Soms botst een binnenvaartschip of breekt een fregat van de marine. Stel, zoiets gebeurt, hoe kunnen we de schade dan beperken? Als junior scientist structural dynamics bij TNO experimenteer jij met innovatieve constructieontwerpen.

LOCATIE
Delft
OPLEIDINGSNIVEAU
wo
TYPE
Vacature
UREN PER WEEK
Fulltime – 40
GEÏNTERESSEERD?
Nu solliciteren via onderstaande button

WAT GA JE DOEN?
Als junior scientist werk je aan onderzoeks- en consultancyopdrachten voor klanten binnen (vooral) het maritieme en defensiedomein. Met behulp van computersimulaties en experimenten test je het dynamisch en bezwijkgedrag van uiteenlopende constructies en kom je met een veiliger en sterker alternatief. Denk aan (onderdelen van) schepen, fregatten, containers of tankers en hoe die beter kunnen reageren op aanvaringen, zeegang of onderwaterexplosies. Binnen deze functie zal de nadruk vooral liggen op systeemveiligheid van marineschepen.
In je werkzaamheden ben je niet alleen aan het lab en kantoor gebonden. Je verricht ook metingen buiten de deur. Zo ga je aan boord van schepen om daar apparatuur te bevestigen waarmee je data verzamelt of breng je sensoren aan op experimentele constructies die onder realistische condities worden getest.
Lees meer over structural dynamics bij TNO


WAT VRAGEN WIJ VAN JOU?
Jij bent een vlot communicerende teamspeler die probleemloos met allerlei verschillende persoonlijkheden overweg kan. In de onderlinge communicatie durf je op een daadkrachtige manier voor je mening uit te komen. En omdat je vaak te maken hebt met onontgonnen onderzoeksterrein, is het handig als je een flinke portie creativiteit meebrengt. Je kijkt met een frisse blik naar alles wat er om je heen gebeurt en reageert daar op een positief-eigenwijze manier op. Want jezelf en de omgeving waarin je werkt verbeteren en er het maximale uithalen, zodat je de klant optimaal kunt bedienen: daar krijg jij energie van. Wat je nog meer in huis hebt?

 • Een wo-diploma maritieme techniek, werktuigbouwkunde, civiele techniek, lucht- en ruimtevaart of materiaalkunde, met een specialisatie op het gebied van mechanica.
 • Een stevige theoretische basis, maar ook praktisch inzicht in het gedrag van constructies.
 • Een goede beheersing van het Nederlands en Engels.
 • Bij voorkeur ervaring met programmeren en kennis van scheepsbouw.


WAT MAG JE VAN JE WERKOMGEVING VERWACHTEN?
TNO slaat als onafhankelijke onderzoeksorganisatie een brug tussen de universitaire wereld en bedrijven. Wij vertalen onderzoeksresultaten naar heldere toepassingen en oplossingen. Zo lossen we de problemen van overmorgen op. Bij ons heb je de tijd om langer en rustiger over situaties na te denken. En is een project volbracht? Dan hervatten we onze ontdekkingsreis naar tools, modellen en adviezen waar Nederlandse bedrijven en organisaties in de toekomst wat aan hebben. Met zo’n drieduizend medewerkers werken we binnen negen verschillende domeinen voor uiteenlopende opdrachtgevers: overheden, het mkb, maatschappelijke organisaties, grote bedrijven en dienstverleners.
Lees meer over TNO als werkgever

Binnen TNO ga jij aan de slag bij de researchgroep Structural Dynamics. We zijn in totaal met zo’n vijftig collega’s. In steeds wisselende projectteams van drie à vier teamleden werken we aan technologieën die de toekomst van het bedrijfsleven veranderen. Ontspannen? Dat doen we op het jaarlijkse afdelingsuitje. Ook leuk om te weten: er werkt bij ons een grote groep jonge mensen die elkaar buiten werktijd om regelmatig ontmoeten voor een hapje, drankje of spelletjesavond. En: projectmatig werken betekent flexibel werken. Dus genieten we tussen de bedrijven door graag van een fanatiek potje tafelvoetbal.


WAT KAN TNO JE BIEDEN?
Uitdagend én afwisselend werk. En volop kansen, want bij TNO heb je grotendeels zelf de regie over je carrière. Naast een bruto maandsalaris tussen € 2.900,- en € 3.700,- (afhankelijk van je kennis en ervaring), vakantiegeld en een dertiende maand, krijg je alle mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen. Misschien wil je doorgroeien tot medior, of uiteindelijk carrière maken als senior. Daarnaast kun je bij TNO een ‘menu’ aan arbeidsvoorwaarden samenstellen dat bij jouw persoonlijke situatie past. Wat je ook mag verwachten:

 • Flexibele werktijden en de mogelijkheid om thuis te werken.
 • Uitzicht op een vast contract.
 • Een uiterst professionele, innovatieve werkomgeving, met topexperts als collega’s.
 • 28 vakantie- en 5 atv-dagen (bij een fulltime dienstverband).
 • Reiskostenvergoeding of een fiets.
 • Gezellige activiteiten met je team, de locatie en heel TNO, zoals de maandelijkse borrel. Zo leer je snel veel mensen kennen.
 • Mogelijkheid om cursussen, opleidingen en workshops te volgen en congressen te bezoeken.
 • Een moderne werkplek in Delft.
 • Toegang tot ons Talent Development Programme en tot het netwerk en de leuke activiteiten van Jong TNO.
 • Coaching als je daar behoefte aan hebt.
 • Een goede pensioenregeling.

HOE ZIET HET PROCES ERUIT?
Solliciteren kan t/m 3 juni. Deze sollicitatieprocedure kent een tweetal gespreksrondes en een selectieassessment. En afrondend bespreken we in een interview de arbeidsvoorwaarden. We streven ernaar dit binnen 4 weken af te ronden.

Voor deze vacature is het noodzakelijk dat de AIVD een VGB afgeeft na het uitvoeren van een veiligheidsonderzoek. Kijk voor meer informatie op de website van de AIVD.

HEEFT DEZE VACATURE IETS BIJ JE LOS GEMAAKT?
Dan zie ik je sollicitatie graag tegemoet!
Mocht je nog vragen hebben dan kun je contact met ons opnemen.

Recruiter: Lara Hagendoorn
Mobiel: +31 (0)6-507 40690

Hiring manager: Tom Basten
Telefoonnummer: +31 (0)88-86 66489