Jij gaat aan de slag met een uitdagende stageplek op de afdeling Integrated Management Systems (IMS) van NedTrain B.V. Het betreft een meewerkstage. De afdeling IMS houdt zich bezig met het beheer van het kwaliteitsmanagementsysteem en de coördinatie van interne en externe audits. NedTrain is ISO 9001 gecertificeerd en heeft zich daarmee gecommitteerd aan het voldoen aan die norm. Daarnaast geldt voor NedTrain de Spoorwegwet.

Het doel van de opdracht is het creëren van inzicht over de wijze waarop NedTrain met haar processen en procesdocumentatie voldoet aan interne en externe eisen. Alhoewel in eerste instantie alleen de eisen vanuit de interne doelstellingen (management NS en NedTrain) en de externe eisen van de Spoorwegwet en de ISO9001:2015 worden meegenomen moet het ook geschikt zijn om andere eisen toe te voegen. Het huidige gedocumenteerde systeem is er op ingericht om de relatie middels coderingen aan te geven. Het resultaat is een kader dat een handvat biedt om intern toe te lichten en extern aan te tonen op welke wijze NedTrain invulling geeft aan de verschillende onderliggende, elkaar vaak overlappende wet- en regelgeving. Tijdens je stage ondersteun je de afdeling IMS bij het leggen van de relatie tussen wet- en regelgeving en beschikbare procesdocumentatie.

Waar ben je goed in?
Je bent een HBO student(e) in de richting van Rechten of Bedrijfskunde MER. Je hebt affiniteit met kwaliteit, met wet en -regelgeving en de organisatorische aspecten van het voldoen aan wet en –regelgeving. Je hebt ervaring met het gebruik van SharePoint. Je hebt goede analytische vaardigheden en beschikt over voldoende communicatieve vaardigheden om te komen tot een breed geaccepteerd advies. Je kunt goed zelfstandig werken, je staat stevig in je schoenen en durft door te vragen. Start is mogelijk vanaf maart 2016.

Hier ga je werken
Ruim 1,1 miljoen treinreizigers rekenen iedere dag weer op goed werkende en veilige treinen. NedTrain is hier verantwoordelijk voor. Wij zorgen 24 uur per dag, 7 dagen per week voor het onderhoud, schadeherstel, revisie en reiniging van treinstellen. NedTrain wordt gedreven door techniek, maar ook veiligheid, kwaliteit, klantgerichtheid en innovatie zijn belangrijke thema’s. Kom je bij ons stage lopen, dan krijg je een veelzijdige en uitdagende werkplek. Jouw werk doet ertoe! Want zonder treinen, geen NS. Kijk voor meer informatie op www.nedtrain.nl.

Vind je dit interessant?
Stage lopen bij NS betekent theorie en kennis direct toepassen in de praktijk, stappen zetten in je persoonlijke ontwikkeling en grenzen verleggen waarbij je vanuit NS goede begeleiding krijgt. Naast een zorgvuldige begeleiding ontvang je een aantrekkelijke stagevergoeding (tussen de 350 en 500 euro per maand). Tevens hebben we een stagevereniging (interNS) die jou de mogelijkheid biedt om kennis te maken met andere stagiair(e)s en de verschillende bedrijfsonderdelen die NS rijk is. Heb je belangstelling voor deze stage? Je kunt direct solliciteren door op de button ‘solliciteren’ te klikken waarbij je gevraagd wordt om je CV en motivatiebrief toe te voegen.