• Utrecht, Delft
 • €3192 - €4905 (schaal 11)
 • Vaste aanstelling (eventueel met een proeftijd)
 • Master/doctoraal
 • 36 uur per week
 • ICT, Onderzoek / wetenschap
 • (Junior) data scientist

Rijkswaterstaat is meer dan 200 jaar aan het werk met grote hoeveelheden data. Denk hierbij aan data uit sensornetwerken, luchtfoto’s of satalietdata. Het niveau van de Nederlandse infrastructuur ligt mondiaal gezien hoog. Om voorop te blijven heeft Rijkswaterstaat een Datalab opgericht. Als data scientist onderzoek je vanuit Utrecht of Delft, samen met een enthousiast team, op welke manier we nieuwe digitale oplossingen kunnen toepassen voor de infrastructuur van morgen.

Als data scientist combineer en ontsluit je data ten behoeve van nieuwe inzichten en geavanceerde analyses. In kortlopende projecten worden nieuwe toepassingen met behulp van data science ontwikkeld voor Rijkswaterstaat. Jij bent verantwoordelijk voor de ontwikkeling van nieuwe apps.Je werk ook aan de ontwikkeling van de kennis die nodig is big data om bij Rijkswaterstaat op een innovatieve manier te gebruiken.

In deze rol ben je verantwoordelijk voor het ontsluiten, ordenen en analyseren van big data, ten behoeve van nieuwe klantvragen, het zelfstandig identificeren van nieuwe technieken en kansen, en het adviseren de business. Je werkt samen met modelmakers aan nieuwe oplossingen, waarbij jij de vaardigheden brengt om de stap te zetten van theorie naar proof of concept.

Meld je aan voor de workshops 'Data Tasting met pizza' - 28 november (16-19 uur) in Delft. Gaat jou interesse uit naar werken met data, data science, inwinningstechnieken, sensoring, machine learning of artificial intelligence? Dan is ‘Data Tasting’ iets voor jou. In verschillende workshops geven we een kijkje in de keuken en laten we zien hoe Rijkswaterstaat omgaat met die enorme hoeveelheid data die dagelijks binnenkomen. Daarna kan je informeel kennis maken met onze data specialisten en pizza eten. Meer informatie over de workshops vind je hier.

Functie-eisen

 • Je heb wo werk- en denkniveau, bij voorkeur aangevuld met een opleiding waarin artifical intelligence, wiskunde of natuurkunde een grote rol speelt;
 • Je hebt kennis van databases en database-structuren;
 • Je hebt gedegen kennis van analysetools zoals R en Python;
 • Je hebt bij voorkeur kennis op een van kennisgebieden: Postgres / Greenplum / MPP en Tensorflow / NLP /IoT-modellen/voorspellend onderhoud / beeldvormings- en beeldanalysetechnieken / CNN’s;
 • Je bent bovenmatig nieuwsgiering, leert snel, en kan uitstekend samenwerken.

Arbeidsvoorwaarden

 • Salarisniveau Schaal 11
 • Salaris Min €3192 - Max €4905 bruto per maand. Het genoemde salaris is gebaseerd op een volledige werkweek.
 • Dienstverband Vaste aanstelling (eventueel met een proeftijd)
 • Minimaal aantal uur per week 36
 • Maximaal aantal uur per week 36

Naast het salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering, de zogenaamde 13e maand. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer maximaal 60% betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor ouderen en een vergoeding woon-werkverkeer. Bovendien heb je een aantal individuele keuzemogelijkheden bij het samenstellen van je arbeidsvoorwaardenpakket.

Bijzonderheden
Een (online) voorselectietest of een assessment kan onderdeel zijn van het sollicitatieproces. Het maken van een casus en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, kan eveneens deel uitmaken van het sollicitatieproces. Het inwinnen van referenties maakt deel uit van het sollicitatieproces.

Acquisitie op onze vacatures wordt niet in behandeling genomen.

Jouw toekomstige afdeling
De Centrale Informatievoorziening is een van de zeven landelijke organisatieonderdelen van Rijkswaterstaat en vormt een grote, complexe en uitdagende wereld op het gebied van informatievoorziening (IV). Een wereld waarin big data nieuwe informatie uit grote hoeveelheden gegevens kan generen. Waarin we steeds nieuwe oplossingen vinden om onze infrastructuur beter te benutten en waarin we zorgen voor een (water)wegennet dat slim, veilig en duurzaam is. Wij zijn zowel binnen als buiten Rijkswaterstaat actief en streven ernaar om een gewilde partner te zijn in de IV-dienstverlening. In totaal werken er 1060 mensen binnen CIV, verspreid over 4 directies: Ontwikkeling en Services, Inwinning en Gegevensanalyse, Informatievoorziening Netwerken en Bedrijfsvoering en Inkoop.

Datalab

Rijkswaterstaat heeft de ambitie om de kracht van data volledig te benutten. Het Datalab is dé innovatieafdeling van Rijkswaterstaat op het gebied van ICT en big data en werkt dagenlijks met tientallen specialisten aan deze ambitie. Dit vraagt om te experimenten en de durf om te ondernemen, maar ook executiekracht, door het leveren van innovatieve apps de business direct voordeel opleveren.

Lisa Groot - Campusrecruiter - recruiter bij Rijkswaterstaat
Lisa Groot - Campusrecruiter
Stel je vraag via: