Wat ga je doen?

Als stagiair(e) Elektrotechniek ondersteun jij de technici op de afdeling Engineering of ga je aan de slag met een uitdagende afstudeeropdracht. De werkzaamheden van een elektrotechnicus op deze afdeling zijn zeer divers en alle elementen van het vak komen aan bod. Je kunt hierbij denken hoogspanningstechniek, aandrijftechniek, regeltechniek en besturingstechniek. Op een hoog niveau ga jij je bezig houden met de kwalitatief hoogstaande complexe systemen in een trein.
Elke eerste woensdag van de maand vindt er een lunchmeting plaats op de afdeling, waarbij allerlei actuele technische onderwerpen worden gepresenteerd en bediscussieerd. Op deze manier ben je altijd op de hoogte van de laatste technische ontwikkelingen.

Waar ben je goed in?

Om succesvol te zijn ben je een 3e of 4e jaars student en volg je een studie in de HBO/WO- richting Elektrotechniek. De startdatum van de stage is februari 2015 en duurt ongeveer 5 maanden fulltime (36 uur). Om de rol van stagiair(e) goed te kunnen vervullen beschik je over de volgende eigenschappen: je houdt van je vak en je bent zelfstandig, ondernemend, pro-actief en sociaal.Je hebt goede sterke communicatieve vaardighede en je vindt het om de praktijk te combineren met geleerde theorie.

Hier ga je werken

Ruim 1,1 miljoen treinreizigers rekenen iedere dag weer op goed werkende en veilige treinen. NedTrain is hier verantwoordelijk voor. Wij zorgen 24 uur per dag, 7 dagen per week voor het onderhoud, schadeherstel, revisie en reiniging van treinstellen. NedTrain wordt gedreven door techniek. Maar ook veiligheid, kwaliteit, klantgerichtheid en innovatie zijn belangrijke thema’s. Kom je bij ons werken, dan krijg je een veelzijdige en uitdagende baan. Jouw werk doet ertoe! Want zonder treinen, geen NS. Kijk voor meer informatie op www.nedtrain.nl.

De afdeling Engineering houdt zich bezig met het voortraject bij het reviseren, moderniseren en technisch aanpassen van diverse soorten materieel. Dit loopt uiteen van het volledig opnieuw engineeren van de modernisering voor een bestaande treinserie, tot het inwerken in de tekeningen van kleine modificaties aan een beperkt aantal rijtuigen. Zo wordt momenteel de gehele VIRM (dubbeldesktrein) vloot van NS Reizigers gereviseerd en gemoderniseerd. Het gaat hier om rijtuigen die volledig opnieuw opgebouwd worden en o.a. worden voorzien van airco, invalidentoilet, gesloten toiletsysteem en On Board Informatie Systeem (OBIS). Engineering vertaalt de wensen van de klant in veilige, duurzame ontwerpen en maakbare concepten waarmee de productie aan de slag kan.

Vind je dit interessant?

Stage lopen bij NS betekent theorie en kennis direct toepassen in de praktijk, stappen zetten in je persoonlijke ontwikkeling en grenzen leggen waarbij je vanuit NS goede begeleiding krijgt. Naast een zorgvuldige begeleiding ontvang je een aantrekkelijke stagevergoeding (tussen de 350 en 500 euro per maand).
Tevens hebben we een stagevereniging (interNS) die jou de mogelijkheid biedt om kennis te maken met andere stagiair(e)s en de verschillende bedrijfsonderdelen die NS rijk is. Spreekt dit je aan? Stuur ons een stagevoorstel waarin je een duidelijke omschrijving geeft van de stagewerkzaamheden die je wilt gaan doen en wat je daarmee wilt bereiken. Daarnaast is het belangrijk om aan te geven in welke periode je wilt stage lopen.
Je kunt direct solliciteren door naar onze website www.werkenbijns.nl te gaan, waarbij je gevraagd wordt om je CV en motivatiebrief toe te voegen.

Meer informatie
Neem voor meer informatie contact op met Daphne van der Sprong (Stagecoördinator), telefoon 06-19283568 of via 030-2353646.