Wil je middelbare scholieren helpen in hun loopbaanontwikkeling? Ben je een schrijftalent, maar schrik je ook niet terug als het een beetje op programmeren begint te lijken? Ben je proactief, kritisch en houd je van afwisseling? Dan zoeken we jou!

De functie
Qompas is uitgever van lesmethodes voor loopbaanoriëntatie (LOB). Al is ‘lesmethode’ misschien niet helemaal de goede term, want er is geen leerstof en geen ‘goed’ of ‘fout’. In plaats daarvan is ons doel om leerlingen weloverwogen keuzes te laten maken: bijvoorbeeld voor een vakkenpakket of een studie. De beste manier waarop een leerling dat kan doen is door goed na te denken over jezelf, wat je wil, waar je dat kan doen, hoe je dat gaat aanpakken en wie jou daarbij kan helpen.

Aan jou de taak om die elementen te verwerken in aansprekende online opdrachten. Die bedenk en ontwikkel je van A tot Z. Dat betekent zéker niet alleen schrijven: je overlegt, visualiseert, onderzoekt, overtuigt, test, verzamelt, coördineert: alles wat nodig is om ervoor te zorgen dat jouw idee uiteindelijk leidt tot een mooie aanvulling op onze lesmethode.

We hebben een bepaald ontwikkeltraject voor onze producten voor ogen waar je gelijk mee aan de slag kunt. Maar we zoeken vooral iemand die daarnaast ook zelf met goede ideeën komt.

Over ons
Qompas is het grootste loopbaanoriëntatie-, studiekeuze- en carrièrekeuze netwerk van Nederland. Meer dan 250.000 scholieren, studenten en young professionals brengen wij rondom het moment van hun studie- en carrièrekeuze samen met onderwijsinstellingen, werkgevers, branches en beroepen. Qompas biedt een complete dienstverlening voor loopbaanontwikkeling en -begeleiding. Denk bijvoorbeeld aan online lesmethodes voor profiel- en studiekeuze waar een groot deel van de middelbare scholen gebruik van maakt.

Wat vragen wij
We weten inmiddels dat je met allerlei profielen geschikt zou kunnen zijn voor dit werk, maar je maakt waarschijnlijk een goede start met:

 • Een afgeronde hbo- of wo-opleiding in een relevante richting: onderwijskunde, een lerarenopleiding, pedagogiek of psychologie bijvoorbeeld.
 • Creativiteit en zorgvuldigheid: je bedenkt en creëert grotendeels zelfstandig allerlei opdrachten en werkt deze netjes uit.
 • Engagement en taalgevoel: je weet wat de doelgroep beweegt en kunt ze op de juiste manier aanspreken: ook (of misschien juist!) de leerlingen die níet uit zichzelf al warmlopen voor LOB.
 • Initiatief en leergierigheid: je pikt nieuwe informatie snel op, werkt goed zelfstandig en gaat proactief op zoek naar verbeteringen.
 • Relevante werkervaring in of rondom het onderwijs is een pré.

Wat bieden
Je wordt onderdeel van een jong team met enthousiaste collega’s van wie je veel kunt leren. Verder bieden we je veel vrijheid en ruimte voor initiatief en ideeën en een informele werksfeer!

 • Een goed salaris, passend bij jouw ervaring
 • 25 vakantiedagen bij een fulltime dienstverband
 • Reiskostenvergoeding op basis van ov of eigen vervoer
 • Toegang tot meer dan 150 online trainingen via Goodhabitz
 • Flexibiliteit; hybride werken
 • Een open en informele werksfeer met een actieve feestcommissie
 • Elke dag verse broodjes bij de lunch
 • Veel vrijheid en ruimte voor initiatief en ideeën
 • Natuurlijk een heleboel leuke collega’s 😉

Interesse?
Leuk! Wij ontvangen graag jouw cv en motivatie. Reageer via de button of via recruitment@qompas.nl.

Eerst meer weten of nog aanvullende vragen?
Stuur dan gerust een appje naar Ellen Luijben (Qompas): 06 10 43 47 60.

Ellen Luijben - Lead Recruiter - recruiter bij Werken bij Qompas
Ellen Luijben - Lead Recruiter
Stel je vraag via: