Het Operationeel Management Traineeship is een tweejarig programma gericht op young professionals met leidinggevende ambities of ervaring. oNS Traineeship biedt je de mogelijkheid om een vliegende start te maken als leidinggevende en deel uit te maken van het kernproces van NS. Als Operationeel Management Trainee bij NS sta je vanaf dag één als leidinggevende midden in de Operatie. Je hebt daarmee impact op de klantbeleving van onze reizigers. Werken in de Operatie betekent dat je het gezicht van NS bent, beïnvloedt én bepaalt.

In dit praktijkgerichte Traineeship sta je direct met je voeten in de klei. Als Operationeel Management Trainee bekleed je een functie waarin je leiding geeft aan een groep (operationele) medewerkers, bijvoorbeeld een team van hoofdconducteurs, personeel op de stations of onze medewerkers achter de schermen op het Regionaal Besturingscentrum (RBC). Werken als leidinggevende in de operatie betekent autonomie, grote verantwoordelijkheden en continue uitdaging. Er wordt dan ook een beroep gedaan op je leervermogen. Het managen van een integrale dienstverlening en het aansturen van operationeel personeel is een behoorlijke uitdaging. Om hierin succesvol te zijn moet je stevig in je schoenen staan.

Door middel van intensieve begeleiding zorgen we ervoor dat je je kan ontwikkelen tot een succesvolle leidinggevende! Zo word je uiteraard begeleid door je leidinggevende en word je een opleidings- en trainingsprogramma aangeboden om jezelf op inhoudelijk- en persoonlijk gebied te kunnen ontwikkelen. Dit traineeprogramma biedt daarmee de perfecte combinatie van werkend leren en lerend werken op hoog niveau!
Door middel van de combinatie van leren en werken word je in staat gesteld het Traineeship na twee jaar als gekwalificeerde manager te verlaten. Bij het succesvol afsluiten van het Traineeprogramma gaan we samen met jou op zoek naar een vervolgstap binnen het management van NS.

Waar ben je goed in?
De Operationeel Management Trainee die wij zoeken heeft de passie om anderen te laten excelleren in hun prestaties. Jouw sterke persoonlijkheid, natuurlijk overwicht en leiderschapskwaliteiten brengen jou in staat een groep medewerkers in beweging te krijgen. En bij NS ben je daarvoor een doener die zijn conceptueel denkvermogen continu inzet. Je houdt ervan om in een complexe en veranderende omgeving aan de slag te gaan en daarin mensen aan te sturen en te motiveren. Je kunt op een positieve en constructieve manier feedback geven en ontvangen waarbij je in verbinding blijft met de ander. Je bent besluitvaardig en laat je niet snel uit het veld slaan. Daarnaast beschik je over onderzoekend vermogen zodat je situaties snel kan doorgronden. Je bent hands-on en dienstverlenend, gastvrijheid naar de klant is het vertrekpunt van je handelen.

Als Operationeel Management Trainee beschik je over de volgende eigenschappen en competenties:

  • Aansturen: Het begeleiden en aansturen van medewerkers. Je zet mensen en processen in beweging en maakt medewerkers zelf verantwoordelijk.;
  • Bevorderen van samenwerking: samenwerkingsgericht en vakkundig;
  • Resultaatgerichtheid: met inzet, energie en vasthoudendheid acties ondernemen, gericht op het behalen van doelstellingen en concrete resultaten.
  • Communicatieve flexibiliteit: het vermogen een boodschap op verschillende manieren aan anderen te brengen, al naar gelang hun belevingswereld en reacties.
  • Oordeelsvorming: Je neemt de juiste beslissingen, gebaseerd op het overwegen van verschillende alternatieven en alle beschikbare informatie in ogenschouw nemend. 

Daarnaast voldoe je aan de volgende eisen:

  • Je bent afgestudeerd op HBO of WO niveau en hebt maximaal 3 jaar werkervaring.
  • Aantoonbare leidinggevende en/of bestuurlijke ervaring (zoals commissies, besturen, verenigingsleven, etc.). Een specifieke opleidingsrichting is niet leidend; we vinden het belangrijker dat je leidinggevende ervaring hebt.
  • Flexibel en bereid om onregelmatige diensten te draaien;
  • Bereid om te reizen voor je werk;
  • In het bezit van een rijbewijs.

Hier ga je werken
Elke dag verwelkomt NS meer dan 1,1 miljoen treinreizigers op onze stations en daarmee spelen we een belangrijke rol in de mobiliteit van Nederland. NS heeft als missie telkens meer reizigers, veilig, op tijd en comfortabel te vervoeren via aantrekkelijke en multifunctionele stations. Dit doen we 24 uur per dag, 7 dagen per week, 365 dagen per jaar. Wij werken aan de best mogelijke dienstverlening aan onze klanten, omdat we willen bijdragen aan mobiliteit, vitaliteit en leefbaarheid. Dat vraagt om continue afstemming van alle mensen, middelen, activiteiten en techniek die daarbij betrokken zijn. Operationeel Management is een belangrijke pijler binnen het bedrijf waarbij onder andere gewerkt wordt aan een goede dienstregeling, goed onderhouden treinen en comfortabele stations.

NS is zoals gezegd een 24-uurs bedrijf; dat betekent dat je als manager van de operatie geen 9-5 baan hebt, maar onregelmatige diensten gaat draaien, ook in het weekend. Daarnaast kan het zijn dat je ingezet wordt op zogenaamde wachtdiensten. Dit betekent dat je op gezette tijden (ook buiten kantooruren en in het weekend) beschikbaar bent en opgeroepen kunt worden.

Vind je dit interessant?
Werken bij NS betekent werken in een omgeving waar complexe vraagstukken een rol spelen. Het is boeiend en biedt veel ruimte voor je eigen persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling. Het salaris is marktconform. Hiernaast is er sprake van onregelmatigheidstoeslag bij het draaien van onregelmatige diensten en hebben wij een hoogwaardig secundair arbeidsvoorwaardenpakket, met onder meer een prima pensioenvoorziening, gunstige bruto-netto berekening, en uiteraard een vervoerbewijs.

Selectieproces

We starten met de eerste selectie op basis van jouw CV en motivatiebrief. Daarna volgt een e-assessment, waarbij een capaciteitentest wordt afgenomen. Als je deze test succesvol afrondt, dan volgt een uitgebreide persoonlijkheidstest. De daarop volgende ronde bestaat uit een telefonische intake. Mocht de uitslag hiervan positief zijn, dan word je uitgenodigd voor een 1e gesprek, waarin je in gesprek gaat met Recruitment. Mocht je deze ronde doorkomen, dan volgt de 2e selectiedag waarin je o.a. in gesprek gaat met directieleden van NS. Binnen twee dagen na deze dag, hoor je of je aan de slag gaat als Operationeel Management Trainee.
Solliciteren is mogelijk tot en met 10 november 2016.

Voor vragen kun je contact opnemen met Roesman Tamin (Corporate Recruiter) via 030-2353646.

Beschikbaarheid
36 uur in de week