• €1.500 ~ €2.800 salaris
  • €3.600 bonus per jaar
  • 26 ~ 30 vrije dagen per jaar
  • Kosteloos je rijbewijs halen
  • Locatie: Uddel

Heb jij een afgeronde MBO 3- of 4-opleiding? En lijkt het je leuk om in een hecht team belangrijke zaken in de lucht in goede banen te leiden? Dan is een baan in de militaire luchtvaart misschien wel iets voor jou. Als Assistent Luchtgevechtsleider zorg je binnen de Luchtmacht voor de bewaking en beveiliging van het NATO- en Nederlands luchtruim. Wil jij jouw skills inzetten voor wereldwijde vrede en veiligheid?

Dit ga je doen
Als Onderofficier Luchtgevechtsleiding zorg je voor het ondersteunen en opbouwen van een betrouwbaar luchtbeeld. Dit doe je op basis van informatie van krachtige radars. Via het luchtbeeld (Recognized Air Picture) wordt over het Nederlandse deel van het NAVO-luchtruim gewaakt. Je deelt het opgebouwde beeld met samenwerkende organisaties in omliggende landen en verwerkt en verspreidt de inkomende informatie. Een zeer belangrijke taak! Een andere taak is het ondersteunen van de luchtvaartpolitie en speciale politie-eenheden die gebruikmaken van vliegtuigen en helikopters in het Nederlands luchtruim.

PLUSPUNTEN VAN DEZE FUNCTIE

  • Salaris: naast je bruto basissalaris leveren onze toeslagen en onze gunstige reiskosten-, pensioen- en ziektekostenregeling netto een aangename verrassing op
  • Werksfeer: nergens vind je zo’n hecht team van collega’s als bij Defensie.
  • Uitdaging: je werkt met unieke techniek in een bijzondere werkomgeving en krijgt veel verantwoordelijkheid.

Hier ga je werken
Je gaat aan de slag bij het Air Operations en Control Station (AOCS) in Nieuw-Milligen en gaat soms ook mee naar het buitenland voor oefeningen en uitzendingen. Voordat je aan de slag gaat, doorloop je eerst een militaire opleiding aan de Koninklijke Militaire School Luchtmacht (KMSL) in Woensdrecht. Daarna volg je de vakopleiding in Nieuw Milligen.

Jouw profiel

  • MBO 3, MBO 4: Je bent in het bezit van minimaal een MBO niveau 3 diploma. Hierbij geldt dat je gemiddeld voor alle vakken een voldoende (5,5) hebt en maximaal één 5 als eindcijfer voor een kernvak (Nederlands/Engels/Wiskunde/Rekenen).
  • Je bent tussen de 17 jaar en 49 jaar en 11 maanden
  • Je oogafwijking mag niet groter zijn dan min 6 en plus 5
  • Je hebt een zwemdiploma nodig

Je groeit persoonlijk
Als militair doe je constant nieuwe kennis en ervaringen op. Zo verleg je je fysieke en mentale grenzen, leer je te vertrouwen op jezelf, ontwikkel je een oog voor je omgeving en ontdek je dat zelfstandig zijn niet hetzelfde is als alles alleen willen doen. Ook ervaar je wat echte kameraadschap is, hoe je moet omgaan met verschillende mensen en culturen en dat vrede en veiligheid niet overal vanzelfsprekend zijn. Een loopbaan bij Defensie verandert je en maakt je sterker, als militair én als mens.

We leiden je op

  • Algemene militaire opleiding (AMO) Luchtmacht: Voordat je aan de slag gaat, volg je de Algemene Militaire Opleiding (AMO) aan de Koninklijke Militaire School Luchtmacht (KMSL) in Woensdrecht. Tijdens deze opleiding staat je militaire vorming centraal. Je leert de militaire basisvaardigheden zoals militaire omgangsvormen, bivak, hindernisbaan, kaartlezen, schieten, zelfhulp kameradenhulp (ZHKH) en sport. De opleiding duurt 13 weken en gedurende deze periode slaap je doordeweeks ‘binnen’, dus op de basis. Meer weten? Check onze Youtube serie 'Ik word Luchtmachter'!
  • Vaktechnische Opleiding (VTO) Luchtmacht: Na het behalen van de AMO volg je de zogenaamde Vaktechnische Opleiding (VTO). Gedurende deze VTO leer je de kennis en vaardigheden die passen bij deze functie. Deze opleiding volg je aan de KMSL of op een andere defensielocatie. De duur van deze opleidingen varieert van een aantal weken tot meerdere maanden, afhankelijk van het soort functie.

Train je fit
Om bij Defensie te kunnen werken, moet je over een goede fysieke conditie beschikken. Daarom is de fysieke keuring een belangrijk onderdeel van de sollicitatieprocedure. Om je goed hierop voor te bereiden, hebben we trainingsschema's ontwikkeld.

Belastbaarheidsniveau voor deze functie: 1