Wil jij werken op één van meest boeiende plekken binnen de overheid? De directie Juridische Zaken (JZ) zoekt een enthousiaste en gedreven stagiair op het gebied van het publiekrecht.

Als stagiair publiekrecht ondersteun je de juristen van de afdeling in bezwaar- en beroepsprocedures en adviestrajecten. Onder andere door jurisprudentie- en literatuuronderzoek te doen, mee te gaan met procedures en schrijven van verslagen en interne notities. De inhoud van de stage wordt ingevuld in overleg met de stagiair zelf.

De Afdeling Publiekrecht houdt zich bezig met onderwerpen als: openbare orde en veiligheid (zoals Wet bibob, noodrecht), handhaving en toezicht (taxi’s, wet op het binnentreden) grootstedelijke projecten (N/Z-lijn, Zuid-as), regelgeving (APV en andere gemeentelijke verordeningen), gemeentelijke organisatie (stadsdeelstelsel, rechtspositie topfunctionarissen), subsidierecht, nadeelcompensatie, omgevingsrecht, Wob, strafrecht en vele andere (horizontale) juridische onderwerpen.

Wij vragen

Je hebt een voltooide of bijna voltooide academische rechtenopleiding (minimaal derde jaars) met specialisatie staats- en bestuursrecht;

  • Je woont en/of studeert in Amsterdam;
  • Je hebt een goed ontwikkeld analytisch vermogen;
  • Je hebt uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden;
  • Je bent handig met werken in Word.

Je kunt nauwkeurig, planmatig en zelfstandig werken, je bent pro-actief, enthousiast, pragmatisch, resultaatgericht. Je hebt een meedenkende opstelling en je houdt van aanpakken.

Wij bieden

  • Stage voor 4 tot 6 maanden voor vier tot vijf dagen per week;
  • Een leerzame ervaring op één van de boeiendste en meest dynamische plekken voor bestuursrechtjuristen;
  • Ruimte voor een eigen invulling;
  • Begeleiding door ervaren en gedreven medewerkers;
  • Stagevergoeding volgens de regeling van de Gemeente Amsterdam.

De organisatie

Werken in de mooiste stad van Nederland, wie wil dat nou niet? Het kan bij de Bestuursdienst Amsterdam, een bruisend onderdeel van de Gemeente Amsterdam. De dienst fungeert als stafafdeling van de hele gemeente en ondersteunt en faciliteert het gemeentebestuur op alle terreinen. Alle aspecten van de stad vinden hun weerslag in het werk bij de Bestuursdienst.

Directie Juridische Zaken
Bij DJZ geven ruim dertig juristen met uiteenlopende specialisaties op het terrein van zowel publiek- als privaatrecht advies aan de gemeenteraad, het college, de burgemeester en de gemeentelijke organisatie. Vanuit een centrale positie binnen de gemeentelijke organisatie, adviseren we in dossiers en begeleiden projecten met een gemeentebreed belang en een hoog juridisch afbreukrisico, veelal in samenwerking met juristen en beleidsmakers van stadsdelen en diensten. Het werk bij JZ vraagt om inhoudelijke, creatieve en probleemoplossende mensen die een uitdaging zien in het leveren van een maatschappelijke bijdrage in een enerverende werkomgeving.
Informatie

Wil je meer weten over de stage of over de procedure? Bel dan met Martin van der Linden, afdelingshoofd Publiekrecht. Hij is bereikbaar onder nummer 020–5523605.

Sollicitaties

Ben je geïnteresseerd? Solliciteer dan met je Qompasprofiel, sollicitatiebrief en cv en cijferlijst, onder vermelding van “stage DJZ”, tot en met vrijdag 22 augustus a.s.

Richt je brief aan:

Bestuursdienst Amsterdam
directie Managementondersteuning
T.a.v. mevrouw N. Wajwakana
Postbus 202
1000 AE Amsterdam

Een assessment of schrijfopdracht maakt deel uit van de selectieprocedure.