taken onder, zoals de operationele agenda bij houden. Aan jou de taak om te kijken wat er de aankomende dagen voor verkeerskundige maatregelen op de planning staan en of deze correct zijn verwerkt in het systeem. Onder de operationele werkzaamheden valt ook het beheer en up-to-date houden van de grootschalige omleidingsroutes en het monitoren en finetunen van automatisch ingezette scenario’s. Een andere belangrijke taak? Het verwerken van aanvragen voor de dagelijkse werkzaamheden op ons wegennet namens de verschillende wegbeheerders, waarbij wij informerende teksten plaatsen op de route informatiepanelen.

Als junior AVM ben je ook verantwoordelijk voor het up-to-date houden van de jaarverwachting. Hiervoor verzamel je informatie bij alle betrokken wegbeheerders en verwerkt deze informatie in een overzichtelijk geheel. Zo houd je bijvoorbeeld bij welke grote evenementen en wegwerkzaamheden eraan zitten te komen die voor hinder kunnen zorgen. Daarnaast voer je als junior AVM de regie bij uitbestedingen voor marktpartijen. Je begeleidt de marktpartijen in de ontwikkelingen van verkeerskundige plannen (regelscenario’s), waar je mee kijkt op de hoofdlijnen en mee denkt over het oplossen van eventuele knelpunten. Als de regelscenario’s klaar zijn is het aan jou om deze te controleren en beoordelen.

Wat wij aan jou waarderen?
In deze rol werk je nauw samen met de regio Verkeersmanagement desk. Dit is het team dat onze scenario’s inzet. Het is dus belangrijk dat er een goede afstemming plaatsvindt. Daarnaast werk je veel samen met Verkeersgeleiding RWS, de RWS AVM uit de regio West-Nederland Zuid en de AVM van onze partners. Goed kunnen samenwerken en een klantgerichte houding zijn belangrijk om in deze functie goed te functioneren.

Persoonlijke ontwikkeling
Als startende professional wil je je graag continu ontwikkelen! Wij bieden jou die kans. Naast de operationele verkeersmanagement taken, is er voldoende ruimte voor persoonlijke ontwikkeling door het volgen van gerichte opleidingen. Daarnaast hebben we bij RWS het startersprogramma. Daarin word je in anderhalf jaar tijd opgeleid tot een zelfstandig adviseur. Tijdens deze opleiding volg je cursussen zoals adviseren, effectief beïnvloeden en politiek-bestuurlijke gevoeligheid.

Functie-eisen

  • je hebt een afgeronde hbo of wo-opleiding, met voorkeur in de richting verkeerskunde of een vergelijkbare relevante opleiding;
  • je hebt enige kennis van operationeel verkeersmanagement;
  • je hebt enige kennis van dynamische verkeersmanagementsystemen of bent bereid deze kennis snel op te doen;
  • je hebt goede mondelinge en schriftelijke communicatievaardigheden en beschikt over analytische vaardigheden.

Arbeidsvoorwaarden
Salarisniveau Schaal: 9
Salaris: Min €2824 - Max €3990 bruto per maand. Het genoemde salaris is gebaseerd op een volledige werkweek.
Dienstverband: Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Minimaal aantal uur per week: 36
Maximaal aantal uur per week: 36

Volop doorgroei- en ontwikkelmogelijkheden
De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Denk aan het volgen van opleidingen en het behalen van certificeringen. Ook bieden we loopbaancoaching als je daar behoefte aan hebt.

Interessante extra’s
Naast het salaris ontvang je een individueel keuzebudget (IKB) bestaande uit vakantiegeld van 8% en een jaarlijkse eindejaarsuitkering. Dit IKB bestaat uit geld (16,37% van je brutojaarsalaris) en/of tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt bijvoorbeeld een deel van je maandinkomen laten uitbetalen wanneer jij dat wenst, het IKB omzetten in verlof of het besteden aan fiscaalvriendelijke doelen. Tot onze andere secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer bedrijfsfitness en volledige vergoeding van je ov-reiskosten woon-werkverkeer.

Bijzonderheden

  • piketrol is mogelijk onderdeel van deze functie;
  • je standplaats is Rhoon, maar vanwege de huidige coronamaatregelen werken we vanuit huis;
  • de selectiegesprekken vinden plaaten op 9 juli 2021;
  • een (online) voorselectietest of een assessment kan onderdeel zijn van het sollicitatieproces. Het maken van een casus en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, kan eveneens deel uitmaken van het sollicitatieproces. Het inwinnen van referenties maakt deel uit van het sollicitatieproces.

Jouw toekomstige afdeling
Verkeer- en watermanagement (VWM) is een van de zeven landelijke organisatieonderdelen van Rijkswaterstaat. Wij zorgen ervoor dat iedereen, onder gewone én bijzondere omstandigheden, vlot en veilig gebruik kan maken van onze (vaar)wegen. Dit doen wij onder meer door regulering van waterstanden, een efficiënte fileaanpak en de ontwikkeling van lokale sluisbediening naar bediening van meerdere sluizen op een langer traject. Onze prioriteit ligt bij weg- en scheepvaartverkeersmanagement en bij water- en crisismanagement. VWM is een essentiële schakel in de keten van veiligheid en vervoer. Daarom werken we nauw samen met relevante regionale partners en andere organisatieonderdelen van Rijkswaterstaat. Samen doen we zichtbaar werk wat ertoe doet en waaraan medewerkers direct of indirect een bijdrage leveren.

In totaal werken er 1850 medewerkers bij VWM: 1300 in het veld en 550 op kantoor, verkeerscentrales en andere locaties.

Lisa Groot - Campusrecruiter - recruiter bij Rijkswaterstaat
Lisa Groot - Campusrecruiter
Stel je vraag via: