Heb je ambities op het vlak van IT? En wil jij bijdragen aan de grote IT procesinnovaties bij PostNL? Solliciteer dan voor het Management Traineeship IT! In dit uitdagende loopbaanprogramma van PostNL vorm je de schakel tussen Business en IT.

Uitdagingen
IT staat vaak aan de wieg van grote productinnovaties, ook in ons bedrijf. En dat heeft grote invloed op de rol van onze IT’ers. Zo gaat specialistische kennis steeds meer samen met servicegerichtheid. Daarmee laten we werkprocessen zo efficiënt mogelijk verlopen, verbeteren we onze dienstverlening continu en brengen we productinnovaties soepel tot stand.

Je verantwoordelijkheden
In het Management Traineeship IT volg je drie jaar lang een opleidingsprogramma waarbij het draait om het ontwikkelen van competenties en het specialiseren op het management IT-vlak. Vanaf het begin heb je gelijk verantwoordelijkheid binnen de projecten die je gaat vervullen voor de verschillende IT business units. Je bent een volwaardig sparringpartner voor zowel de business als IT specialisten en vervult een belangrijke brugfunctie in onze organisatie. Voorbeelden van functies zijn: projectleider voor het ontwerpen en realiseren van een social collaboratie platform binnen PostNL of informatieanalist voor onze business unit Customer Excellence om de wensen te identificeren met betrekking tot een innovatief geautomatiseerd marketing systeem.

Na anderhalf jaar stroom je in op een functie binnen het IT-werkveld. Denk hierbij aan een positie als compliance of security officer, business consultant, projectmanager, datascientist, proces- en informatieanalist. Samen met jou wordt er gekeken welke functie het beste bij je past.

Daarnaast volg je samen met circa 15 starters uit de andere Management Traineeship richtingen modules waarin je aan de slag gaat met je persoonlijke ontwikkeling. Deze trainingen worden gefaciliteerd in samenwerking met De Baak. Het ontwikkelen van persoonlijk leiderschap is hierbij een belangrijk onderdeel. De modules maken je bewust van wat je doet en wat je wil. Welke vaste patronen herken je bij jezelf? Wat wil je bereiken? Wat wil je aan jezelf veranderen en waarom? Wat zijn je kwaliteiten en wat zijn juist je valkuilen?

We dagen je uit tot zelfonderzoek en bieden je verschillende ingangen aan die leiden tot zelfreflectie. We leren je te leren. Doel is dat je het traject op jezelf betrekt en verantwoordelijkheid neemt voor zowel het leerproces als voor de toepassing hiervan in de praktijk. Bekijk hier wat het traineeship voor jou kan betekenen.

Wat breng jij mee?

 • Je hebt een afgeronde HBO/WO opleiding in bedrijfskunde, informatiemanagement, informatiekunde, bedrijfsinformatietechnologie, bedrijfskundige informatica, etc;
 • Je zoekt een startfunctie;
 • Je hebt affiniteit met en kennis van het IT werkveld;
 • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal;
 • Je bent gedreven en je weet mensen mee te krijgen;
 • Je durft knopen door te hakken en grenzen te verleggen;
 • Je bent analytisch sterk en weet snel overzicht te creëren.

Wat bieden wij jou?

 • Een uitgebreid opleidingsprogramma gericht op ontwikkeling van management- en persoonlijke vaardigheden. Daarnaast je inhoudelijke opleiding op het gebied van IT en projectmanagement;
 • Een uitdagend en veelzijdig programma in een dynamische werkomgeving;
 • Een marktconform startsalaris;
 • 25 vakantiedagen;
 • Variabele winstuitkering;
 • Reiskostenvergoeding conform CAO;
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden onder andere, collectieve ongevallenverzekering, mogelijkheid tot aan- en afkoop vrije dagen en een bijdrage in de levensloopregeling. Daarnaast bieden we aantrekkelijke personeelskortingen op reizen en andere incentives.

Het Management Traineeship IT gaat van start per 1 mei 2019. Heb je vragen over de inhoud of de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met Megan Braam, telefoonnummer 06-82514078.

Sollicitatieproces

 1. Sollicitatie: Bedankt voor je sollicitatie! Je krijgt binnen vijf werkdagen een reactie van onze recruiter.
 2. Online capaciteitstest: Je ontvangt per e-mail een uitnodiging voor een online capaciteitentest.
 3. Gesprekken: Je hebt drie gesprekken: één met onze recruiter, één met je toekomstige manager en één met een directielid.
 4. Assessment: Je doet een persoonlijkheidstest en een rollenspel en je hebt een gesprek met een coach.
 5. Contract: Je ontvangt je contract per e-mail.
 6. Nieuwe baan: Je ondertekent je contract digitaal. Welkom bij PostNL!
Megan Braam - Graduate Recruiter PostNL - recruiter bij PostNL
Megan Braam - Graduate Recruiter PostNL
Stel je vraag via: