Functieomschrijving
Wil jij ervaring op doen bij een grote organisatie met een enorme diversiteit aan werkzaamheden? Kansen krijgen en mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen, zowel vakinhoudelijk als persoonlijk? En wil jij jouw ideeën daadwerkelijk tot leven zien komen? Dan is deze onderzoeksopdracht bij de Belastingdienst écht iets voor jou!

Het team ondersteuning software ontwikkelaars (OSWO) is namens de Belastingdienst de relatiebeheerder voor softwareontwikkelaars die software maken voor ondernemers en burgers om belastingaangifte te kunnen doen. OSWO ondersteunt deze softwareontwikkelaars met de publicatie van berichtspecificaties en een standaard serviceaanbod, zoals overleggen, testfaciliteiten en een helpdesk. OSWO hanteert release- en kwaliteitsmanagement om tijdig de juiste specificaties te kunnen publiceren en zal in de nabije toekomst ook de regierol hebben in het tot stand komen van die specificaties (die op dit moment nog worden vastgesteld door veel verschillende partijen)

Tijdens jouw stageopdracht ben jij degene die deze regierol gaat beschrijven en ook daadwerkelijk gaat implementeren in de voortbrenging van berichtspecificaties en ondersteunende systemen (testfaciliteiten, poortsystemen). Als geen ander weet jij de doelstelling van de door ons beoogde regierol van OSWO – voorspelbaar, betrouwbaar en transparant zijn in tijdigheid en kwaliteit van producten en draagvlak creëren voor de regiefunctie bij OSWO – te realiseren.

Je wordt uitgedaagd om scherp te analyseren en te redeneren over het hoe en waarom van jouw gedachtegang. En daarin opereer je - onder de vleugels van jouw begeleider - zoveel mogelijk zelfstandig. Een geweldige kans!

Functie-eisen

  • Je zit in het 4e studiejaar van jouw wo-opleiding bedrijfskunde (technisch) of bedrijfskundige informatica.
  • Je bent 24 tot 40 uur per week beschikbaar.

Binnen de Belastingdienst is samenwerken enorm belangrijk. Je zoekt dan ook graag verbinding met jouw collega's en je communiceert helder en efficiënt. Je neemt initiatief en je bent standvastig als dat nodig is. Je bent analytisch sterk, kritisch als het moet en loopt warm voor complexe vraagstukken. Ook ben je zelfstandig in je doen en laten, creatief en je durft buiten de gebaande paden te treden. Natuurlijk wil je altijd op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen binnen je vakgebied en heb je de ambitie om nieuwe dingen te leren.

Voor meer informatie over de Belastingdienst kun je contact opnemen.

Ronald Garretsen - recruiter - recruiter bij Belastingdienst
Ronald Garretsen - recruiter
Stel je vraag via: