De Raad van State is op zoek naar talentvolle juristen. Heb jij je master rechtsgeleerdheid (bijna) afgerond en ben je op zoek naar een uitdagende baan bij de hoogste algemene bestuursrechter van het land?

Bij de directie Bestuursrechtspraak zijn veel mogelijkheden voor groei en ontwikkeling. Nieuwe juristen volgen een uitgebreid opleidingsprogramma om hun talenten verder te ontwikkelen. De sfeer is informeel én professioneel.

Inhoud van de functie

  • Je beoordeelt en analyseert bestuursrechtelijke geschillen, onder andere aan de hand van wetgeving en jurisprudentie;
  • Je schrijft conceptuitspraken;
  • Je bent de griffier bij rechtszittingen;
  • Als griffier neem je deel aan de raadkamer;
  • Vervolgens werk je de beslissingen van de raadkamer uit in uitspraken en heb je direct invloed op het eindresultaat.

Functie-eisen

  • Je hebt een studie rechtsgeleerdheid afgerond, een master staats- en bestuursrecht is een pré, maar geen vereiste;
  • Je hebt een goed analytisch vermogen, kan logisch redeneren en goed hoofd- en bijzaken scheiden;
  • Je hebt uitstekende redactionele vaardigheden en een flexibele instelling;
  • Je bent zeer gemotiveerd, bereid om hard te werken en om te investeren in zowel je eigen talenten als de verdere ontwikkeling van de Afdeling bestuursrechtspraak.

Organisatie
De Afdeling bestuursrechtspraak is hoogste algemene bestuursrechter. Als jurist werk je bij de directie Bestuursrechtspraak. Deze directie ondersteunt de leden van de Afdeling bestuursrechtspraak bij het rechtspreken in de Ruimtelijke-ordeningskamer, de Vreemdelingenkamer en de Algemene kamer. Je gaat werken in één van de kamers van de directie Bestuursrechtspraak. Je werkt samen met gedreven juristen die hoge eisen stellen aan zichzelf en aan anderen. Samen met hen én met de leden van de Afdeling bestuursrechtspraak werk je aan het voorbereiden en het doen van uitspraken. Op deze wijze draag je bij aan het ontwikkelen van bestaande en nieuwe toonaangevende jurisprudentie.

Arbeidsvoorwaarden
Je wordt voor een bepaalde tijd aangesteld waarbinnen jij jezelf bewijst. Als je daarin slaagt, maak je een grote kans op een vaste baan. Je starterssalaris bedraagt minimaal € 2.519,37 tot maximaal € 4.049,43 bruto per maand afhankelijk van je ervaring en op basis van een werkweek van 36 uur. Je kunt in deze functie doorgroeien naar een salaris van maximaal € 5.219,05 bruto per maand. Daarnaast ontvang je 8% vakantietoeslag en een dertiende maand. De Raad van State biedt uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden.

Solliciteren

Merel Vergunst (Qompas) begeleidt jouw sollicitatie. Wil je meer informatie over de functie en alle ins & outs van de sollicitatieprocedure? Stuur dan gerust een appje naar mij 06 - 1334 1649.

Je sollicitatie start eenvoudig. Stuur je cv en motivatie brief naar mij via onderstaande button of mev@qompas.nl. Mocht je meer informatie willen of vragen hebben, aarzel dan niet om contact op te nemen.