Wat ga je doen?
Je gaat stage lopen bij een project dat als doel heeft om binnen NS de procesbesturing te verbeteren op: elke dag de juiste trein op de juiste plek op het juiste moment met de juiste kwaliteit.
Als stagiair ben je verbonden aan de afdeling Logistiek van NS Reizigers (NSR). Logistiek is verantwoordelijk voor het plannen van de dienstregeling voor materieel en personeel. Logistiek werkt binnen en buiten NSR samen met vele (keten)partners om dagelijks een goede dienstregelingsplanning te realiseren voor onze reizigers. Het onderwerp Vervoercapaciteit is een belangrijk onderwerp in de logistieke keten.
Binnen het programma Vervoercapaciteit loopt een LEAN-project dat een afdelingsoverstijgend (NS-breed) besturingsmodel inricht en operationele prestaties verbetert. Aan dit project ga je een belangrijke bijdrage leveren. Je gaat werken in een uitdagende werkomgeving in een enthousiast team met veel energie en veel contact met de mensen op de werkvloer. Je hebt ruimte en vrijheid om je werkzaamheden in te vullen onder aansturing van een van de projectteamleden. Je kunt hierbij denken aan de volgende werkzaamheden in teamverband:

  •  processen beschrijven en in kaart brengen, inclusief onderlinge afhankelijkheden en risico’s
  •  ondersteunen bij het organiseren en faciliteren van workshops / bijeenkomsten
  •  ondersteunen van de projectorganisatie, zoals bij het vastleggen en delen van informatie en bij projectoverleggen
  •  voorbereiden van presentaties en rapportages binnen het project.

Waar ben je goed in?
We zijn op zoek naar een WO student(e) in een exacte, bedrijfskundige of economische richting. Het is belangrijk dat je affiniteit heb met processen en mensen. Je beschikt over analytisch inzicht, je bent nauwkeurig en je hebt een kritische blik. Je houdt ervan jezelf uit te dagen en te ontwikkelen, je bent assertief en vraagt door als dat nodig is. Je kunt effectief samenwerken en daarnaast vind je het leuk om zelfstandig werkzaamheden op te pakken en tot een goed einde te brengen.
De stage start in augustus/september 2015 en duurt 5-6 maanden. Eerder starten is in overleg mogelijk.

Hier ga je werken
Het is onze ambitie een klant gedreven, multimodale, nationale en Europese dienstverlener te zijn. Onze strategie vertelt langs welke weg wij die ambitie willen bereiken. Strategieontwikkeling en de uitvoering van NS-beleid geven vorm aan de toekomst van NS. NS Reizigers is het grootste bedrijfsonderdeel van NS.

Vind je dit interessant?
Stage lopen bij NS betekent theorie en kennis direct toepassen in de praktijk, stappen zetten in je persoonlijke ontwikkeling en grenzen verleggen waarbij je vanuit NS goede begeleiding krijgt. Naast een zorgvuldige begeleiding ontvang je een aantrekkelijke stagevergoeding (tussen de 350 en 500 euro per maand). Tevens hebben we een stagevereniging (interNS) die jou de mogelijkheid biedt om kennis te maken met andere stagiair(e)s en de verschillende bedrijfsonderdelen die NS rijk is.
Heb je belangstelling voor deze stage? Je kunt direct solliciteren door op de button ‘solliciteren’ te klikken waarbij je gevraagd wordt om je CV en motivatiebrief toe te voegen.