Heb je je studie recentelijk afgerond en ben je klaar voor de volgende stap in jouw carrière? Wil jij je breed ontwikkelen en werken aan projecten die er echt toe doen? Kies dan voor het Landelijke Traineeship bij Rijkswaterstaat! Elk jaar gaan er zo’n 30 trainees je voor met een Traineeship.

Ben jij niet bang voor verandering en krijg je energie van het aandragen van nieuwe ideeën, dan ben je bij ons op de juiste plek. Als trainee heb je een duidelijk doel: jezelf ontwikkelen. Dat gaat zeker lukken met ons opleidingsprogramma. Denk aan opleidingen die je leren omgaan met politiek-bestuurlijke krachtenvelden, je wegwijs maken in integraal projectmanagement of je stimuleren effectiever en procesgerichter te werken. Een betrokken coach geeft je professionele begeleiding tijdens het hele Traineeship. Bovendien spar je regelmatig met je medetrainees over vraagstukken en eventuele knelpunten in je werk. Dit doe je bijvoorbeeld tijdens de (digitale) borrel.

In totaal duurt je Traineeship 18 maanden. Elke 6 maanden kies je een nieuwe werkplek binnen Rijkswaterstaat. Er valt genoeg te ontdekken. Misschien wil je eerst rondkijken bij het organisatieonderdeel Grote Projecten en Onderhoud en daarna bij Verkeer- en Watermanagement? Pak je een traineeopdracht aan binnen de industriële automatisering of zet je je kennis in tijdens een sluisrenovatie? Jij kiest.

Aan de slag als
Wil jij je in een korte tijd specialiseren en verder ontwikkelen? Je eigen carrière pad bepalen, maar daarbij wel gerichte begeleiding krijgen? En zie je graag het resultaat van je inspanningen? Word dan onze trainee.

Meer weten?
Tijdens de Meet & Greet laten we je kennis maken met trainees die jou voorgingen. Zij vertellen jou meer over hun projecten en ervaringen bij Rijkswaterstaat. Meld je hier aan.
Doorloop je de sollicitatieprocedure met succes? Dan ga je vliegend van start als trainee bij Rijkswaterstaat. Bekijk hier de website voor meer informatie over het Landelijk Traineeship.

Ceylan Cete: “Je vindt het leuk om in relatief korte tijd verschillende soorten projecten te doen”.

In verband met de ontwikkelingen rondom het corona virus heeft Rijkswaterstaat een aangepaste selectieprocedure. De meest actuele informatie vind je via deze link.

Functie-eisen

 • Je komt als recent afgestudeerde wo-masterstudent bij ons binnen. Met een achtergrond in de volgende vakgebieden, kom je in aanmerking voor dit Traineeship:
  1. Civiele techniek
  2. Werktuigbouwkunde
  3. Elektrotechniek
  4. Bestuurskunde
  5. Watermanagement
  6. Verkeersmanagement
  7. Duurzaamheid
  8. Milieu
 • Een andere studie gevolgd? Bekijk dan hier onze reguliere vacatures;
 • Je bent flexibel en bereid om verschillende werkplekken in het land te ontdekken;
 • Je bent initiatiefrijk, innovatief en kan goed samenwerken.

Arbeidsvoorwaarden

 • Salarisniveau: Schaal 10
 • Salaris: Min €2756 - Max €4430 bruto per maand. Het genoemde salaris is gebaseerd op een volledige werkweek.
 • Dienstverband: Trainee
 • Minimaal/maximaal aantal uur per week: 36


Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer maximaal 60% betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor ouderen en een vergoeding woon-werkverkeer. Bij de Rijksoverheid heb je een aantal individuele keuzemogelijkheden bij het samenstellen van je arbeidsvoorwaardenpakket. Daarvoor kun je bovenop het salaris rekenen op een individueel keuzebudget van 16,37% van je salaris. Tot slot hecht de Rijksoverheid sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor ook tal van mogelijkheden.

Bijzonderheden

 • Het Traineeship start op 1 april 2021;
 • Je kunt solliciteren t/m donderdag 31 december;
 • 14 januari hoor je of je bent uitgenodigd voor een e-assessment of dat je helaas bent afgewezen;
 • Op 19 januari lever je het e-assessment uiterlijk in. 22 januari hoor je of je bent uitgenodigd voor de selectiedagen die plaatsvinden op 29 januari en 5 februari;
 • 18 februari hoor je van ons of jij bent geselecteerd voor het Traineeship. De arbeidsvoorwaardengesprekken vinden dan plaats op 22 februari;
 • Wegens de Corona maatregelen werken wij thuis. Dit betekent dat je het Traineeship zal starten vanuit huis. We doen ons uiterste best je zo goed mogelijk in te werken, maar dit is helaas anders dan “normaal”. We hopen je snel te kunnen ontvangen op 1 van onze Rijkswaterstaat-locaties;
 • Je start in een groep van 15 nieuwe trainees;
 • Je standplaats wisselt, omdat je elke 6 maanden een nieuwe opdracht zal doen;
 • Heb je een andere studierichting dan aangegeven dan bij de functie eisen? Dan past het Traineeship helaas niet. Bekijk dan hier onze reguliere vacatures;
 • Je wordt ingeschaald in schaal 10 trede 0 en elke trainee krijgt een salaris van € 2738;
 • Als Rijksoverheid hechten wij veel waarde aan een afspiegeling van de maatschappij in ons aannamebeleid. Wij kijken naar de kwaliteiten van elk uniek persoon en bieden ontwikkelingsmogelijkheden waarbij iedereen gelijke kansen krijgt.

Jouw toekomstige afdeling
De Corporate Dienst is een van de zeven landelijke organisatieonderdelen van Rijkswaterstaat en bestaat uit de eenheid Klant & Services en de drie directies Communicatie, Personeel en Recht, Facilitair en Financiën en Bedrijfsvoering & Inkoop. Wij zorgen voor ondersteuning bij de uitvoering van primaire werkprocessen van het Bestuur, de Bestuursstaf en de andere organisatieonderdelen van Rijkswaterstaat. Dit doen wij door het leveren van bedrijfsvoering diensten tegen zo laag mogelijke kosten op het gebied van HRM, Communicatie, Facilitaire en Financiële dienstverlening en Bestuurlijke Juridische zaken en Vastgoed. Daarnaast zijn we actief buiten Rijkswaterstaat: ook andere rijksoverheden en partijen als gemeenten en waterschappen nemen producten en diensten bij ons af. In totaal werken er ongeveer 1000 mensen binnen de CD, verspreid over bovengenoemde gebieden.

Lisa Groot - Campusrecruiter - recruiter bij Rijkswaterstaat
Lisa Groot - Campusrecruiter
Stel je vraag via: