• Delft en Rotterdam
 • €2737 - €4400 (schaal 10)
 • Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
 • Bachelor - HBO
 • 36 uur per week
 • ICT

(Junior) specialist virtuele datacenters
Rijkswaterstaat staat aan de vooravond van een aantal grote ICT veranderingen zoals de transformatie van traditionele datacenterdiensten naar software defined datacenters. Daarbij zijn we concreet bezig met het doorontwikkelen van ons IaaS/PaaS Platform naar een portfolio van Hybride Cloud diensten in en rond de Rijkswaterstaat Overheids DataCenters (ODC). Kom jij als (junior) specialist virtuele datacenters ons daarbij helpen?

Naast onze huidige on-premise datacenters hebben we met public cloud een relatief nieuwe technologie waarbij ICT-capaciteit, applicaties, data en opslag bij elkaar wordt gebracht. Door in de publieke cloud virtuele datacenters te realiseren, die voldoen aan de architectuur- en beveiligingskaders van de Rijksoverheid, wil RWS de unieke voordelen van public cloud beschikbaar maken voor de interne RWS klanten. Het gaat daarbij om eigenschappen als on-demand selfservice, flexibel op- en afschalen van capaciteit, betalen naar gebruik en overal en altijd netwerktoegang, ook voor edge toepassingen.
Rijkswaterstaat wil klaar zijn voor de toekomst en ervoor zorgen dat er ook de komende jaren voldoende nieuwe talent kan instromen. Hiervoor is de Rijkswaterstaat Infra Academy waarin professionals gedurende de eerste twee jaar worden begeleid om zich te ontwikkelen tot virtueel datacenters specialist.

Wat ga je doen?
Samen met andere aanstormende talenten wordt je opgenomen in de RWS ICT-Infra Academy. In deze periode wordt je intensief begeleid door meer ervaren collega’s, en ga je de kneepjes van het vak leren. Enerzijds zijn dat technische vaardigheden, zoals Cloud technologieën, virtualisatie, IaaS en PaaS concepten en containers, anderzijds ga je aan de slag met je persoonlijke ontwikkeling. Zo krijg je bijvoorbeeld, zolang je van de RWS ICT-Infra Academy deel uitmaakt, een persoonlijke coach die regelmatig met jou in gesprek gaat, en samen met jou gaat kijken waar je sterke punten liggen, en welke zaken je nog wat meer zou moeten ontwikkelen.

Alle RWS ICT-Infra Academy talenten gaan meedraaien met diverse beheer- en ontwikkelteams, steeds voor een periode van minimaal 3 maanden. Zo kan het zijn dat je terecht komt in ons Operations Centre, of in een on-premise beheerteam, of in een van de delivery teams die klantomgevingen bouwt. Dit doen we niet alleen omdat we het belangrijk vinden dat je een goed beeld krijgt van de diversiteit en complexiteit van onze ICT-Infrastructuur, maar vooral omdat we geloven in leren door te doen. Gewoon aan de slag dus!

Heb je dus affiniteit met techniek, ben je leergierig en ga je een uitdaging niet uit de weg? Dan gaan wij graag met jou in gesprek!

In verband met de ontwikkelingen rondom het corona virus heeft Rijkswaterstaat een aangepaste selectieprocedure. De meest actuele informatie vind je via deze link.

Vacaturenummer: CIV-673

Functie-eisen

 • Je hebt minimaal een hbo opleiding en je bent op zoek naar een organisatie waarin je je opgedane kennis en ervaring, bij voorbeeld tijdens stages en afstudeeropdrachten, verder kan ontwikkelen;
 • Je houdt van aanpakken en gaat uitdagingen niet uit de weg. Je zoekt een dynamische werkomgeving en jij wilt hét succes 'achter de schermen' van Rijkswaterstaat zijn;
 • Je hebt affiniteit met scripten of programmeren en misschien al enige kennis van een of meer van de volgende scriptingtalen: Javascript, PowerShell, Bash, Python;
 • Je bent communicatief en sociaal vaardig, krijgt energie van het contact met klanten en vindt het leuk om met collega’s te sparren over oplossingen;
 • Je bent een teamplayer die graag samen met anderen voor het beste resultaat gaat.

Arbeidsvoorwaarden

 • Salarisniveau Schaal 10
 • Salaris Min €2737 - Max €4400 bruto per maand. Het genoemde salaris is gebaseerd op een volledige werkweek.
 • Dienstverband Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
 • Minimaal aantal uur per week 36
 • Maximaal aantal uur per week 36

Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer maximaal 60% betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor ouderen en een vergoeding woon-werkverkeer. Bij de Rijksoverheid heb je een aantal individuele keuzemogelijkheden bij het samenstellen van je arbeidsvoorwaardenpakket. Daarvoor kun je bovenop het salaris rekenen op een individueel keuzebudget van 16,37% van je salaris. Tot slot hecht de Rijksoverheid sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor ook tal van mogelijkheden.

Bijzonderheden
Een (online) voorselectietest of een assessment kan onderdeel zijn van het sollicitatieproces. Het maken van een casus en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, kan eveneens deel uitmaken van het sollicitatieproces. Het inwinnen van referenties maakt deel uit van het sollicitatieproces.

Acquisitie op onze vacatures wordt niet in behandeling genomen.

Jouw toekomstige afdeling
De Centrale Informatievoorziening is een van de zeven landelijke organisatieonderdelen van Rijkswaterstaat en vormt een grote, complexe en uitdagende wereld op het gebied van informatievoorziening (IV). Een wereld waarin big data nieuwe informatie uit grote hoeveelheden gegevens kan generen. Waarin we steeds nieuwe oplossingen vinden om onze infrastructuur beter te benutten en waarin we zorgen voor een (water)wegennet dat slim, veilig en duurzaam is. Wij zijn zowel binnen als buiten Rijkswaterstaat actief en streven ernaar om een gewilde partner te zijn in de IV-dienstverlening. In totaal werken er 1060 mensen binnen CIV, verspreid over 4 directies: Ontwikkeling en Services, Inwinning en Gegevensanalyse, Informatievoorziening Netwerken en Bedrijfsvoering en Inkoop.

Lisa Groot - Campusrecruiter - recruiter bij Rijkswaterstaat
Lisa Groot - Campusrecruiter
Stel je vraag via: