Direct verantwoordelijkheid als Management Trainee
Een echte baan in een startersfunctie. Maar dan wel één waarin je meteen verantwoordelijkheden krijgt. In sommige gevallen geef je direct al leiding aan zo’n 30 medewerkers. Dat is een behoorlijke verantwoordelijkheid, maar dankzij onze intensieve begeleiding kun jij die verantwoordelijk aan. Het Management Traineeship staat open voor WO masters uit alle studierichtingen. Waar het namelijk om draait bij dit Traineeship is het ontwikkelen van competenties en praktische vaardigheden.

De Management Trainee die we zoeken
Je hebt bijna je WO master of je bent maximaal een jaar geleden afgestudeerd. Als toekomstig leidinggevende ben je besluitvaardig en daadkrachtig. Maar je durft je ook kwetsbaar op te stellen. Je hebt dan ook tijdens je studie al bestuurlijke of leidinggevende ervaring opgedaan. Je persoonlijke betrokkenheid wakkert het enthousiasme van anderen aan en verhoogt de teamgeest. Je benadert complexe vraagstukken vanuit een breed perspectief. Anders gezegd: je kunt conceptueel denken. En niet te vergeten: je weet wat de klant wil en wat de markt biedt.

Het Programma van het Management Traineeship
Bij NS hechten we veel waarde aan ‘learning on the job’. Daarom begin je binnen het Management Traineeship direct in een startersfunctie. Je gaat gedurende twee jaar aan de slag in een vaste functie bij één van onze bedrijfsonderdelen zoals NS Stations, NedTrain, NS Reizigers, NS International óf organisatiebreed binnen de NS Groep. Daarnaast start je met het Jong Talent Programma (JTP). Dit is een twee jaar durend intensief leer/werkprogramma. Hierin staat het ontwikkelen van leiderschapscompetenties en praktische vaardigheden centraal om je zo klaar te stomen voor een functie op senior managementniveau. Na het JTP kun je doorstromen in een ander Management Development programma.

Er zijn zes competenties bepaald die je nodig hebt om de doelstellingen van NS te kunnen waarmaken. Deze competenties zijn de toetsstenen van het twee jaar durende JTP-traject. Dit zijn:
1. onafhankelijk denken en handelen
2. inspireren
3. lerend werken
4. marktgericht handelen
5. doen/afmaken
6. conceptueel denken.

Begeleiding
Gedurende het Management Traineeship word je intensief begeleid door je leidinggevende en een Management Development adviseur die samen met jou je vervolgstap voorbereidt. Daarnaast krijg je een mentor. Dat is een directielid of senior manager uit de top 100. Met de betrokkenheid van onze bedrijfstop bij jouw ontwikkeling als trainee benadrukken we hoe serieus we talentmanagement nemen.

Hoe selecteren we de Management Trainees?
Voor het Management Traineeship stromen jaarlijks ongeveer twintig jonge talenten in via de NS Talent Clinic. Dit selectietraject vindt 2 keer per jaar plaats. De selectieprocedure bestaat onder andere uit:

CV en motivatiebrief
E-assessment (IQ-test en persoonlijkheidsvragenlijst)
Selectiegesprek met een recruiter en Management Development adviseur
Assessment (business case en een pechakucha presentatie)