Als operationeel management trainee krijg je gelijk 100% vertrouwen van ons. Vanaf dag 1 sta je in de operatie, met je voeten in de klei, in een sturende rol..Met alle verantwoordelijkheden die erbij horen. De perfecte manier om jezelf, het management vak en één van de grootste organisaties van Nederland te leren kennen.

Een traineeship waarbij je meteen zelf ‘aan de knoppen’ draait
Tijdens je tweejarig traineeship sta je meteen midden in de Operatie. Zo kan je gaan leidinggeven aan een groep van 20 – 30 (operationele) medewerkers, bijvoorbeeld een team van hoofdconducteurs of personeel op de stations. Heb je affiniteit met techniek? Dan hebben wij ook een traineeship waar je leidinggevende wordt van 15 – 25 monteurs in één van onze technische werkplaatsen. En reken maar dat je daar stevig voor in je schoenen moet staan. En daardoor ontdek je of je de volgende vaardigheden bezit om hier te kunnen uitblinken:

 • Je zet mensen en processen in beweging en neemt de juiste beslissingen.
 • Je bent samenwerkingsgericht en vakkundig.
 • Je weet met inzet, energie en vasthoudendheid acties te ondernemen.
 • Je weet je in de belevingswereld van anderen te verplaatsen.

Je standplaats
Wij hebben operationeel management traineeships door het hele land. Op basis van jouw competenties en woonplaats wordt gekeken waar je geplaatst kan worden. Twee jaar lang ben je trainee op deze locatie, zodat je jouw team en het vak goed leert kennen.

Een leercurve als een hogesnelheidslijn
Door werkend te leren en lerend te werken, krijg je de kans om echt betrokken te zijn bij NS, te ontdekken waar je interesses liggen en je te bewijzen. Dit doe je uiteraard niet alleen. Je wordt begeleid door je leidinggevende en je krijgt binnen het opleidings- en trainingsprogramma diverse trainingen en workshops om jezelf te ontwikkelen. Je ontmoet andere NS trainees en bouwt tegelijkertijd een netwerk op.

Waar ben je goed in?
Om succesvol te zijn als trainee vragen wij:

 • Een (bijna) afgeronde hbo of wo-opleiding en maximaal 3 jaar werkervaring.
 • Aantoonbare leidinggevende- en/of bestuurlijke ervaring zoals commissies, besturen, verenigingsleven.
 • Je hebt geen probleem met onregelmatige diensten.
 • De juiste dosis overtuigingskracht om de stakeholders voor je te winnen.
 • Een maximale reistijd van 45 minuten (woon- werkverkeer) of de bereidheid om eventueel te verhuizen.
 • Een geldig rijbewijs.

Heb jij daarnaast een stevige persoonlijkheid, natuurlijk overwicht en leiderschapskwaliteiten? Denk jij dat je stevig genoeg in je schoenen staat om een groep medewerkers in beweging te krijgen? Laat jij je niet uit het veld slaan? Dan zien wij een match!

Hier ga je werken
Elke dag verwelkomt NS meer dan 1,1 miljoen treinreizigers op onze stations en daarmee spelen we een belangrijke rol in de mobiliteit van Nederland. NS heeft als missie telkens meer reizigers, veilig, op tijd en comfortabel te vervoeren via aantrekkelijke en multifunctionele stations. Dit doen we 24 uur per dag, 7 dagen per week, 365 dagen per jaar. Wij werken aan de best mogelijke dienstverlening aan onze klanten, omdat we willen bijdragen aan mobiliteit, vitaliteit en leefbaarheid. Dat vraagt om continue afstemming van alle mensen, middelen, activiteiten en techniek die daarbij betrokken zijn. Operationeel Management is een belangrijke pijler binnen het bedrijf waarbij onder andere gewerkt wordt aan een goede dienstregeling, goed onderhouden treinen en comfortabele stations.

NS is zoals gezegd een 24-uurs bedrijf; dat betekent dat je als manager van de operatie geen 9-5 baan hebt, maar onregelmatige diensten gaat draaien, ook in het weekend (vroeg-laat-nacht). Daarnaast kan het zijn dat je ingezet wordt op zogenaamde wachtdiensten. Dit betekent dat je op gezette tijden (ook buiten kantooruren en in het weekend) beschikbaar bent en opgeroepen kunt worden.

Als Operationeel Management Trainee ga jij (hiërarchisch) leidinggeven aan medewerkers in de operatie.
Je wordt ingezet bij een van onze volgende bedrijfsonderdelen:

 • Service & Operations;
 • Nedtrain.

(Voorkeur opgeven is mogelijk, maar is geen garantie voor gewenste plek)

Vind je dit interessant?


Op NS kan je rekenen
Natuurlijk reis je binnen Nederland vrij met de trein als je hèt Spoorwegbedrijf van Nederland komt versterken. Logisch. Als één van de grootste werkgevers van Nederland hebben wij zoveel meer te bieden. Voor deze vacature is dit, op basis van een 36-urige werkweek, onder andere:

 • Een bruto salaris van € 2966,44,- per maand.
 • Een onregelmatigheidstoeslag.
 • 25 vakantiedagen per jaar.
 • Een uitstekende pensioenregeling.
 • 3% eindejaarsbonus.
 • T.z.t. reizen met korting over het Europese railnet
 • Mogelijkheid tot een vast dienstverband na je traineeship.

Jouw sollicitatie
En? Mogen onze operationele collega’s rekenen op jouw leidinggevende en sociale management skills? Solliciteer direct (maar zeker vóór 6 november 2017).

Zien wij een match met jouw cv en motivatie?
Dan is er het sollicitatieproces dat jij gaat doorlopen. Ken je de uitspraak ‘het kaf van het koren scheiden’? We zoeken natuurlijk niet zomaar iemand.

Allereerst maak je een e-assessment (capaciteitentest). Als je dit succesvol afrondt, volgt een persoonlijkheidstest. De volgende ronde is een telefonische intake. Is de uitslag positief? Dan nodigen wij jou graag uit op vrijdag 1 december voor een 1e gesprek met een recruiter en managers uit onze operatie. Als je deze ronde doorkomt, volgt de 2e selectiedag op vrijdag 15 december. Deze dag bestaat uit verschillende onderdelen en je gaat in gesprek met directieleden van NS. Na 2 dagen hoor jij of je aan de slag kunt als operationeel management trainee! Wil je rekening houden met de data van deze selectiedagen?

Nog vragen?
Bel met afdeling Recruitment van NS en vraag naar Roesman Tamin, Corporate Recruiter, via 088-6713666 voor het antwoord.