Functieomschrijving
Om te kunnen beantwoorden aan de stijgende vraag naar analyses en advies, zoekt de afdeling Bedrijfsanalyse bedrijfsanalisten (junior, medior en senior). Je identificeert samen met andere afdelingen de behoefte aan nieuwe analyses, brengt de data- en de informatiebehoefte in kaart en zet deze om in een gedegen analyseaanpak.
Als bedrijfsanalist onderhoud je standaardanalyse-instrumenten en –producten. Je bepaalt de juiste methodologie en voert de (statistische) analyses uit. Verder zet je het resultaat van de analyse om in aanbevelingen en speel je deze door aan collega’s op een gestructureerde, logische en beknopte manier. Je werkt nauw samen met experts op het gebied van bestuurlijke informatie (BI) en informatietechnologie (IT) om de link te kunnen maken tussen business-intelligence-tools en data-sources.

Functie-eisen

Je hebt een relevante wetenschappelijke opleiding. Bijvoorbeeld bedrijfseconomie, econometrie, statistiek, businessanalyse of bedrijfsinformatica.
Je behoorde tot de beste van je klas.
Je kunt data halen uit grootschalige relationele databankenJe hebt basisvaardigheden SAS of vergelijkbare tools, zoals SPSS. Ervaring met SAS Enterprise Guide en Enterprise Miner is een pre.
Je hebt kennis van en ervaring met statistische methodologie, zoals forecasting, hypothesetests, voorspellende modellen en het opmaken van experimentele ontwerpen.
Je hebt uitstekende communicatievaardigheden en kunt omgaan met verschillende soorten professionals. Variërend van IT-personeel tot senior businessmanagers.
Je weet van aanpakken en bent bereid en in staat om te leren in een snel veranderende omgeving .

Werk-/denkniveau
Master/doctoraal

Arbeidsvoorwaarden

Arbeidsvoorwaarden met betrekking tot het salaris.
Minimum salaris: € 2850 bruto per maand
Maximum salaris: € 5553 bruto per maand
Indicatie: Het genoemde salaris is gebaseerd op een volledige werkweek.