Stand­plaats: Den Haag
Werkplekken: 2
Contractduur: 2 jaar
Uren per week: 36
Maand­salaris: €2.675 - €4.519
Salaris­niveau: schaal 8, schaal 10
Niveau: Master/doctoraal, Bachelor - HBO
Vakgebied: Auditing / accountancy, ICT
Reageren voor: 13 juni
Dienst­verband: Trainee

Functie­omschrijving
De wereld om ons heen verandert, de Rijksoverheid verandert en dús verandert de Auditdienst Rijk (ADR). Wij werken voor alle ministeries, en dat maakt werken voor de ADR zo bijzonder. In jouw rol van junior cybersecurityspecialist draag je hieraan bij door jouw belangstelling voor cybersecurity in te zetten om de kwetsbaarheid van IT te onderzoeken. En dat is heel breed. Van het hacken van servers en het binnendringen in netwerken tot het pentesten van webapplicaties. Kortom: jij onderzoekt alles wat draait om de beveiliging van onze IT-systemen.

Vanaf dag één draai je mee met onderzoeken, zodat je jouw IT-kennis direct kunt toepassen in de praktijk. Én je volgt een inhoudelijke opleiding. Dat kan een postmaster IT-auditing zijn, of je kunt je verder verdiepen in cybersecurity of penetratietesten.

Als junior cybersecurityspecialist werk je op veel verschillende plekken. Van de datacenters van DUO in Groningen tot de ministeries van bijvoorbeeld Buitenlandse Zaken, Economische Zaken en Klimaat of Financiën. Je voert een pentest uit op een webapplicatie van de Rijksoverheid of je verricht een DigiD-assessment. Zo kun je een kijkje in de keuken nemen van alle departementen en heb je mandaat om in de meest gevoelige systemen van de Rijksoverheid te kijken. Zijn we wel goed beveiligd? Hoe borgen we de continuïteit van deze systemen die zo belangrijk zijn voor het Rijk? En waar liggen de risico’s, zowel binnen de organisatie als van buitenaf? Dit onderzoek je samen met jouw IT-collega’s van de ADR. Samen beoordeel je of de beveiliging op orde is en zorg je voor verbeteringen.

Wil je liever eerst eens praten over jouw misschien wel toekomstige werkzaamheden? Neem dan contact op met Dave van Roon via 06 - 27 74 64 02.

Functie-eisen

 • Je hebt een relevant wo- of hbo-diploma.
 • Je hebt ervaring en affiniteit op het gebied van security en de bijbehorende tools.

Jouw competenties?

 • analyseren
 • klantgerichtheid
 • omgevingsbewustzijn

Herken jij jezelf ook hierin?
Je bent enorm leergierig, wilt de onderste steen boven halen en legt risico’s bloot. Je vindt het plezierig en zinvol om relaties op te bouwen en samenwerken gaat je goed af. Bovenal wil je investeren in je toekomst én vind je het een voorrecht om bij te dragen aan het algemeen belang!

Wat hebben wij jou te bieden?

 • een aanvullend opleidingsprogramma gericht op persoonlijke ontwikkeling (kennis en vaardigheden);
 • een intensieve begeleiding en coaching door zeer ervaren collega’s;
 • verschillende uitdagende opdrachten verspreid over de hele Rijksoverheid;
 • een prima salaris en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • een informele en toch zakelijke werkomgeving waar we respectvol met elkaar omgaan.

Arbeids­voorwaarden
Salaris­niveau: schaal 8, schaal 10
Maand­salaris: Min €2.675 – Max. €4.519 (bruto)
Dienst­verband: Trainee
Contract­duur: 2 jaar
Minimaal aantal uren per week: 36
Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeids­voorwaarden
Naast het salaris ontvang je een individueel keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je brutojaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaalvriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je ov-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden
We willen dat iedereen zich thuis voelt bij het ministerie van Financiën en zichzelf volledig kan ontwikkelen. Want samen werken aan een financieel gezond Nederland is waar we voor staan. Dit doen we vanuit verschillende perspectieven, achtergronden en inzichten, omdat we geloven dat dit onze denkkracht vergroot. Iedereen is welkom ongeacht culturele achtergrond, leeftijd, arbeidsvermogen, gender of seksuele voorkeur. Met jouw unieke bijdrage spelen we beter in op de behoeften uit onze samenleving.

Draag jij graag bij aan een financieel gezond Nederland? Je bent van harte welkom. Solliciteren kan door je cv en motivatie in te sturen. Maar we staan ook open voor andere vormen, zoals een video- (met bijgevoegd je cv) of presentatie-sollicitatie (in PowerPoint). In het laatste geval plak je de link van je sollicitatie in een pdf- of Word-bestand. Zo kunnen we je sollicitatie goed verwerken.

 • Tijdens de openstelling van de vacature vinden ook gesprekken plaats. Hierdoor kan het zijn dat we de vacature eerder sluiten dan de aangegeven openstellingstermijn. Wacht dus niet tot het laatste moment met solliciteren!
 • De selectieprocedure bestaat uit een online assessment, twee gesprekken en een arbeidsvoorwaardengesprek.
 • Instromen in het audittraineeship behoort tot de mogelijkheden. Meer informatie over het audittraineeship vind je op https://www.werkenvoornederland.nl/starters/audit-traineeship.

Meer over de functiegroep Medewerker Advisering
Door het Functiegebouw Rijk worden medewerkers en leidinggevenden geholpen bij het maken van resultaat- en ontwikkelafspraken in functioneringsgesprekken en krijgt men inzicht in de loopbaanmogelijkheden binnen de Rijksoverheid.

Meer over jouw toekomstige afdeling
De Auditdienst Rijk (ADR) is de onafhankelijke interne auditdienst van de Rijksoverheid. In opdracht van alle ministeries helpen wij die overheid nog beter te functioneren. Niet alleen door het uitvoeren van onderzoeken en het geven van een onafhankelijk oordeel of het presenteren van bevindingen. Dit doen wij ook door het delen van best practices en door departementen met elkaar in verbinding te brengen. De ADR bestaat uit ruim zeshonderd medewerkers met diverse achtergronden, zoals accountancy, bestuurskunde, psychologie en kunstmatige intelligentie. Ongeveer 60% van de auditors is werkzaam in de financial audit. Het overige deel werkt als IT-auditor of operational auditor.

Ministerie van Financiën

Samenwerken aan een financieel gezond Nederland

Het werk van het ministerie van Financiën gaat over meer dan cijfers en geld alleen. Het gaat over mensen zoals jij en ik. Mensen met verwachtingen, zorgen, vragen, dromen en plannen. We rekenen bijvoorbeeld allemaal op financiering voor goede zorg en goed onderwijs. Op duidelijkheid over belastingtarieven en op betrouwbare banken en verzekeraars, in Nederland en daarbuiten. En we rekenen allemaal op duidelijkheid over exportregels en wat we wel en niet mee mogen nemen vanuit de vakantiebestemming.

Het ministerie van Financiën luistert naar wat er speelt in de samenleving van vandaag en heeft aandacht voor hoe Nederlanders hun toekomst zien. Met die kennis en inzichten leggen we samen met andere ministeries en binnen ons internationale netwerk de juiste verbindingen en brengen we Nederland verder. We zorgen ervoor dat Nederland en onze economie klaar zijn voor de steeds sneller veranderende wereld van morgen. Op alle fronten. Dat gaat niet vanzelf. En natuurlijk is daar ook geld voor nodig. Dat geld brengen burgers en bedrijven via belastingen bijeen, en verdeelt de overheid over zaken die we als samenleving belangrijk vinden. Daarvoor moeten er keuzes worden gemaakt en worden ingegrepen als dat nodig is. Om ons land financieel gezond te houden, moet onze economie namelijk in balans blijven en tegelijk ook ruimte krijgen om te groeien.

Samen zorgen we ervoor dat er in Nederland kansen zijn voor welvaart en groei voor iedereen, vandaag, morgen en daarna. Samen werken we aan een financieel gezond Nederland.

Onze kernwaarden integer, deskundig, duidelijk, durf en samenwerken zijn leidend voor ons gedrag en geven ons een gezamenlijke taal, waarmee we onderling bespreekbaar maken wat we doen en hoe we dat doen.

Contactpersonen

Voor meer informatie over deze vacature:

 • Dave van Roon, traineecoordinator
 • r.g.j.hemert@minfin.nl
 • 06 – 27 74 64 02

Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure:

 • Robert van Hemert, adviseur werving & selectie
 • 06 - 50 07 84 80