Logistiek laat de treinen rijden
Logistiek zorgt er bij NS voor dat er dagelijks meer dan 5000 treinen door Nederland kunnen rijden, waarmee elke dag ruim 1 miljoen reizigers worden vervoerd. Hiervoor hebben we de beschikking over 2800 materieeleenheden, 2800 machinisten en 2800 conducteurs. De uitdaging van Logistiek is om met dit materieel en personeel tegen zo min mogelijk kosten een zo maximaal mogelijk resultaat te behalen, waarbij we al onze klanten op tijd en comfortabel kunnen vervoeren.

In deze wereld is elke dag weer anders, met evenementen en verstoringen, maar onze klant verwacht hier toch dat de reis op tijd en comfortabel blijft verlopen. Wij staan hierbij dan ook in het middelpunt van de samenleving. Deze uitdaging wordt elke dag weer door Logistiek met 250 mensen in de planning en 750 mensen in de bijsturing opgepakt. Slimme geautomatiseerde ondersteuning is hierbij essentieel.

De Logistiek Trainee die we zoeken
Logistiek is jouw passie. Je hebt een opleiding Supply Chain Management op HBO- of WO-niveau maximaal één jaar geleden afgerond.

Wat kunnen we Logistiek Trainees bieden?
Het Logistiek Traineeship biedt jou de kans om een vliegende start te maken binnen logistiek bij NS. Je begint in een functie waar je direct verantwoordelijkheid draagt. Want wij geloven dat het werk de beste leeromgeving is. Tegelijk bieden we je in het Traineeship een aanvullend programma aan, waardoor je jezelf zowel vakinhoudelijk als persoonlijk versnelt kunt ontwikkelen

Het programma van het Logistiek Traineeship
Tijdens het tweejarig Traineeship zul je in twee verschillende functies aan de slag gaan. Het eerste jaar begin je op de afdeling Logistiek, waarin je alle ins en outs van het logistieke planproces zult leren. De invulling van het tweede jaar is aan jezelf, zolang het raakvlakken heeft met de logistieke kant van NS: waar krijg jij de meeste energie van en waar wil jij wat voor NS betekenen?

Tijdens de vakmodules word je bijgepraat door ervaren NS logistiek professionals over diverse onderwerpen op het gebied van vervoerslogistiek bij NS. In de vaardigheden modules word je onder andere getraind in communicatieve vaardigheden, presenteren en samenwerken. Maar met vaardigheden alleen ben je er niet. Je gaat ook aan de slag met het onderzoeken van je persoonlijke overtuigingen en normen en waarden: hoe zit ik in elkaar en wat betekent dat voor wat ik wil en kan? Zowel in het eerste als in het tweede jaar voer je een individueel project uit. Je krijgt hierin de kans om je (verbeter) ideeën in je vakgebied voor NS tot uitvoer te brengen.

Begeleiding
Tijdens het Traineeship word je allereerst begeleid door je leidinggevende. Met hem of haar heb je eens in de twee weken een afspraak waarin jullie jouw persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling bespreken, Daarnaast heb je een mentor, een MD-adviseur (Management Development) en een vakmeester. Bij je mentor kun je terecht met al je vragen over NS als organisatie. Daarnaast is je mentor ook een sparringpartner die je helpt als je eventueel tegen obstakels aanloopt of wilt werken aan je zelfvertrouwen. Je MD-adviseur spreek je elk kwartaal. Van hem (of haar) krijg je advies over je ontwikkeling en hoe je jouw carrièrepad bij NS kunt uitstippelen. Je vakmeester is een ervaren collega met een werkplek dicht bij de jouwe. Hij of zij helpt je vooral om je kennis over logistiek bij NS naar een hoger niveau te tillen.

Je toekomst als Logistiek Trainee
Na het succesvol doorlopen van het Logistiek Traineeship bieden we je graag een vervolgfunctie aan. Je kunt hierbij denken aan een functie als dienstregelingsontwikkelaar, senior materieelplanner, vervoersanalist, coördinator railvervangend railvervoer, coördinator buitendienststellingen en evenementen.