Hoe staat het met de veiligheid van onze stormvloedkeringen? Aan welke eisen moet die nieuwe brug voldoen om de komende vijftig jaar operationeel te blijven? Welke duurzame mogelijkheden bieden innovatieve verkeers- en vervoerssystemen? En hoe kunnen we het afvalwater wat chemische bedrijven lozen in ons water verminderen? Zomaar een aantal thema’s waar de regionale diensten van Rijkswaterstaat zich mee bezig houden en waar jij als Regio trainee aan bij kan dragen!

Het Regio traineeship is een programma voor enthousiaste HBO of WO starters die aan de slag willen binnen het vakgebied assetmanagement, mobiliteit & watermanagement of duurzame leefomgeving & milieu. Je traineeship duurt twee jaar waarbij je twee opdrachten van 12 maanden doet binnen jouw vakgebied. Naast je dagelijkse werkzaamheden volg je een opleidingsprogramma met trainingen als 'Persoonlijk Leiderschap' en 'Politiek bestuurlijke gevoeligheid’. Tijdens je traineeship word je inhoudelijk begeleid door een senior medewerker op de afdelingen waar je werkt. Daarnaast heb je een mentor die je twee jaar lang helpt met je ontwikkeling en het uitstippelen van je loopbaan. Je leert Rijkswaterstaat en de regio’s beter kennen door activiteiten met je mede-trainees zoals werkbezoeken op locaties en een Meet & Greet met het directieteam.

Je komt tijdens je traineeship terecht in de Rijkswaterstaat regio’s Midden-Nederland (provincies Utrecht en Flevoland) of West-Nederland-Zuid (provincie Zuid-Holland). Deze regio’s vormen het hart van de Nederlandse infrastructuur, hier liggen de uitdagingen waar jij je als trainee in vast gaat bijten. Tijdens het traineeship doe jij ervaring op in één of in beide regio’s. Aan het eind van het traineeship kijken we met jou naar wat de beste vervolgstap is voor jou binnen één van deze regio's.

Aan de slag als trainee

Wil jij je in een korte tijd specialiseren en verder ontwikkelen op een specifiek vakgebied? Je eigen carrièrepad bepalen, maar daarbij wel gerichte begeleiding krijgen? En wil jij het verschil maken in jouw regio? Solliciteer dan voor het Regio traineeship! Graag ontvangen we naast je CV een motivatiebrief waarin je kort toelicht welke track je voorkeur heeft en waarom. Lees meer over de 'tracks'.