Functieomschrijving
Het Digital Experience Platform Cloud team zorgt voor het optimaal hosten en beheren van de Infrastructuur omgevingen van verschillende overheidswebsites en –portalen. Samen met de andere teams van Digital experience geven zij vorm aan de digitale contacten tussen de burgers en bedrijven en de Belastingdienst. Daarnaast hosten en beheren zij een "zoek" oplossing en een Web Analytics omgeving.

In jouw rol van junior infra developer webhosting krijg je de kans je in dit team verder te ontwikkelen op dit vakgebied. Je voert de dagelijkse devops taken op de afdeling uit; variërend van ontwikkelen tot het afhandelen van verstoringen. Je doet het ontwerp en bouw van webhosting op IPAS en Wordpress op Linux. De manier van werken met de Pure System leer je bij ons. Je werkt mee aan het scripten van de verdere inrichting van automation.

Taken en verantwoordelijkheden:

 • Uitvoeren van dagelijkse devops taken voor hosten en ontwikkelen van de infrastructuur van de websites en portalen
 • Werken met de IBM Webcontent manager, Websphere portal server en Websphere Websphere Application Server op de IPAS (IBM Pure Application System), maar ook Wordpress op Linux
 • (Mede) ontwikkelen van patterns en scripts (Python, Shell en Linux/Unix)
 • Samenwerken met applicatieontwikkelaars
 • (Mede) opzetten van automation en deployment
 • Oplossen van issues in de omgeving
 • Adviseren van de (interne) klant

De verschillende websites en portalen worden vanuit meerdere systemen gehost. Deze varianten zijn IBM Web Content Manager, Websphere Portal Server, Websphere Application Server op de IPAS (IBM Pure Application System) en Wordpress op Linux. Al naar gelang jouw interesses en ervaring, begeleiden de engineers je bij het in de vingers krijgen van deze omgevingen. Het volgen van de gewenste opleidingen als Python, Linux, Websphere Portal bij een erkend trainingsbedrijf maakt hier ook onderdeel van uit. Eenmaal klaar voor de job draai je mee in de de standbypool (1 week per 9 weken). Je komt terecht in een divers en enthousiast team waar we in een goede sfeer samenwerken en zaken proactief oppakken.

Kortom, een mooie eerste stap voor een infra-specialist in wording die gedijt in een omgeving die heel divers is, met veel verschillende smaken in omgevingen en contacten. Dus..

Wil je direct zakendoen en word jij de nieuwe collega van ….? Of wil je liever eerst eens praten over de mogelijkheden? Neem dan contact op met Mirjam Borst, teammanager Cloud services DX

Functie-eisen

 • Aantoonbaar Hbo werk- en denkniveau, minimaal afgeronde mbo-4 opleiding in IT infrastructuur
 • Kennis en ervaring met Linux/Unix (mag ook stage ervaring zijn)
 • Enige kennis van portal of web hosting is een pré
 • Bekend met Agile en Scrum
 • Open voor een uitdaging!

Jouw competenties?

 • analyseren
 • klantgerichtheid
 • resultaatgerichtheid
 • samenwerken
 • zelfontwikkeling

Herken jij jezelf hierin ook?
Je wilt ‘ertoe doen’ en daarom kunnen we het geven van een goed beargumenteerd advies met een gerust hart aan je overlaten. Je bent constructief en positief en je stelt je altijd dienstverlenend op. Je wilt hiervoor graag je goede contactuele en communicatieve vaardigheden inzetten. Je werkt aan jouw zelfontwikkeling, denkt in oplossingen en je bent creatief. Én je bent enthousiast, gedreven en stressbestendig. Je vindt het heel plezierig om samen te werken en tegelijkertijd draai jij je hand niet om voor het zelfstandig uitvoeren van werkzaamheden.

Arbeidsvoorwaarden

 • Salarisniveau schaal 8, schaal 9
 • Salarisomschrijving -
 • Maandsalaris Min €2554 - €3885 (bruto)
 • Contractduur -
 • Minimum aantal uren per week 32
 • Maximum aantal uren per week 36

Overige arbeidsvoorwaarden
Naast salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer ouderschapsverlof, studiefaciliteiten en een vergoeding woon-werkverkeer. Bij de Rijksoverheid heb je een aantal individuele keuzemogelijkheden bij het samenstellen van je arbeidsvoorwaardenpakket.

Wij verwachten van onze werknemers dat ze integer zijn. En we vragen aan nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Als deze niet kan worden overlegd, volgt geen aanstelling.

De organisatie - Belastingdienst
Bij de Belastingdienst werken 28.000 mensen verspreid over het hele land. We zijn verantwoordelijk voor heffing, inning en controle van belastingen en premies volksverzekeringen. Daarnaast sporen we fraude op, verrichten we douanetaken en zorgen we voor de uitbetaling van voorlopige teruggaven en huur-, zorg- en kinderopvangtoeslag. In teams werken medewerkers met uiteenlopende achtergronden en opleidingsniveaus aan de dienstverlening voor miljoenen burgers en bedrijven.

Op dit moment is de Belastingdienst volop in beweging; de rol van data wordt steeds groter en werkzaamheden worden in toenemende mate gedigitaliseerd. Maar in welk team of vakgebied je ook werkzaam bent: bij de Belastingdienst heb je direct een verantwoordelijke functie, van waaruit je je in verschillende richtingen verder kunt ontwikkelen om burgers en bedrijven in Nederland nog beter van dienst te kunnen zijn. De Belastingdienst is op weg naar de toekomst!

De afdeling - Directie Informatievoorziening/DCS
De Directie Informatievoorziening (IV) heeft een integraal jaarplan. De organisatie werkt voor de gehele Belastingdienst en heeft als doel de Belastingdienst optimaal te ondersteunen. Daartoe werkt IV met de business samen op basis van functionele gelijkwaardigheid. In onderling overleg wordt de prioriteitstelling vastgesteld, waarbij de eindverantwoordelijkheid steeds meer schuift richting de business.

Onderdeel Data Center Services (DCS) verzorgt de voortbrenging en exploitatie van de generieke delen van de infrastructuur voor de Belastingdienst en mogelijk andere onderdelen van de Nederlandse overheid.

Bijzonderheden
Graag ontvangen wij jouw brief en cv in een Word- of Pdf-bestand. Je kunt deze uploaden via de sollicitatiebutton. De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde opleiding(en) als werkervaringseisen. Vermeld deze daarom duidelijk in je cv.

Onze selectieprocedure voor deze functie ziet er als volgt uit: Allereerst wordt beoordeeld of een voorrangskandidaat binnen de Rijksoverheid in aanmerking komt voor deze functie. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die beschikking mee. Daarna kunnen we beoordelen of jouw cv en motivatiebrief voldoen aan de gestelde functie-eisen.

De binnengekomen sollicitaties beoordelen wij wekelijks. Bij gebleken geschiktheid nodigen we je zo snel mogelijk uit voor een selectiegesprek. Deze gesprekken vinden op maandag, dinsdag en donderdag plaats op onze locatie Quintax in Apeldoorn.

Een assessment kan deel uit maken van het sollicitatieproces, evenals het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken.

Tessa Groote - Campus Recruiter ICT & Data Science - recruiter bij Belastingdienst
Tessa Groote - Campus Recruiter ICT & Data Science
Stel je vraag via: