• €1.050 ~ €2.000 salaris
  • 26 ~ 30 vrije dagen per jaar
  • Locatie: Apeldoorn

Heb jij minimaal een VMBO kaderberoepsgerichte leerweg diploma of een MBO 2 diploma met Nederlands en Engels voldoende op je eindlijst én een scherpe blik? Dan zoeken wij jou! Als Marechaussee-Beveiliger zorg je onder meer voor de veiligheid van onze Koning en Koningin. Kun jij deze eervolle taak aan?

Dit ga je doen
Als Marechaussee-Beveiliger begin je als beveiliger bij één van de paleizen in Nederland. Je waakt dus ook over de veiligheid van leden van het Koninklijk Huis. Ook kun je geplaatst worden als beveiliger bij het NATO hoofdkwartier in Brunssum.

Na twee jaar werken als beveiligingsspecialist kun je solliciteren naar een functie bij onder andere de brigade Gewapende Beveiliging Schiphol en de Arrestantenwacht Schiphol.

Hier ga je werken
Na je opleiding word je geplaatst bij de beveiliging van het Koninklijk Huis in Den Haag, Wassenaar of Apeldoorn, of bij het NATO hoofdkwartier in Brunssum.

Maar je wordt eerst bij het Opleidings-, Trainings- en Kenniscentrum van de Koninklijke Marechaussee in Apeldoorn in zeven maanden opgeleid voor je functie. Je opleiding bestaat uit:

  • 10 weken Algemene Militaire Opleiding. Hierin ga je onder meer op bivak, krijg je de gevechtsopleiding buddysysteem, leer je pistoolschieten, exercitie, kaartlezen, militaire ethiek, militair recht en doe je natuurlijk veel aan sport.
  • 19 weken Functieopleiding. Op ons Opleidingscentrum word je getraind in meer specifieke zaken. Ook volg je een stage binnen de Marechaussee-organisatie.

Jouw profiel

  • VMBO Kader, VMBO Gemengd, VMBO Theoretisch, MBO 2, MBO 3, MBO 4, HAVO: De vakken Nederlands en Engels dienen met een voldoende te zijn afgerond op minimaal VMBO Kader niveau.
  • Je bent tussen de 17 jaar en 6 maanden en 24 jaar en 11 maanden
  • Je oogafwijking mag niet groter zijn dan min 6 en plus 6
  • Je hebt een zwemdiploma nodig

Je groeit persoonlijk
Als militair doe je constant nieuwe kennis en ervaringen op. Zo verleg je je fysieke en mentale grenzen, leer je te vertrouwen op jezelf, ontwikkel je een oog voor je omgeving en ontdek je dat zelfstandig zijn niet hetzelfde is als alles alleen willen doen. Ook ervaar je wat echte kameraadschap is, hoe je moet omgaan met verschillende mensen en culturen en dat vrede en veiligheid niet overal vanzelfsprekend zijn. Een loopbaan bij Defensie verandert je en maakt je sterker, als militair én als mens.

We leiden je op
OTCKMar Opleiding Marechaussee Beveiliger
Op het Opleidings- en Trainingscentrum van de Koninklijke Marechaussee (OTCKMar) in Apeldoorn start je met de militaire opleiding van 11 weken. Daarna volgt de functieopleiding (14 weken). De opleiding tot Marechaussee Beveiliger wordt afgesloten met de module objectbeveiliging van 3 weken.

Train je fit
Om bij Defensie te kunnen werken, moet je over een goede fysieke conditie beschikken. Daarom is de fysieke keuring een belangrijk onderdeel van de sollicitatieprocedure. Om je goed hierop voor te bereiden, hebben we trainingsschema's ontwikkeld.

Belastbaarheidsniveau voor deze functie: 1