Daarom kies je voor deze vacature

 • Je gaat werken met en vanuit een contentstrategie.
 • Er is genoeg ruimte om binnen het team zelfstandig te kunnen werken.
 • Geen dag is hetzelfde als stagiair(e) Creatie & Content !

Zo werkt het
Op de afdeling Communicatie ga je in het team Content & Creatie aan de slag met het maken van content. Vind je het leuk om dagelijks bezig te zijn met content, te werken vanuit een contentstrategie en samen met collega’s te brainstormen over de mooiste en meest impactvolle content? Dan is dit jouw stage! Hier leer je de verschillende vormen van content kennen. Hoe je dag er uit gaat zien, weet je nooit helemaal precies, maar in ieder geval heeft het te maken met nieuwsbrieven, berichten voor de nieuws-app, formats bedenken, samen sparren over de beste insteek van het verhaal, op pad gaan voor interviews en fotoshoots, ondersteunen bij videoproducties en nog veel meer.

De nadruk van deze stage ligt op schrijven. Dus als jij een opleiding Journalistiek, Communicatie of vergelijkbaar doet en taal zeg maar echt jouw ding is, solliciteer dan snel!

Hier gebeurt het
Je komt te werken in het kantoor met het beste uitzicht van Utrecht. Op de 17e etage van ons hoofdkantoor werken we in open ruimtes waar we veel kunnen overleggen en makkelijk even kunnen brainstormen. De afdeling Communicatie bestaat uit ongeveer 45 mensen, ons team uit ongeveer 10 collega’s en vaak meerdere stagiair(e)s.

Om treinreizigers zoveel mogelijk zitplek te geven in de spits, reizen we buiten de spits. Sommige collega’s beginnen daarom heel vroeg, anderen weer wat later. Ook pauzes worden verschillend ingevuld, sommige collega’s gaan graag een frisse neus halen, anderen lunchen liever op kantoor. En als je onderweg bent, lunch je ook wel eens in de trein!

Dit neem je mee

 • Je studeert HBO Journalistiek, (bedrijfs)Communicatie of iets vergelijkbaars.
 • Je zit in je 3e jaar van je studie en zoekt een fulltime meewerkstage voor 4-5 dagen per week.
 • Je bent proactief, zelfstandig, flexibel, houdt je aan deadlines.
 • Je hebt affiniteit met het maken van artikelen, interviews en nieuwsberichten (in welke vorm dan ook).
 • Je stapt makkelijk op mensen af en vind het leuk om met collega’s samen te werken.
 • Je bent flexibel, houdt ervan om op pad te gaan, vindt het leuk om nieuwe dingen te leren en ons ook iets nieuws te leren.

Op NS kun je rekenen
Stage lopen bij NS betekent theorie en kennis direct toepassen in de praktijk, stappen zetten in je persoonlijke ontwikkeling en grenzen verleggen waarbij je vanuit NS goede begeleiding krijgt. Naast een zorgvuldige begeleiding ontvang je een aantrekkelijke stagevergoeding (tussen de 350 en 500 euro per maand). Tevens hebben we een stagevereniging (interNS) die jou de mogelijkheid biedt om kennis te maken met andere stagiair(e)s en de verschillende bedrijfsonderdelen die NS rijk is.

Solliciteren naar deze stage - En? Ben je enthousiast geworden?
Solliciteer direct via de sollicitatiebutton. Binnen enkele minuten ontvang je een automatische sollicitatiebevestiging. Wij laten je zo snel mogelijk, maar uiterlijk binnen twee weken weten of we je uitnodigen voor een gesprek.

Nog vragen? Bel met Jamila Salama van de stagedesk via 088-6713633 of mail naar stagedesk@ns.nl.

Goed om te weten:

 • Bij NS vinden we iedereen uniek. Dit zie je in alles wat we doen, en dus ook in ons aannamebeleid.
 • Met deze vacature willen wij zelf onze nieuwe collega werven. Dit is dan ook géén oproep voor acquisitie.
 • Een achtergrondonderzoek maakt deel uit van de sollicitatieprocedure.