Wat ga je doen?
NS heeft op financieel-economisch gebied veel te bieden. Met een jaaromzet van ruim 4 miljard euro, is een strak financieel beleid essentieel. NS is bovendien een organisatie die zich voortdurend begeeft op het snijvlak van commercie, maatschappelijk belang en politiek. Dat geeft een extra dimensie aan je werk. Wil je weten wat dat voor jou als financieel talent betekent?

Het Finance Traineeship is een ambitieus tweejarig management trainee-programma waarin we je opleiden voor een zware financiële managementfunctie. Omdat NS veel waarde hecht aan ‘learning on the job’, begin je meteen aan een concrete (strategische) opdracht. Een opdracht die uitdagend en leerzaam is en waarmee kan worden beoordeeld of je voldoet aan het competentieprofiel voor een (toekomstige) financiële managementpositie. Na een jaar stap je over naar een andere functie bij een ander bedrijfsonderdeel. Je krijgt na het traineeship de mogelijkheid tot het volgen van de postacademische opleiding tot Register Controller en start meteen als business controller, dé kans om aan te tonen dat je voldoet aan het profiel van een financieel manager. Gedurende het hele traineeship kun je rekenen op begeleiding van CFO’s en hoger management binnen de organisatie.

Waar ben je goed in?
Om succesvol te kunnen zijn in deze functie beschik je over een afgeronde WO opleiding met een financiële afstudeerrichting. Je bent maximaal een jaar geleden afgestudeerd. Je bent ambitieus en wil in versneld tempo doorgroeien naar een zwaardere positie binnen het financiële vakgebied. Jouw omgeving herkent in jou een empathisch en actieve persoonlijkheid, die op sociaal vlak een belangrijke positie inneemt. Als toekomstig leidinggevende ben je besluitvaardig en daadkrachtig. Je durft je tevens kwetsbaar op te stellen. Tijdens je studie heb je al bestuurlijke of leidinggevende ervaring opgedaan. Daarnaast benader je complexe vraagstukken vanuit een breed perspectief. Je bent kritisch ten opzichte van jezelf en je omgeving en je bent gedreven om het verschil te maken binnen NS. Bovendien word je gefascineerd door bedrijfsprocessen en cijfers.

Hier ga je werken
Wil je invloed uitoefenen op de bedrijfsvoering van een bedrijf dat midden in de maatschappij staat? Dan is werken als finance trainee bij NS iets voor jou. Je kunt binnen de verschillende bedrijfsonderdelen van NS alle kanten op. Je denkt mee over de service aan meer dan één miljoen reizigers per dag, je adviseert over uitdagende investeringsprojecten en complexe financiële vraagstukken. En daar zijn grote bedragen mee gemoeid. Denk bijvoorbeeld aan de kosten voor OV-poortjes of de investeringen in de bouw van een nieuw station. Wij vragen van finance trainees dus meer dan alleen inhoudelijke expertise. Je krijgt de kans om vakoverschrijdend bezig te zijn, de ruimte om initiatieven te nemen en invloed uit te oefenen. Je vindt het leuk om te adviseren en te participeren, en je houdt van een uitdaging. Finance staat centraal in de business bij NS. Dat biedt mooie perspectieven voor assertieve en initiatiefrijke professionals die de ruimte willen om zichzelf te onderscheiden en te groeien. Als finance trainee bij NS ben je méér dan alleen financial.

NS geeft finance trainees de ruimte om zichzelf te ontwikkelen. Er zijn legio mogelijkheden binnen NS. Zo krijg je de mogelijkheid om met veel projecten mee te draaien, samen met ervaren collega’s op te trekken en in contact te komen met verschillende bedrijfsonderdelen. De ene dag ben je druk met je dagelijkse werkzaamheden, dan weer loop je een dag mee met een machinist of conducteur. Geen dag is dus hetzelfde!

Het finance traineeship duurt 2 jaar, waarbij je 2 keer één jaar een andere financiële functie bekleedt bij één van de bedrijfsonderdelen: Nedtrain, NS Reizigers of NS Stations. In deze periode bouw je de zwaarte van de functie op en de daarbij behorende verantwoordelijkheden. Na je traineeship stroom je door in een rol als business controller en wordt je de mogelijkheid geboden om een RC titel te behalen. Je wordt ingezet in interessante projecten, zowel NS-breed als binnen het werkveld waarin jij je traineeship volgt.

Vind je dit interessant?
We starten met de eerste selectie op basis van jouw CV en motivatie. De volgende ronde bestaat uit een e-assessment, waarbij met name je intelectuele vermogen wordt getest. Is dit op voldoende niveau, dan volgt een uitgebreide persoonlijkheidstest. De uitslag hiervan zal input zijn voor het nog te plannen selectiegesprek. Tot slot zal er nog een groepsassessment plaatsvinden. Dit zal zijn in de eerste week van maart.

Vind jij grote, complexe financiële vraagstukken interessant en heb je de ambitie om onze nieuwe CFO te worden? Reageer via onderstaande gele sollicitatiebutton, want alleen dan is het mogelijk om een motivatiebrief te uploaden. Je kunt je sollicitatie richten aan NS Recruitment, t.a.v.Corianne de Boer, campus recruiter.