Wat ga je doen?

 Het Management Traineeship is een tweejarig programma, gericht op young professionals met leidinggevende ambities of ervaring. Het traineeship biedt je de mogelijkheid om een vliegende start te maken binnen onze organisatie en deel uit te maken van het kernproces van NS. In deze functie heb je daarmee direct impact op de klantbeleving van onze reizigers. Je start als leidinggevende in de operatie. Vanaf de eerste dag krijg je veel verantwoordelijkheid en wordt er een beroep gedaan op je leervermogen. Naast het aansturen van de dagelijkse operatie is er de mogelijkheid om projecten (vanuit eigen initiatief) op te pakken.
Het is een behoorlijke uitdaging, maar dankzij de intensieve begeleiding zorgen we ervoor dat je succesvol wordt! Zo word je begeleid tijdens je werk en krijg je een opleidings- en trainingsprogramma om jezelf ook persoonlijk snel en goed te ontwikkelen.
Dit traineeprogramma is een perfecte combinatie van werkend leren en lerend werken op hoog niveau!

Waar ben je goed in?
De Management Trainee die wij zoeken is een denkende doener. Je houdt ervan om in een complexe en veranderende omgeving aan de slag te gaan, om mensen te motiveren en aan te sturen. Je kunt op een positieve manier feedback geven en ontvangen waarbij je in verbinding blijft met de ander. Je bent besluitvaardig en laat je niet snel uit het veld slaan. Daarnaast beschik je over onderzoekend vermogen zodat je situaties echt kan doorgronden.

Overige eigenschappen:

- Een afgeronde HBO/ WO opleiding
- Aantoonbare leidinggevende of bestuurlijke ervaring (kennis of ervaring opgedaan naast je studie is ook van toepassing)
- Maximaal 3 jaar werkervaring
- Flexibel en bereid om onregelmatige diensten te draaien
- Bereid om te reizen voor je werk

Hier ga je werken

Elke dag verwelkomt NS meer dan 1,1 miljoen treinreizigers op onze stations en daarmee spelen we een belangrijke rol in de mobiliteit van Nederland. NS heeft als missie telkens meer reizigers, veilig, op tijd en comfortabel te vervoeren via aantrekkelijke en multifunctionele stations. Dit doen we 24 uur per dag, 7 dagen per week, 365 dagen per jaar.

Operationeel Management is een belangrijke pijler binnen het bedrijf waarbij onder andere gewerkt wordt aan een goede dienstregeling, goed onderhouden treinen en comfortabele stations. Hoewel Operationeel Management een NS breed werkveld is zal je als trainee aan de slag gaan als leidinggevende binnen het bedrijfsonderdeel NS Reizigers.
De focus van de activiteiten van NS Reizigers ligt op het realiseren van kwalitatieve vervoerscapaciteit, goede service en informatie, aantrekkelijke reisproducten en een hoogwaardig veiligheidsprofiel. De ruim 11.000 medewerkers van NS Reizigers dragen dagelijks bij aan een optimale beleving van de reis van de klant. Een dynamische omgeving waar klantgerichtheid centraal staat!

Als management trainee kom je te werken in een operationele management functie waarin je het vak leert en tevens wordt opgeleid tot een stevige operationele manager die na het traineeship breed inzetbaar is binnen NS. Je kunt gelijk aan de slag binnen 1 van de 2 onderstaande onderdelen:

1) Service & Operations
Service & Operations is de grootste bedrijfstak van NS. Hier werken meer dan 8000 medewerkers, waarvan het grootste deel rijdend personeel (meer dan 5000). Daarnaast zijn er nog ongeveer 300 teammanagers verspreid over het hele land. Service & Operations vertegenwoordigt een groot deel ‘het gezicht van NS naar de klant’. Zij verzorgen het dagelijkse proces in de trein en op de stations waarbij klantgerichtheid centraal staat. Tijdens je traineeship vervul je de rol van teammanager van bijvoorbeeld servicemedewerkers, hoofdconducteurs of machinisten en geef je leiding aan circa 20-30 medewerkers. Als teammanager sta je garant voor een goede dienstverlening aan onze klanten. Je bent eindverantwoordelijk voor een optimale inzet van je team en je hebt een gezamenlijke verantwoordelijkheid voor de klanttevredenheid van de klanten binnen een regio.

2) Transportbesturing
Binnen de bedrijfstak Vervoer is de afdeling Transportbesturing verantwoordelijk voor de landelijke punctualiteit en het aantal gereden treinen. Bovendien draagt Transportbesturing zorg voor de zitplaatscapaciteit door het uitvoeren van het logistieke plan. Indien dit niet uitvoerbaar is, zorgt de afdeling voor een zo eerlijk mogelijke verdeling van de capaciteit die past bij de reizigersstromen. Transportbesturing is verantwoordelijk voor de komende 36 uur in de treindienst en is de enige afdeling die op de dag zelf nog kan ingrijpen, om de klanthinder te minimaliseren binnen de gegeven situatie. Als trainee binnen dit bedrijfsonderdeel ben je eindverantwoordelijk voor de be- en bijsturing van de treindienst en stuur je circa 10 medewerkers aan.

Vind je dit interessant?
Werken bij NS betekent werken in een omgeving waar complexe vraagstukken een rol spelen. Het is boeiend en biedt veel ruimte voor je eigen persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling. Het salaris is marktconform, ongeveer € 2820,- bruto op basis van 36 uur.. Hiernaast is er sprake van onregelmatigheidstoeslag en hebben wij een hoogwaardig secundair arbeidsvoorwaardenpakket met onder meer een prima pensioenvoorziening, gunstige bruto-netto berekening, en uiteraard een vervoersbewijs.

Selectieproces
We starten met de eerste selectie op basis van jouw cv en motivatiebrief. Daarna volgt een e-assessment, waarbij een capaciteitentest wordt afgenomen. Slaag je? Dan volgt een uitgebreide persoonlijkheidstest. De volgende ronde bestaat uit een telefonische intake. Mocht hiervan de uitslag positief zijn dan ga je door naar de gesprekkendag (11 juni). Tot slot vindt er nog een assessmentdag plaats (17 juni). Binnen twee dagen na deze dag, hoor je of je aan de slag mag als Management Trainee.

Je kunt uiterlijk 1 september 2015 beginnen met het traineeship, maar in overleg kun je mogelijk eerder starten.

Solliciteren is mogelijk tot en met 31 mei.

Voor vragen kan je contact opnemen met Marlou van Iersel (Corporate Recruiter) via 030-2353646.