Daarom kies je voor deze vacature

 • Je bent enthousiast over het maken van video's van het zelf draaien tot monteren.
 • Je vindt het leuk om aan de slag te gaan met nieuwe formats en buiten het kader te denken.
 • Geen dag is hetzelfde als stagiair(e) Creatie & Content!

Stan, huidige stagiair: "Zo maak je samen met ons het reizen met de trein nog beter en leuker voor onze reizigers. Elke dag weer. De reis van morgen begint bij jou!"

Zo werkt het
Op de afdeling Communicatie ga je in het team Content & Creatie aan de slag met het maken van video's. Vind je het leuk om dagelijks bezig te zijn met content, te werken vanuit een contentstrategie en samen met collega’s te brainstormen over nieuwe formats? Dan is dit jouw stage!

Hier ga leren video's maken van het schrijven van een script tot montage. Hoe je dag er uit gaat zien, weet je nooit helemaal precies, maar in ieder geval veel op pad om te filmen, samen sparren over de beste insteek van het verhaal en vooral veel plezier hebben met elkaar.

De nadruk van deze stage ligt op video's maken. Dus als jij een opleiding multimedia design, filmacademie, media en entertainment of vergelijkbaar doet, solliciteer dan snel!

Hier gebeurt het
Je komt te werken in hartje Utrecht op loopafstand van het station. Op de 8e etage van ons hoofdkantoor werken we in open ruimtes waar we veel kunnen overleggen en makkelijk even kunnen brainstormen. De afdeling Communicatie bestaat uit ongeveer 45 mensen, ons team uit ongeveer 10 collega’s en vaak meerdere stagiair(e)s.

Om treinreizigers zoveel mogelijk zitplek te geven in de spits, reizen we buiten de spits. Sommige collega’s beginnen daarom heel vroeg, anderen weer wat later. Ook pauzes worden verschillend ingevuld, sommige collega’s gaan graag een frisse neus halen, anderen lunchen liever op kantoor. En als je onderweg bent, lunch je ook wel eens in de trein!

Tip: Benieuwd naar waar je aan de slag gaat? Eén van onze vorige stagiaires heeft een leuk filmpje gemaakt over de inhoud van de stage:http://bcove.video/2pVGlWC! 

Dit neem je mee

 • Je zoekt een fulltime voor 4 tot 6 maanden.
 • Je volgt een HBO/WO opleiding communicatie of een vergelijkbare studie.
 • Je bent een teamplayer, creatief, zelfstandig, resultaatgericht, en communicatief vaardig.
 • Je hebt een hands-on mentaliteit en uiteraard een goede dosis humor.
 • Je hebt relevante werkervaring met het maken van online media en video's.

Op NS kun je rekenen
Stage lopen bij NS betekent theorie en kennis direct toepassen in de praktijk, stappen zetten in je persoonlijke ontwikkeling en grenzen verleggen waarbij je vanuit NS goede begeleiding krijgt. Naast een zorgvuldige begeleiding ontvang je een aantrekkelijke stagevergoeding (tussen de 350 en 500 euro per maand). Tevens hebben we een stage vereniging (InterNS) die jou de mogelijkheid biedt om kennis te maken met andere stagiair(e)s en de verschillende bedrijfsonderdelen die NS rijk is.

Solliciteren naar deze stage - En? Ben je enthousiast geworden?
Solliciteer direct via de sollicitatiebutton. Binnen enkele minuten ontvang je een automatische sollicitatiebevestiging. Wij laten je zo snel mogelijk, maar uiterlijk binnen twee weken weten of we je uitnodigen voor een gesprek.

Nog vragen? Bel met Jamila Salama van de stagedesk via 088-6713633 of mail naar stagedesk@ns.nl.

Goed om te weten:

 • Bij NS vinden we iedereen uniek. Dit zie je in alles wat we doen, en dus ook in ons aannamebeleid.
 • Met deze vacature willen wij zelf onze nieuwe collega werven. Dit is dan ook géén oproep voor acquisitie.
 • Een achtergrondonderzoek maakt deel uit van de sollicitatieprocedure.
Jamila Salama - Recruitment Stagedesk - recruiter bij NS
Jamila Salama - Recruitment Stagedesk
Stel je vraag via: