Vind jouw plek in de energietransitie!

Open Traineeship Energietransitie

Talent voor Transitie biedt hét open traineeship energietransitie aan voor startende energieprofessionals. Ben jij op zoek naar een baan waarin je jezelf kan ontwikkelen en een brede blik op de transitie kan opbouwen? Wij laten jou graag je vleugels uitslaan!

Wat doe je zoal als energietrainee?
De energietransitie kan sneller. En daar hebben we jou voor nodig. Als startende energieprofessional zet jij jouw schouders onder uitdagende projecten bij ambitieuze organisaties. Weet je nog niet precies waar jouw talenten het beste tot zijn recht komen en wat jouw plek is in de veranderende energiewereld? Talent voor Transitie biedt jou de kans om te experimenteren en tegelijkertijd aan een breed netwerk te bouwen. Bij het open traineeship doe je energiekennis op tijdens je projecten én werk ja aan persoonlijke en professionele ontwikkeling in het ontwikkelprogramma.

Wat voor projecten kan ik verwachten?
TvT’ers kom je tegen op een breed pallet aan projecten, van omgevingsmanager voor grote warmte infrastructuur tot programma manager bij nationale onderzoeksprogramma’s. We worden gevraagd om projectmanagement op te pakken bij zonne- en windprojecten. TvT’ers vind je ook bij innovatieve startups om data-analyse te doen en prototypes te bouwen, we helpen met engineering van systemen en bouwen aan energienetwerken. Je hebt zelf altijd het laatste woord of je een project gaat doen, zo weten we zeker dat er een magische match is.

Wat houdt het ontwikkelprogramma precies in?
Je bent onderdeel van een enthousiaste groep startende energieprofessionals. Tijdens intervisiemomenten wissel je kennis uit en help je elkaar met uitdagingen waar je tijdens je projecten tegenaan loopt. Daarnaast volg je workshops, masterclasses en leer je alles over energie en coalities bouwen. Persoonlijke en professionele ontwikkeling staat hier centraal.

Dit beschrijft jou
Jij bent nieuwsgierig, energiek en hebt een sterke intrinsieke motivatie om bij te dragen aan een duurzame, fossielvrije toekomst. Je krijgt energie van uitdagende vraagstukken en je haalt plezier uit ontdekken. Ook ben je recent afgestudeerd, heb je niet meer dan 2 jaar werkervaring en aantoonbare affiniteit met duurzame energie.

Wat je van ons mag verwachten
Een vliegende carrièrestart in de energie. Bij Talent voor Transitie ben je onderdeel van een levendige community energieprofessionals die samen impact hebben op de energietransitie. Je krijgt de ruimte om te leren en te experimenteren terwijl je kunt rekenen op een veilige thuisbasis. Je ontdekt diverse werkomgevingen en krijgt de kans om je zowel op persoonlijk als inhoudelijk vlak te ontwikkelen. Zo bouw je aan een breed en blijvend netwerk. En, niet onbelangrijk: een marktconform salaris. Wij vertrouwen in het vermogen van de nieuwe generatie. Ga jij de energietransitie versnellen?

Ga snel naar onze website via talentvoortransitie.nl en kom te weten hoe jij je kan aansluiten. Je kan ons ook bellen op 085 1307530 of mailen naar info@talentvoortransitie.nl.

We kijken uit naar je reactie!

Zo werkt het

Stap 1: Solliciteer via deze site. Upload je cv en beantwoord enkele vragen via ons online sollicitatie systeem.

Stap 2: Kennismakingsgesprek. We bespreken jouw motivatie om te ontdekken of het programma bij jou past.

Stap 3: Assessment. We willen zien waar jij goed in bent voor een perfecte match.

Stap 4: Intake. We plannen een sessie in om jouw assessment en ambitie te bespreken.

Stap 5: Matchmaker, make me a match. We bekijken diverse opdrachten en zoeken naar een passende opdracht of baan.

Stap 6: Aan de slag. Als we een match hebben gevonden ga je full-time aan de slag en begint het ontwikkelprogramma.