Functieomschrijving
De moderne Windows-omgeving van de Belastingdienst is complex en verstoringen hebben een grote impact op heel Nederland: down-time is een no-go. Samen met mijn DevOps-collega’s voorkom ik deze verstoringen zoveel als mogelijk en houd ik de omgeving up-to-date.” Mark de Wals – System engineer.

In jouw rol van junior system engineer windows-server onderhoud je samen met jouw collega’s de centrale active directory voor de Belastingdienst met ruim 30.000 gebruikers en zo’n 5000 Windows (applicatie)servers én de backend-systemen en technologieën die nodig zijn voor het beheren van deze omgevingen, zoals SCOM, SCCM, ADFS, PKI, SMA, DSC, RDS in meerdere Windows-domeinen. Omgevingen die wij willen uitbouwen, professionaliseren, beveiligen en optimaliseren door te automatiseren.

Als junior system engineer krijg je een plaats binnen één van de DevOps teams en werk je mee aan het realiseren van de hiervoor genoemde doelen. Je werkt samen met collega's en leveranciers en je overlegt regelmatig met collega´s van bijvoorbeeld storage, netwerken, SQL en cloud (VMware). Natuurlijk participeer je ook in projecten en activiteiten die gericht zijn op voortbrenging, lifecycle en incident- en probleemmanagement. De resultaten van jouw werkzaamheden presenteer je aan jouw collega’s, zodat ook zij kunnen profiteren van jouw kennis.

Bij de Belastingdienst krijg je alle ruimte om te leren en jezelf te ontwikkelen in achterliggende technieken en in Microsoft-producten en vaardigheden, infrastructuur en koppelvlakken: je kunt regelmatig trainingen, cursussen en opleidingen volgen om jezelf te bekwamen binnen jouw vakgebied. Dus… Word jij de nieuwe collega van Mark? Of wil je liever eerst eens praten over jouw, misschien wel toekomstige werkzaamheden? Neem dan contact op met Manuela de Wit - Bonfiglio, teammanager Windows Server

Functie-eisen

 • Je hebt een hbo-diploma, liefst in de richting van (technische) informatica.
 • Je hebt kennis van Microsoft-technologieën en Powershell of andere programmeertalen.
 • Als je beschikt over kennis en ervaring met Powershell en/of programmeren in een complexe Microsoft omgeving is dat een pre.
 • Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk.

Jouw competenties?

 • analyseren
 • resultaatgericht
 • samenwerken
 • omgevingsbewustzijn
 • plannen en organiseren

Wat vind jij nog meer belangrijk?

Je wilt jouw positiviteit en enthousiasme inzetten om resultaten te bereiken. Het plannen en organiseren van jouw werkzaamheden en de voortgang bewaken gaat je dan ook goed af. Je hebt dienstverlening hoog in het vaandel staan en je bent communicatief sterk. Je werkt graag samen met anderen en contact leggen gaat je goed af. Je bent flexibel en innovatief en je wilt graag leren en je continu verder ontwikkelen en specialiseren (op het gebied van Microsoft-technologieën en security gerelateerde zaken).

Arbeidsvoorwaarden

 • Salarisniveau schaal 9
 • Maandsalaris Min €2750 - €3885 (bruto)
 • Minimum aantal uren per week 32
 • Maximum aantal uren per week 36

Overige arbeidsvoorwaarden
Naast salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer ouderschapsverlof, studiefaciliteiten en een vergoeding woon-werkverkeer. Bij de Rijksoverheid heb je een aantal individuele keuzemogelijkheden bij het samenstellen van je arbeidsvoorwaardenpakket.

Wij verwachten van onze werknemers dat ze integer zijn. En we vragen aan nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Als deze niet kan worden overlegd, volgt geen aanstelling.

De organisatie - Belastingdienst
Bij de Belastingdienst werken 28.000 mensen verspreid over het hele land. We zijn verantwoordelijk voor heffing, inning en controle van belastingen en premies volksverzekeringen. Daarnaast sporen we fraude op, verrichten we douanetaken en zorgen we voor de uitbetaling van voorlopige teruggaven en huur-, zorg- en kinderopvangtoeslag. In teams werken medewerkers met uiteenlopende achtergronden en opleidingsniveaus aan de dienstverlening voor miljoenen burgers en bedrijven. Op dit moment is de Belastingdienst volop in beweging; de rol van data steeds groter en werkzaamheden worden in toenemende mate gedigitaliseerd. Maar in welk team of vakgebied je ook werkzaam bent: bij de Belastingdienst heb je direct een verantwoordelijke functie, van waaruit je je in verschillende richtingen verder kunt ontwikkelen om burgers en bedrijven in Nederland nog beter van dienst te kunnen zijn. De Belastingdienst is op weg naar de toekomst!

De afdeling - Directie Informatievoorziening
De Directie Informatievoorziening (IV) heeft een integraal jaarplan. De voortbrenging en exploitatie wordt verzorgd door de onderdelen Informatiemanagement (IM), Centrum voor Applicatieontwikkeling en -onderhoud (CAO), Centrum voor Infrastructuur en Exploitatie (CIE) en IV- accent. De organisatie werkt voor de gehele Belastingdienst en heeft als doel de Belastingdienst optimaal te ondersteunen. Daartoe werkt IV met de business samen op basis van functionele gelijkwaardigheid. In onderling overleg wordt de prioriteitstelling vastgesteld, waarbij de eindverantwoordelijkheid steeds meer schuift richting de business.

Bijzonderheden
We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of PDF-bestand. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die beschikking mee. De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde opleiding(en) als werkervaringseisen. Vermeld deze daarom duidelijk in je cv.

Een (online) voorselectietest of een assessment maakt deel uit van het sollicitatieproces (uitgezonderd interne horizontale kandidaten). Het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken, kan deel uitmaken van het sollicitatieproces.

Jouw sollicitatie wordt alleen in behandeling genomen als je met de sollicitatie-button reageert en je cv en motivatiebrief zijn bijgesloten. Na sluitingsdatum is het niet meer mogelijk om je sollicitatie in behandeling te nemen. Houd er rekening mee dat het solliciteren technische problemen met zich mee kan brengen. Wacht hiermee dus niet tot het laatste moment.

Tessa Groote - Campus Recruiter ICT & Data Science - recruiter bij Belastingdienst
Tessa Groote - Campus Recruiter ICT & Data Science
Stel je vraag via: