Wat ga je doen?
Jij komt oNS versterken met jouw technische kennis en frisse blik
Je gaat stage lopen op de afdeling Support Techniek bij het onderhoudsbedrijf in Leidschendam. Dit onderhoudsbedrijf is gespecialiseerd in onderhoud aan het materieel (trein) van het sprinter segment. De onderhoudsconcepten, eisen aan beschikbaarheid en veiligheid zijn zeer vergelijkbaar met die van de Aviation Industry.
De Support Techniek afdeling zorgt voor de werkbeschrijvingen, onderzoekstechnieken, storingen, onderhoud instructies en welke middelen nodig zijn voor het technisch onderhoud. Als stagiair ben je veelal bezig met onderzoeksopdrachten. Een voorbeeld hiervan: Er is een storing aan het materieel. Hoe en waar is dat op te lossen?

Waar ben je goed in?
We zijn op zoek naar een meewerkstagiair die proactief is, eigenaarschap toont, daadkrachtig, accuraat is sociaal. Je bent iemand die niet bang is om op mensen af te stappen om je informatie te halen en ziet er uitdaging in te werken in een echte onderhoudsomgeving.
Verder beschik je in ieder geval over het volgende:

 • Je volgt een HBO opleiding, zoals aviation studies, werktuigbouwkunde of aanverwant en je zit in je 3e of 4e jaar van je studie;
 • Je hebt daarnaast affiniteit met de echte techniek en vindt het leuk om met deze echte techniek bezig te zijn;
 • Je bent communicatief sterk, beschikt over goede rapportage vaardigheden en je hebt analytisch vermogen;
 • Verder ben je proactief en initiatiefrijk, kan je verantwoordelijkheid dragen en werk je accuraat.
 • De stage start z.s.m. en duurt 5 maanden.

Hier ga je werken
In deze functie werk je voor Onderhoudsbedrijf Leidschendam, wat onderdeel uitmaakt van de technische bedrijfsonderdelen van NS Operatie. Ruim 1,1 miljoen treinreizigers rekenen iedere dag weer op goed werkende en veilige treinen. De technische bedrijfsonderdelen van NS Operatie zijn hier verantwoordelijk voor. Wij zorgen 24 uur per dag, 7 dagen per week voor het onderhoud, schadeherstel, revisie en reiniging van treinstellen. Het onderhoudsbedrijf wordt gedreven door techniek. Maar ook veiligheid, kwaliteit, klantgerichtheid en innovatie zijn belangrijke thema’s. Kom je bij ons werken, dan krijg je een veelzijdige en uitdagende baan. Jouw werk doet ertoe! Want zonder treinen, geen NS. Kijk voor meer informatie op www.nstechwerk.nl

Met circa 3.300 medewerkers verspreid over meer dan 30 locaties in Nederland, zijn de technische bedrijven van NS Operatie uitgegroeid tot de partner voor (internationale) vervoerders en eigenaren van rollend materieel. Creativiteit en innovatief vermogen worden gestimuleerd. Innovatie betekent voor NS Operatie ook investeren in high-tech werkplaatsen en de meest moderne outillage. NS Operatie werkt daarbij samen met treinfabrikanten, toeleveranciers en kennisinstituten. De ambitie is duidelijk: het uitgroeien tot Europa ’s modernste onderhoudsbedrijf in rollend materieel. NS staat voor eenvoud, éénheid en eigenaarschap, dat is ook wat wij verwachten van de onze mensen.

Op NS kun je rekenen
Stage lopen bij NS betekent theorie en kennis direct toepassen in de praktijk, stappen zetten in je persoonlijke ontwikkeling en grenzen verleggen waarbij je vanuit NS goede begeleiding krijgt. Naast een zorgvuldige begeleiding ontvang je een aantrekkelijke stagevergoeding (tussen de 350 en 500 euro per maand).
Tevens hebben we een stagevereniging (interNS) die jou de mogelijkheid biedt om kennis te maken met andere stagiair(e)s en de verschillende bedrijfsonderdelen die NS rijk is.

Interesse
Heb je interesse in deze vacature?

 • Reageer graag uitsluitend via de sollicitatiebutton op deze pagina;
 • Richt jouw sollicitatie aan Eline Boekhout, corporate recruiter Techniek;
 • De sluitingsdatum van deze vacature is 28 maart 2018;
 • Je sollicitatie is definitief als je een automatische bevestiging per mail hebt ontvangen;
 • Een achtergrondonderzoek maakt deel uit van de sollicitatieprocedure;
 • Je hoort na 28 maart of je wordt uitgenodigd voor een gesprek.

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met het Secretariaat van de afdeling Recruitment, 088 67 13 666.

Eline Boekhout - Corporate Recruiter Techniek - recruiter bij NS
Eline Boekhout - Corporate Recruiter Techniek
Stel je vraag via: