De energietransitie is in volle gang. Het is aan ons om de energienetten klaar te maken voor deze nieuwe wereld. En juist nu de energiewereld verandert is teamspirit belangrijk. Als management trainee bij Alliander ga jij mensen meenemen in deze veranderingen.

Jouw energie

In het traineeship ontwikkel je jouw leidinggevende kwaliteiten. Gedurende 1,5 tot 2 jaar voer je opdrachten uit die een verschil gaan maken in het bedrijf. Zo draag je direct bij aan de strategische doelen van Alliander en ga je diverse leidinggevende rollen ontdekken. Werk bijvoorbeeld mee aan het oplossen van tekort aan technici of de regionale energiestrategie van gemeenten. Je kan ook leidinggeven aan een groep elektromonteurs of als relatiemanager de spil in het web zijn tussen gemeentes, leveranciers, klanten en jouw collega’s. Een fantastische kans om binnen 2 jaar een organisatie van 7.000 mensen te doorgronden en goed te leren kennen.

Heb je al jouw opdrachten als management trainee afgerond? Dan ben je helemaal thuis in leidinggeven en organisatieverandering en start je in een bij jouw wensen passende functie. Als teamleider, consultant, product owner of omgevingsmanager bijvoorbeeld.

Ben je na het lezen van deze vacature nog benieuwder wat het traineeship verder inhoudt? Meld je aan voor de online inhousedag op 17 mei!

Zo werk jij aan de energie van vandaag én morgen:

 • uitvoeren van 2 tot 4 opdrachten.
 • volgen van een persoonlijk ontwikkelprogramma van 18 maanden bij hét trainingsinstituut voor leiderschap en persoonlijke ontwikkeling: de Baak.
 • volgen van een technische basisopleiding bij het Alliander opleidingscentrum over de laatste elektra- en gastechnieken.
 • ontwikkelen van je feedback vaardigheden met je mede trainees (de peergroups) om zo te blijven groeien.
 • krijgen van begeleiding in jouw persoonlijke ontwikkeling van je opdrachtgever, een buddy, een mentor en de Young Talent Manager.

Zin om te starten? De start van dit traineeship is op 1 oktober 2021.

Jouw werkgever

Wij zijn Alliander, een groep waarin verschillende bedrijven actief zijn waaronder Liander, Qirion en Kenter. Voor miljoenen Nederlanders ontwikkelen én beheren we het energienet. Dat is hard werken, zeker nu de energietransitie in volle gang is. We zijn dan ook blij dat we kunnen rekenen op de kennis en kunde van onze 7.000 vakmensen. Met elkaar bedenken en realiseren we technisch slimme oplossingen die het energienet klaarmaken voor de toekomst.

Wij geloven in een inclusieve en diverse organisatie waarin iedereen vanuit zijn eigen kracht en talent een kans krijgt. Dus wat je verhaal ook is, je bent van harte welkom.

Jouw arbeidsvoorwaarden

Jij hebt de energie, wij bieden je de ruimte. Ruimte om het beste uit jezelf te halen, daar worden we immers allemaal beter van. Jij, Alliander en vooral onze klanten. En er is meer. Voor deze vacature kan je rekenen op (o.b.v. een 38-urige werkweek):

 • een salaris van € 2.921 (schaal 7) bruto per maand.
 • een contract voor onbepaalde tijd.
 • op fulltime basis een Persoonlijk Budget (IKB) van 18% van het jaarsalaris. Je kunt dit laten uitbetalen of storten in je pensioen.
 • elk jaar 36 uur (4,5 dag) extra spaarverlof. Dit verlof kan je opnemen of maximaal 10 jaar sparen voor bijvoorbeeld een sabbatical.
 • een duurzaam inzetbaarheid budget van €500,-. Deze kun je inzetten voor bijvoorbeeld loopbaanontwikkeling, een sportabonnement en/of arbo-proof thuiswerkmeubilair.
 • een NS Business Card.

Bij Alliander is het er allemaal en we hebben het op een rij gezet op http://www.werkenbijalliander.com/jouw-arbeidsvoorwaarden.

Jouw achtergrond

Met jouw energie blink je uit als management trainee. Leidinggeven is op jouw lijf geschreven, dat heb je al laten zien tijdens je studie. Je bent op een natuurlijke wijze sterk in samenwerken en anderen motiveren en overtuigen. Zo zorg je ervoor dat er optimaal resultaat geleverd wordt. Bovendien word je blij van werken in een technische omgeving, daar kun je jezelf blijven uitdagen. Ook heb jij:

 • een afgeronde wo-opleiding op het gebied van Management, Bedrijfskunde, Organisatiepsychologie, Economie, Technische Bedrijfskunde of een andere relevante studieachtergrond.
 • 0 á 2 jaar fulltime werkervaring.
 • een trackrecord aan activiteiten naast je studie wat jouw leidinggevende ervaring bevestigt.
 • vloeiende beheersing van het Nederlands, mondeling en schriftelijk.

Jouw actie

We hebben ruimte voor jouw energie! Zin om te starten? Wij zijn opzoek naar 4 management trainees. Als je vóór 26 mei solliciteert dan doe je nog mee met de eerste sollicitatieronde. Dus wees er snel bij!

Een aantal praktische zaken op een rij

1. Het maken van online assessments is deel van deze selectieprocedure.

2. De eerste gesprekken vinden plaats in de week van 31 mei.

3. Tweede en tevens laatste gesprekken vinden plaats op 8 en 9 juni.

4. In verband met Covid-19 zijn deze gesprekken allemaal online.

5. Vergeet niet om in jouw motivatie antwoord te geven op onderstaande vragen:

 • Waarom wil jij bij Alliander werken?
 • Waarom solliciteer je op ons traineeship?
 • Je neemt natuurlijk allerlei talenten mee, maar wat hoop je te leren tijdens het traineeship?
 • Waarom kunnen wij niet zonder jou? Wat maakt jou onze nieuwe trainee?
 • Wat is jouw leidinggevende ervaring? Denk in de breedste zin van het woord leiderschap. Bijvoorbeeld: aansturen project team, voortouw nemen in het bestuur, bijbaan als teamleider etc.
 • Welke leidinggevende functies of rollen spreken jou aan?

Meer informatie over de vacature en/of de selectieprocedure? Neem contact op met Godelief Wösten (Young Talent Recruiter) via telefoon/WhatsApp (+31 6 14318479) of e-mail (godelief.wosten@alliander.com).

Recruiter

Godelief Wösten
Telefoonnummer:
+31 (6) 14318479

Godelief Wösten - Campus Recruiter - recruiter bij Alliander
Godelief Wösten - Campus Recruiter
Stel je vraag via: