Functie­omschrijving
“Met een goed gevulde toolbox analyseer ik de (financiële) data van alle ministeries. Met heldere inzichten en aantrekkelijke visualisaties kan ik een verschil maken. Samen met mijn team help ik het Rijk steeds beter te functioneren.” Arthur Verkerke, data-scientist bij de Auditdienst Rijk.

De wereld om ons heen verandert, de Rijksoverheid verandert en dús verandert de Auditdienst Rijk (ADR). Wij werken voor alle ministeries, en dat maakt werken voor de Auditdienst Rijk zo bijzonder. Als onafhankelijke, deskundige en betrokken auditdienst is onze dienstverlening steeds meer gericht op de inrichting van het beheer en de uitvoering van nieuw beleid en nieuwe wetgeving. Door een steeds beter gebruik van analytics, wordt de controle achteraf minder tijdrovend.

Als junior data-scientist werk je op veel verschillende plekken. Van de datacenters van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) in Groningen, tot de verschillende ministeries van bijvoorbeeld Infrastructuur en Waterstaat, Buitenlandse Zaken, Economische Zaken of Financiën. Zo kun je op verschillende departementen een kijkje in de keuken nemen. Bij de Auditdienst Rijk heb je het mandaat om in de meest gevoelige systemen van de Rijksoverheid te kijken. In jouw rol als junior data-scientist draag je zorg voor de effectieve inzet van data-science-technieken. Jij ontwikkelt samen met ruim twintig collega’s van het ADR Analytics-team toepassingen op basis van de nieuwste inzichten in het veld en schakel je direct met de eindgebruikers om deze inzichten toe te passen in onze controle. Dit alles vanuit een team dat kan beschikken over een state-of-the-art IT-omgeving.

Als junior data-scientist staat altijd een senior collega voor je klaar als sparringpartner, maar krijg je alle vrijheid om je eigen oplossingsrichting te kiezen. En je krijgt veel kansen en mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen, zowel inhoudelijk als persoonlijk. Bijvoorbeeld door het volgen van een (post)masteropleiding. Instromen in het IT Audit-traineeship (met een focus op data-analytics) behoort tot de mogelijkheden.

Word jij de nieuwe collega van Arthur? Of wil je liever eerst eens praten over jouw misschien wel toekomstige werkzaamheden? Neem dan contact op met Arthur Verkerke via 06 – 27 43 89 60.

Wat hebben wij jou te bieden?

 • een aanvullend opleidingsprogramma gericht op persoonlijke ontwikkeling (kennis en vaardigheden);
 • een intensieve begeleiding en coaching door zeer ervaren collega’s;
 • verschillende uitdagende opdrachten verspreid over de hele Rijksoverheid;
 • een prima salaris en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • een informele en toch zakelijke werkomgeving waarin we respectvol met elkaar om gaan;
 • Wil je liever eerst eens praten over jouw toekomstige werkzaamheden? Neem dan voor meer informatie contact op met Arthur.

Functie-eisen

 • Je hebt een relevant hbo- of wo-diploma.
 • Je hebt ongeveer één jaar recente en relevante werkervaring in het uitvoeren van data-analyse, waarbij ook wordt gekeken naar stage-ervaring.
 • Je hebt affiniteit met IT en kennis van de nieuwste data-science-ontwikkelingen.
 • Je beschikt over aantoonbare vaardigheden op het gebied van de inzet van MS SQL, R en/of Python, bij voorkeur door een relevante studie, maar ook bijvoorbeeld door stages of courses via DataCamp, Coursera, eDX.

Jouw competenties?

 • analyseren
 • klantgerichtheid
 • omgevingsbewustzijn
 • plannen en organiseren
 • samenwerken

Herken jij jezelf ook hierin?
Je bent enorm leergierig en dienstverlening zit in je bloed. Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk. Je bent in staat om flexibel te schakelen tussen verschillende rollen en je hecht je niet aan een vaste werkplek of omgeving. Je vindt het plezierig en zinvol om relaties op te bouwen en samenwerken gaat je goed af. Daarnaast ben je enthousiast en een doorzetter.

Arbeids­voorwaarden
Salaris­niveau: schaal 8, schaal 10
Salaris­omschrijving

 • Als WO trainee word je ingeschaald in schaal 10 trede 0 wat neer komt op een startsalaris van € 2.737,- per maand op basis van 36 uur per week.
 • Als HBO trainee word je ingeschaald in schaal 8 trede 2 wat neer komt op een startsalaris van € 2.737,- per maand op basis van 36 uur per week.

Maand­salaris: Min €2.623 – Max. €4.430 (bruto)
Dienst­verband: Trainee
Contract­duur: 2 jaar
Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeids­voorwaarden
Wat hebben wij jou te bieden?

 • Een aanvullend opleidingsprogramma, gericht op persoonlijke ontwikkeling (kennis en vaardigheden).
 • Intensieve begeleiding en coaching door zeer ervaren collega’s.
 • Verschillende uitdagende opdrachten verspreid over de hele Rijksoverheid.
 • Een prima salaris en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden.
 • Een informele en toch zakelijke werkomgeving waarin we respectvol met elkaar omgaan.

Naast het salaris ontvang je een individueel keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je brutojaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaalvriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je ov-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden
We willen dat iedereen zich thuis voelt bij het ministerie van Financiën en zichzelf volledig kan ontwikkelen. Want samen werken aan een financieel gezond Nederland is waar we voor staan. Dit doen we vanuit verschillende perspectieven, achtergronden en inzichten, omdat we geloven dat dit onze denkkracht vergroot. Iedereen is welkom ongeacht culturele achtergrond, leeftijd, arbeidsvermogen, gender of seksuele voorkeur. Met jouw unieke bijdrage spelen we beter in op de behoeften uit onze samenleving.

 • Graag ontvangen we je brief en cv in een Word- of pdf-bestand.
 • Mogelijkheid tot instromen in het Audit-traineeship behoort tot de mogelijkheden. Voor meer over het Audit-traineeship kijk je op https://www.werkenvoornederland.nl/starters/audit-traineeship.
 • Tijdens de openstelling van de vacature vinden ook gesprekken plaats. Hierdoor kan het zijn dat de vacature eerder wordt gesloten dan de aangegeven openstellingstermijn. Wacht dus niet tot het laatste moment met solliciteren!
 • De selectieprocedure bestaat uit een online assessment, twee gesprekken en een arbeidsvoorwaardengesprek.